איך זה שכל הדורות היו אהבלים?

• פותח הנושא a333
  • פורסם בתאריך

a333

New member
איך זה שכל הדורות היו אהבלים?../images/Emo39.gif

יש לי הרבה בעיות בכל העניין של היהדות,אבל מה שמטריד אותי איך זה שכל כך הרבה דורות של יהודים חכמים שעסקו בעניני העולם הזה,רפואה,כספים,וכדו´,לא פקפקו אף פעם???הרמבם,וכל החכמים והמנהיגים וכל אלו.פילוסופים.

רחלב.

New member
או לא, זה בכלל לא ככה../images/Emo41.gif

שלום a, תרשה לי לקרוא לך א? אין לי שמץ פיקפוק שהם פיקפקו, הרמב"ם בוודאי, הוא הרי כתב את "מורה נבוכים". במקרה שלו הכף נטתה לכיוון מסויים, לזה הדתי, ואולי זה מה שהתאים לו. אולי היו אחרים שפיקפקו, והחליטו אחרת, ואין לנו דרך לדעת עליהם? הרי לזרם המרכזי לא היה אינטרס כלשהו להנציח אותם. (ובכל זאת, פה ושם אנחנו יודעים על "מתפקרים": אלישע בן אבויה, שפינוזה, ועוד). שנה טובה לדוד גיבור ולכולם רחל פקה פקה

אחר

New member
בכלל בכלל לא ככה

האם ידעת שדורות שלמים של חכמי מדע החזיקו בדעות מסויימות לגבי מבנה גוף האדם שנבעו מהשקפת עולמו של אריסטו למרות שלא בדקו כלל את נכונותה? היום הדעות הללו מקובלות כמוטעות לחלוטין למרות שאין חולק על חוכמתו של מי שכתב אותם.טעותו נבעה ממגבלות שהיו קיימות בדור שבו הם נכתבו. כללו של דבר-כאשר בציבור מסויים קיימת השקפה המקדשת את השקפות הדורות הקודמים הרי נמנעת ביקורת אמיתית לגופם של נכונות הדברים וחוכמת אותם גדולי עולם מתבטאת אך ורק בפיתוח ההשקפה הישנה ולא בבדיקתה.אלו שבכל זאת יעזו לבחון את ההשקפות המקודשות יידחקו אל מחוץ לקונצנזוס ולא ישאר זכר לדבריהם כפי שטענה בחוכמה רבה רחלב (מה זה הב´?)

רחלב.

New member
הב´ זה מבס"ד

סתם, מה פתאם, זו פשוט האות הראשונה של שם המשפחה. המערכת לא נתנה לי להרשם בתור רחל סתם, ואני לא כ"כ בעניין של ניקים יצירתיים. אגב, ראיתי השבוע על איזשהוא מסמך רשמי ראשי תיבות שמחליפים את הבס"ד, יענו תגובה חילונית. אני לא זוכרת כרגע מה היו הר"ת, מחר אבדוק בעבודה. מישהי מכירה אולי?

טוב

New member
איך זה שכל הדורות היו אהבלים?

איך זה יכול להיות שאריסטו, סוקרטס,ניוטון, שהיו חכמים בכל קנה מידה, שהדלהי-למה, ומהטמה גנדי, שהיו אנשי אמת וחכמת לב בכל קנה מידה, ושרבים וטובים אחרים, אנשי שכל וחכמה, או אנשי אמת וטוב לב, לא האמינו בתורת משה, ולא שמרו על תרי"ג ממצוותיה? על זה נאמר: על כל דוגמא יש דוגמא נגדית.

קרין321

New member
לaaa3

כל הדורות לא היו הבלים הם כתבו והגו המוון דברי חכמה ןיש לנו המוווווווווווווווווווון ללמוד מהם זאת היתה האמת שלהם כך הם ראו את העולם ואתה רואה אחרת וזה לגיטימי האמונה באלוהים עד לפני תקופת זמן לא ארוכה היה קונצנזוס לא היה דבר כזה אתאיסט אנשים לא העלו את זה על דמיונם בכלל זה שאדם מאמין באמת אחרת לא עושה אותו אהבל אדם שאתה לא מסכים איתו על משהו הוא אהבל.?.................?.............. תודה

למעלה