מה צפוי?
פועל פשוט, כמו עובד ניקיון, לא תורם לרווח של חברה. באופן מפתיע, גם ההכשרה שלו נמוכה. אז למה לבטל את הטענה? זה קשה לחיות בארץ עם משכורת נמוכה אומר שאני צריך לשאוף להרוויח כמה שיותר. אני עושה את זה ע"י השקעה בידע וביכולת שלי, דבר שמעלה את הערך שלי בשוק העבודה. בתקופת "הבועה" הייתי פותח את המשרד ב- 8 בוקר (אחרי שעה נסיעה) והולך הביתה בסביבות 10 או 11. חוץ מהפסקת אוכל לצהריים, קפה מידי פעם ושירותים שצריך, עבדתי רצוף. מספיק טוב בשבילך? לגבי רופאים, זו בעיה שלהם למען האמת. הם שובתים מידי פעם בשביל לשפר את התנאים שלהם. אבל כל שביתה משפרת במעט את התנאים של הסטג'רים והרופאים המתחילים, ומגדילה בהמון את השכר של מנהלי המחלקות והרופאים הבכירים (בדיוק כמו שקורה בכל שביתה אחרת של ההסתדרות). אני בהחלט מסכים שצריך לתגמל את הרופאים ולהפחית את שעות העבודה שלהם, אבל הם מאורגנים ומסוגלים לדרוש את זה (הבעיה היא בהנהגה שלהם). לי אין ארגון שדואג לי ומאיים בשביתה עם כל הרעה בתנאים (אמיתית או מדומה), אני צריך לדאוג לעצמי למשכורת, פנסיה, ימי חופש ומחלה, אוכל, חנייה ועוד כל מיני. הדרך היחידה שאני יכול לעשות את זה זה ע"י צבירת ידע ויכולת שיגרמו למעסיק להבין שכדי לו להחזיק בי בתנאים טובים מאחר ואני עלול לעבור לחברה אחרת אם יציעו לי יותר. ביקוש והיצע, הבסיס לכל הכלכלה (המחורבנת) שלנו. אני בטוח שכל מעסיק ישמח להעסיק אותך תמורת ההשקעה שלך בחברה בלבד. אתה תשב יום שלם בשביל לצייר לוגו לחברה (לא לשכוח כמה אפשרויות לבחירה). ואז יורידו לך את עלות המחשב, כיסא, חשמל, שכירות, ארנונה. נראה איך תרגיש אז.