איך זה שהאדם אוכל בשר כבר 2.5

איך זה שהאדם אוכל בשר כבר 2.5

מליון שנים ואבולוציונית הוא לא התפתח בהתאם , ( מאפינים של טורפים ) לפי דעתי זמן סביר לשינויים אבולוציוניים הוא מליון שנה
 

כרמל 1

New member
לדעתי בגלל שסך הכל בני אדם

אוכלים גם מצחים וזה מאוזן אולי..
 
הוא לא התפתח בהתאם?

מה תגיד על צורת המתניים? העובדה שהן צרות יחסית לאגן ויחסית לבית החזה והכתפיים, זו נראית לי צורה די בסיסית בדמות האנושית כיום, ובמיוחד מודגשת בדמות הנשית(בגלל צורת האגן הרחבה יותר). צורת המתניים הזאת היא התאמה של מערכת העיכול לאכילת בשר. ומה לגבי יכולת הריצה של בני האדם? במחקרים חדשים התגלה שגוף בני האדם עוצב למטרות ריצה ארוכת טווח, בעוד שטורפים מסויימים יכולים לרוץ במהירות מדהימה לטווח קצר, בעוד שמערכות הלב-ריאה העיכול והדם האנושיות מסוגלת להגיע לסיבולת המתאימה לריצה למרחקים ארוכים.(ברור שזו תכונה שלא מתאימה לטרף שצריך להמלט מהר אך זו אסטרטגיה המתאימה לטורף, טורף עם יכולת ריכוז). אתה מתכוון לבטח למאפיינים שאתה רואה אצל החתוליים, מהטורפים היעילים ביותר שעיצבה האבולוציה של היונקים. אתה שואל למה אנחנו לא כמו האריה, הנמר, הברדלס, הפנטר, הצ'יטה, חתול הבר, ואף חתול הבית. ברור שהחתוליים כדוגמא לטורפים יונקים התפתחו כטורפים יחד עם טרפם, ככל שהטרף הפך לשריד יותר, הטורף הפך ליעיל יותר. בני האדם לא השתכללו במנגנוני הטרף שלהם מפני שהם פיתחו שיטות טכנולוגיות לטרוף על מנת להתחרות בטורפים יעילים יותר כמו החתוליים כך שלא הייתה ברירה טבעית לגבי כושר האדם לטרוף, מפני שהאדם התאים עצמו מלאכותית. ההולכים על שתיים הראשונים היו אוכלי נבלות, הם פתחו אסטרטגיות אחרות להתחרות עם טורפים אחרים על מקורות המזון, הם הצליחו להשיג את שאריות הבשר בתוך העצמות שטורפים אחרים לא הצליחו להגיע אליו וזאת באמצעות כלים, הם הצליחו לפצח את הגולגלות ולהוציא את המוחות מתוך הנבלות ולאכול אותם בניגוד לטורפים אחרים. בהדרגה הם פיתחו כלים להרג ממרחק וצדו בקבוצות על מנת להשיג טרף. מובן שאסטרטגיות אלו היוו תחליף לברירה בתכונות הגופניות כטורפים. מובן שגם גידול בעלי חיים לשם מאכל לא תרם לשרידות יתר של תכונות המתאימות יותר לטורף בטבע.
 
צורת המתניים ? יכולת ריצה ?

אם אני לא טועה הם היו גם לפני המעבר לאכילת בשר . הרבה מאד זמן אבולוציוני בני האדם אכלו נבלות בלי טכנולוגיה . לא התפתו שיניים מתאימות ולא אצבעות מתאימות. חקלאות בעלי החיים באה הרבה יותר מאוחר. יש איזה מליון וחצי שנים עד שהאדם השתלט על האש לדעתי היה צריך להתפתח משהוא משמעותי שיעזור לאכילת בשר בזמן הזה ולא היא . נראה לי אולי כי הכמויות שהאדם אכל בשר היו קטנות והבשר לא היה זמין כל כך . האוכל הצמחי היה יותר זמין .
 
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

מתניים בצורתן הנוכחית נובעות הישר מהמעבר להעדפת אכילה בשרית, בשר מתעכל ביותר קלות מאשר צמחים ומספק ערך תזונתי גבוה יותר לאותה מסה, אוכל צמחים צריך לאכול כמויות אוכל גדולות בהרבה. לתחזק תאים עודפים זה בזבוז אנרגיה, כך שמי שהייתה לו מערכת עיכול קצרה יותר ניצל את האנרגיה לדברים אחרים, כך שמי ששרד היה בעל מערכת עיכול קצרה יותר מה שמתבטא בצורת המתניים שלנו כיום המתאימה ליונק טורף. האדם פנה למסלול הטורף, דרך אגב טריפה היא לא רק של חיות גדולות, אם בן האדם אכל נמלים עכברים וכיוצא בזה זה גם טריפה. ברור שאם בן האדם אכל יצורים קטנים והיה אוכל נבלות, שאריות מבעלי חיים אחרים עם התקדמות הזמן הפך לטורף פעיל ורדף אחרי הטרף להורגו, אך חוץ ממנו היו עוד טורפים. גידים ורצועות הדומים לקפיץ, אלמנטים במבנה של כף הרגל שעוזרים לה לדחוף את הגוף מהקרקע וכן ישבן גדול המשמש לייצוב הגוף גם מבנה השלד והשרירים הופכים את גוף האדם לחזק ועמיד יותר, וכך מאפשרים לאדם לרוץ באופן יעיל מבלי להתחמם יתר על המידה. כל זה התפתח בתחרות על הציד עם טורפים יעילים יותר. יוצא מכך שמי שמערכות גופו היו מותאמות יותר לריצה הצליח לעמוד באתגר. היכולת לרוץ למרחקים ארוכים איפשרה לאדם הקדמון לרוץ אחרי טרפו לאורך פרק זמן ארוך יחסית, ולצוד לפני המצאת החנית או החץ. הזכרתי כבר את הציד בקבוצה, ושימוש בכלים(אף כלים פרימיטיביים) שסייעו לציד.התכוונתי לשימוש בכלים, בכך נכללת גם אבן שמרימים וזורקים על גולגולת שתתפצח, או איזשהו פיתוח מאוחר יותר. אם בן האדם מצליח בדרך זו אז אין סביבה מתאימה בה יכולים שינויים מסויימים להפוך לדומיננטיים.
 
אולי חלק מהצלחה של האדם

הוא העובדה שהסתגל למזונות מסוגים שונים (אוכל כל). ואז הוא יכול לשרוד במצבים של שינוי, ובמעבר ממקום למקום. אם אין בשר - יאכל צמחים. וההיפך.
 
אתה טועה.

אבותינו אכלו בשר עוד כשהיו על העצים. שימפנזים אוכלים בשר בכל הזדמנות, והם לא יכולים לרוץ.
 

זרז

New member
re

אני מאמין שהטבע של האדם זה לאכול בשר מאז ומתמיד ועובדה שאין לנו ויטמין B12 בלי בשר
 
חחחחההה . בדיחת אוכלי בשר ידועה .

האדם כן יכול ליצר B12 . בפלורה של המעיים . הבעיה היא שהפלורה הזו נהרסת ע"י מזון לא טבעי ולא אורגני . 30% מהאוכלוסיה יש לה בעיות של חוסר B12 . צמחונים וטבעונים יש רק 8% בערך באוכלוסיה וחלק מהם גם אוכלים ביצים ומוצרי חלב . אז המסקנה היא שגם אוכלי בשר סובלים מהבעיה .
 
גם לפי המקורות של היהדות האדם החל

לאכול בשר רק לאחר המבול ורק מתוך הכרח של חוסר מזון. OFF ---(היום אין מחסור במזון )
 

GOTN

New member
מניין לך?

אולי לפני 2.5 מיליון שנים התוספתן של בני האדם היה פעיל, ומאז שהתחיל לאכול בשר הוא התנוון ונהיה למה שהוא היום?
 
למעלה