איך זה שכל מי שעבד פה הרוויח...

מודולוס

New member
איך זה שכל מי שעבד פה הרוויח...

משכורת של 10000 ,15000 ,20000 . איך זה שאף פעם לא עברתי את ה 6000 ברוטו.מעצבן...

אני בספק אם כולם הרוויחו 20000 ../images/Emo8.gif

אבל 6000 זה באמת נמוך. אבל הכל תלוי בנסיון, בידע, וביכולת להתמקח על המשכורת.

liat111

New member
אל תעשה השוואות כאלו

המשכורת היא פונקציה של הרבה גורמים, כמו מקצוע, שנות נסיון, כישרון ועוד. יכול להיות שאתה מוכשר בדיוק כמו מישהו אחר, אבל הוא עובד בתחום נדרש יותר, ולכן המשכורת שלו גבוהה יותר. יש לי חברה חכמה ומוכשרת שעובדת בתחום של עיצוב אופנה, ומרוויחה פחות מ 6000, כך שאתה יכול להיות מרוצה מכך שיש אנשים שמרוויחים גם פחות ממך. בכל אופן: אין טעם בהשוואה מול אנשים שאתה אפילו לא יודע מה מקצועם וכמה שנות נסיון יש להם.

tazmanyak

New member
6000 נמוך???://

די לעיניים גדולות אני לא מבין את המשכורות של העוסקים במחשבים כולה יושבים מול המחשב, עושים עבודה שנהנים ממנה (אני בכל אופן נהנה ממחשבים), מקבלים תנאים מעולים שפועל פשוט רק מפנטז עליהם. על מה ולמה אנשים העוסקים במחשבים חושבים שהם ראויים לסכומים כמו 10,000 או יותר????????

galh

New member
כן! זה נמוך.

למה? אולי כי בשביל המשכורת הזו אתה צריך ללמוד שלוש או ארבע שנים ואחר כך להשקיע עוד כשנה בשביל ללמוד לעבוד "באמת", וכל התקופה הזו חייבים לרוץ קדימה בשביל ללמוד טכנולוגיות חדשות? אולי בגלל שהחברה מוכרת מוצרים בשווי מיליוני דולרים בזכות העבודה שלך? אולי כי זוג שחי בארץ הזו צריך להרוויח 5000 ש"ח בשביל המחייה הבסיסית ביותר (שכ"ד/משכנתא, חשמל, מים, גז, טלפון ואוכל)? אולי כי ממשכורת של 6000 ש"ח מורידים לך מס הכנסה, ביטוח לאומי, מס בריאות ועוד אחר צריך צריך לשלם מע"מ על כל קנייה? מה שלא משאיר לך כל כך הרבה. אולי כי אתה עובד ולא מנסה לחיות על חשבון קצבאות מהמדינה? אולי כי אתה עובד "גלובלי" ולא מקבל תשלום על שעות נוספות או נסיעות לחו"ל? אז נכון שיושבים מול המחשב במשרד ממוזג אבל זה לא אומר שלא צריך לתגמל אותם בהתאם לשווי שלהם לחברה.

tazmanyak

New member
צפוי

גם פועל פשוט עובד בחברות שמרוויחות מליונים...SO?! את הטענה הזאת נבטל:] זה שקשה לחיות במדינה עם משכורות נמוכות לא אומר שאתה ראוי למשכורת כמו 10000 או יותר!!! על מה בדיוק???? תתקדם תלמד, אף אחד לא הכריח אותך לעשות את זה, אבל לחשוב שמגיע לך סכומי ענק בגלל שהשקעת בלימודים 4-5 שנה..לא משנה כמה שנים!!תלמד 20 שנה עדיין צריך לשלם לך לפי מה שהקדשת למקום העבודה. איפה ההגיון שעובד הייטק ירוויח יותר מרופא? קח לדוגמא רופא,שזה מקצוע שנותנים בו מעל ומעבר , ולדעתי הם אלה שצריכים להרוויח הכי הרבה במדינה הזאת, רופא שמקדיש 7 שנות לימוד ויותר ..מרוויח הרבה (!!!!) פחות ממה שעובד הייטק שלמד 4-5 שנים. ובלי לבוא עם הטענה "המדינה..." מעניין אותי לשמוע מאנשים שעבדו בהייטק כמה שעות נ-ט-ו ישבו על התחת בעבודה וכמה השקיעו הטענות שלך יכולות לבוא גם מפועל פשוט ששובר את הגב בעבודה שלו ולא יושב במשרד ממוזג. אז בגלל שלמדת אתה חושב שמגיעים לך תנאים טובים יותר? אני מסתכל על הסה"כ השקעה שנתת בעבודה שלך ועל השכר שאתה מקבל, בלי להתייחס ללימודים. בגלל שלמדתי אני מצפה להרוויח קצת יותר אבל עדיין לא סכומים כמו שנקבו בהודעות פה. וזה לא בגלל שאני שווה פחות אלא בגלל שבתור בנאדם אני צריך לדעת כמה הנטו שנתתי בעבודה וכמה אני צריך לקבל על זה. לא פלא שהמצב בשוק הוא כזה. הטענות נגד המדינה עדיין לא מצדיקות את המשכורות.

galh

New member
מה צפוי?

פועל פשוט, כמו עובד ניקיון, לא תורם לרווח של חברה. באופן מפתיע, גם ההכשרה שלו נמוכה. אז למה לבטל את הטענה? זה קשה לחיות בארץ עם משכורת נמוכה אומר שאני צריך לשאוף להרוויח כמה שיותר. אני עושה את זה ע"י השקעה בידע וביכולת שלי, דבר שמעלה את הערך שלי בשוק העבודה. בתקופת "הבועה" הייתי פותח את המשרד ב- 8 בוקר (אחרי שעה נסיעה) והולך הביתה בסביבות 10 או 11. חוץ מהפסקת אוכל לצהריים, קפה מידי פעם ושירותים שצריך, עבדתי רצוף. מספיק טוב בשבילך? לגבי רופאים, זו בעיה שלהם למען האמת. הם שובתים מידי פעם בשביל לשפר את התנאים שלהם. אבל כל שביתה משפרת במעט את התנאים של הסטג'רים והרופאים המתחילים, ומגדילה בהמון את השכר של מנהלי המחלקות והרופאים הבכירים (בדיוק כמו שקורה בכל שביתה אחרת של ההסתדרות). אני בהחלט מסכים שצריך לתגמל את הרופאים ולהפחית את שעות העבודה שלהם, אבל הם מאורגנים ומסוגלים לדרוש את זה (הבעיה היא בהנהגה שלהם). לי אין ארגון שדואג לי ומאיים בשביתה עם כל הרעה בתנאים (אמיתית או מדומה), אני צריך לדאוג לעצמי למשכורת, פנסיה, ימי חופש ומחלה, אוכל, חנייה ועוד כל מיני. הדרך היחידה שאני יכול לעשות את זה זה ע"י צבירת ידע ויכולת שיגרמו למעסיק להבין שכדי לו להחזיק בי בתנאים טובים מאחר ואני עלול לעבור לחברה אחרת אם יציעו לי יותר. ביקוש והיצע, הבסיס לכל הכלכלה (המחורבנת) שלנו. אני בטוח שכל מעסיק ישמח להעסיק אותך תמורת ההשקעה שלך בחברה בלבד. אתה תשב יום שלם בשביל לצייר לוגו לחברה (לא לשכוח כמה אפשרויות לבחירה). ואז יורידו לך את עלות המחשב, כיסא, חשמל, שכירות, ארנונה. נראה איך תרגיש אז.

turrican

New member
ל- Galh

אני לא מסכים עם הקביעה שלך בכלל.. קודם כל בלי שום קשר מציע לכל עובד הייטק להנמיך ציפיות ולא לדרוש על ההתחלה 6,000 נטו כי בספק אם יסתכלו עליו . אני למדתי 4 שנים מהנדס ועוד שנה קורסים ואני עדיין לא מבין איך אנשי הייטק מקבלים משכורות חסרות פרופרציה (במיוחד בגל הגדול לפני שנתיים) . אז מה אם למדת 4 שנים באונברסיטה?? מגיע לכם לקבל פי 2 מאנשי טקסטיל? מאנשי כפיים שקורעים את התחת כל השבוע ולא רואים כמעט לילה?? מה זה החזירות הזו?? תרדו לקרקע ומהר..

galh

New member
תעשה מה שאתה רוצה...

לי אין בעיה, לך לכל מעסיק פוטנצאלי, ותגיד לו "לא, אין צורך, אני אסתפק בשכר מינימום ואודה כל יום מחדש לך על הזכות לעבוד אצלך". אני אישית חושב שמגיע לי הרבה יותר מפי 2 מהמשכורת של איש טקסטיל, ולא, אני לא חושב שזו חזירות. זו שכר תמורת העבודה שלי והשווי של העבודה שלי למעסיק.

turrican

New member
זו בדיחה טובה..

אחי תנחת על הקרקע..אנשים שקיבלו לפני שנתיים משכורות מפוצצות של 16 אלף ש"ח נטו מסתפקים היום ב-7000 נטו ולא קורה שום דבר. מעבר לזה, אנשים שהרוויחו סכומי עתק אז , מוכנים היום להתפשר על משכורות מינימום . יום אחד תבין שמשכורת זה לא הכול ולפעמים ניסיון שווה יותר מכך.

galh

New member
מי מדבר על נטו?

כמו שאמרתי, מצידי, לך לכל מעסיק ותגיד לו "לא רוצה משכורת, העיקר שאני ארכוש ניסיון". אחר כך תלך לעשות קניות עם "הנסיון" שתצבור.

dudil

New member
בוא נעשה חשבון פשוט

אמרת עובד טכסטיל מרויח 6000 ש"ח לחודש. אז זה בערך 31 ש"ח לשעה. אני עובד 12 שעות בממוצע ליום (רוב הזמן יותר) כפול 31 ש"ח לשעה, כפול 6ימים בשבוע (כן, אני עובד שישה ימים וכך הרבה אנשים שאני מכיר), כפול 4 שבועות בחודש, אני אעזור לך ואומר שזה יוצר כ-9000 ש"ח, היו פעמים שגם עבדתי בשבת. אם ניקח בחשבון שהרווחים על מוצרי הייטק גבוהים עובדתית מטכסטיל נוכל לומר ש-10000 ש"ח למהנדס תוכנה זו משכורת קבילה לחלוטין. לא צריך ללמוד 4 שנים כדי להיות מפעיל מכונת תפירה עם כל הכבוד. הרופאים כבודם במקומם מונח, אם יש קבוצה שצריכה להשתכר בשכר הכי גבוה במשק אלו הם, הם הדפוקים הכי גדולים במשק, למרות שאלו בעלי הנסיון והיכולת שפותחים קליניקות פרטיות מרויחים יפה מאוד. חזירים תקרא לעצמך או לעובדי חברת חשמל, אנשי ההיטק עובדים קשה מאוד בשביל הכסף שלהם, אם אתה בטלן ויושב מול YNET כל היום זו בעיה של הבוס שלך שצריך להיפטר ממך כמה שיותר מהר.

galh

New member
לגבי עובדי חברת החשמל.

צריך להבדיל בין "המנהלים" עם המשכורות המנופחות לבין העובדים שמותחים קווי חשמל באמצע הלילה בגשם. הבעיה שם היא לא המשכורות, אלא מי שמקבל אותן.

dudil

New member
אכן, הכוונה היא למנהלים

אבל הבעיה היא גם עם המשכורות, אין שום הצדקה שם לגובה השכר וגם לאנשים שמקבלים אותו.

turrican

New member
דודי תרגע...

אני לא אמרתי שהוא חזיר . ציינתי רק שלא יהיו לו ציפיות. יש דרך להגיב והתגובה שלך היא בוטה ופוגעת. עבדתי בשמירה אחרי שקיבלתי תואר מהנדס. אתה לא תלמד אותי עבודה מהי. לא מגיע לי צל"ש אבל אני לא אסבול אנשים שחושבים שהם יודעים הכול. קצת תרבות דיבור לא תזיק לך.

dudil

New member
אתה לא יכול לזרוק מילים

לזלזל באנשים ואח"כ להתלונן על התגובות. אני קיבלתי את הודעתך כפגיעה אישית, והמילה 'חזירות' הופיעה לראשונה בהודעה שלך. תרבות דיון צריכה גם להיות לך, אם אתה לא סובל אנשים שחושבים שהם יודעים הכל, קרא את הודעותיך וכנראה שתפסיק לסבול את עצמך... אני הבאתי חישוב פשוט כתגובה לך, אתה חושב אחרת שיבוסם לך אבל אל תלכלך.

dudil

New member
אני רואה

מהודעתך האחרונה שאתה לא עובד בענף, אז קודם כל אני מתנצל על כך שקראתי לך בטלן, לצערך (ולמרבה הפתעתך) גם לצערי סביר שיש לך הרבה זמן לשבת מול האינטרנט, גם אני הייתי שם... מקווה שתמצא עבודה כמה שיותר מהר.

למעלה