איך זה שהלחות באוויר מתעבה כבר בטמפרטורת החדר?

איך זה שהלחות באוויר מתעבה כבר בטמפרטורת החדר?

לפי ויקיפדיה טמפרטורת העיבוי של חומר זהה לטמפרטורת הרתיחה שלו (מעבר מנוזל לגז) וכפי שאנחנו יודעים מים רותחים ב 100 מעלות צלזיוס... אז איך זה ש-אדיי מים באוויר מתעבים בטמפרטורות הרבה יותר נמוכות מ 100 מעלות? למשל כאשר אני מוציא בקבוק בירה קר מהמקרר ומיד מתעבים על הדפנות שלו מים?

תודה מראש!
 

BigBadWolf

Member
עיבוי מתרחש בכל טמפרטורה מתחת לנקודת הרתיחה

השאלה שלך צריכה להיות אחרת, למה יש אדי מים באוויר מתחת לנקודת הרתיחה? אז התשובה היא שהעולם קצת יותר סבוך מנקודת רתיחה חדה. בכל טמפרטורה יש כמות מסויימת של אדי מים שיכולים להיות באוויר (לחץ אדים). נקודת הרתיחה היא פשוט הטמפרטורה שבה לחץ האדים שווה ללחץ האוויר, כלומר כמות המים שיכולים להיות באוויר שווה לכמות האוויר (ליחידת נפח).
מכאן אפשר גם להגדיר גם אחוזי לחות שהם פשוט לחץ האדים של המים באוויר יחסית ללחץ האדים המקסימלי בטמפרטורה נתונה. כשאתה מוציא בירה קרה מהמקרר, אתה מקרר את האוויר סביב הבקבוק ולכן מוריד את לחץ האדים המקסימלי של המים באוויר. הלחות סביב הבקבוק מגיעה ל-100% והמים מתחילים להתעבות.
 
צודק... כנראה לא הייתי מרוכז כששאלתי את השאלה

השאלה שהייתי צריך לשאול היא - אם אדי מים מתעבים מתחת ל 100 מעלות, אז איך זה שהלחות באוויר בבית לדוגמה (שהטמפרטורה בו הרבה יותר נמוכה מ 100 מעלות) לא מתעבה כל הזמן והופכת לטיפות מים על הקירות, הריצפה והרהיטים?

אבל נראה לי שעל זה ענית.
 
למעלה