איך חוזרים בשאלה?-איך הגעת למסקנה?

איך חוזרים בשאלה?-איך הגעת למסקנה?

איך הגעת למסקנה שהתורה אינה אמת?,שדרך החיים שחז"ל הטוו אינה אמת? והאם חקרת בשני הכיוונים או בכיוון לתירוצים החילוניים שהתורה אינה אמת?. האם הלכת עם החומר לבדיקה אצל תלמיד חכם? ואיך המשפחה מתמודתת עם כך?. מאיר מתעניין.

טוב

New member
מאיר

אמנם אני לא ממש מתכוננת לענות, מסיבות שתיכף אסביר, אך אני מגיבה כי נחמד לקבל פה שאלה אינטליגנטית, להבדיל מכמה מההודעות האחרות שנחשפתי אליהן פה(ראה הערת דויד על אורי זהר..) הסיבה שקשה להגיב היא ששאלת בלשון יחיד, ואילו מספר הסיבות של חזרה בשאלה הם כמספר האנשים הנמצאים פה, ויותר. (יש ספר, "בינת השכוי" אם אינני טועה, שכתב בן של ראש ישיבה בירושלים, שגם הוא מכוחותינו היום, והוא מתאר סיפורים שונים של חזרה בשאלה שכל אחד שונה מקודמו, והאמת- שאפילו אחד שם לא הזכיר לי אותי. כך שיש המון סיבות). אבל בנוגע לשאלתך, לגבי עצמי לפחות: חקרתי גם חקרתי לפני צעד כזה (אתפלא מי זונח את כל עולמו בלי להרהר קצת לפני זה), והתייעצתי עם הרבה תלמידי חכמים, לא אחד. כמי שגדלה על ברכי התורה, ואף היתה מה"מחמירים בדרכה", אני יכולה להגיד שלא עושים צעד כזה רק כי איזה חילוני עבד עליך, או כי יותר קל לא לשמור מצוות.(אם כי בטח יש גם דתיים שעוזבים מסיבה זו). יותר קשה לחזור בשאלה מאשר להשאר דתי. זה נשמע אולי דמגוגי, אבל זו האמת. אתה נלחם מלחמה עצמאית בכל העולם בו גדלת, וזה מלחמה שתמשיך להיות בה חייל קרבי עד יום מותך (אלא אם אתה מתכונן לנתק קשר עם המשפחה והשורשים מהם באת). ככה שמי שעוזב כנראה יש לו סיבות טובות ומעמיקות. עד כאן, כי אני חייבת ללכת.(משלמים לי גם בשביל לעבוד, לא רק לגלוש).

טוב

New member
סליחה טעות

הכוונה לספר "ושיודע לשאול", ולא ל"בינת השכוי" שהוא כמובן בכלל לא קשור..

babylon_a1

New member
אמת ושקר

קודם כל יש כאלה שחוזרים בשאלה בלי קשר כמה נכון נראה ספר שמות, נניח דבר שני - אתה בדקת את אלף הדתות האחרות ועוד ארבעה מליון השקפות עולם ? אתה עושה מה שאמרו לך לעשות בין אם זה היה מגיל אפס או ע"י שטיפת מוח מתוחכמת בגיל מבוגר יותר, האם קפצת לבקר אצל הקאדי המקומי כדי לדסקס איתו על שאלות מהותיות בחייך אם לא, למה אתה מצפה שאני אלך לרב בגלל שיש לי מספר שאלות על השפן שמסרב להיצמד לביולוגיה המקראית

avely.

New member
אין מה לחקור ותפסיק לקשקש

כל הקטע של הדת חז"ל והתורה בכלל, זה קטע של אמונה נטו כל ההוכחות של המחזירים בתשובה למינהם-- אילו הוכחות הניתנות להפרכה כמו המדע כמובן בקיצור אם אתה לא מאמין מהלב שלמשל חז"ל- היו יכולים להחיות מתים ולנבא דברים- אין שום דרך להוכיח זאת בהיסטוריה או בכל דרך שהיא הצוויים הביזארים בחלקם בתורה רק מחזקים את המחשבה שהתורה נכתבה על ידי אלפי חכמים\תמהונים בשר ודם וךא מלאכים באמת לא קשה לחזור בשאלה אם כי זה תהליך ארוך מאוד וכמו כן לא קשה במיוחד להחזיר בשאלה או בתשובה -זה הכל עניין של אופי ואמונה חזקה עד כאן

ינקל

New member
סיפורים אישיים של יוצאים בשאלה

מאיר, כאן תמצא כמה סיפורים אישיים של אנשים שהתלבטו, שקלו, בדקו ולבסוף החליטו ועשו את הצעד הנכון בכוון הנכון. אלוהים גדול שכיוון אותם לדרך הנכונה

כמה יוצאים לשאלה -שאלה ליוצאים.

אני מניח שהרבה יותר קשה לחזור בשאלה מאשר לחזור בתשובה, הרגשות,המשפחה,החברים,החבר´ה,הישיבה,החיים,הלבוש,הכובע?..סתאאם. הריחוק בין העולמות (אני אומר בתור בעל תשובה), השאלה היא כך:בתור אחד שגדל על ברכי האורתודוקסיה\מזרחיסטיות או כל השקפה תורנית אחרת. האם לא מן ההכרח לקחת את ה-"אני" שספג כל חייו תומ"צ ולבדוק אבן אחר אבן, ולהפוך בה עד שמגיעים למסקנות?. או האם הפן הרגשי של הרצון לפריקת עול מסיבות שונות (אולי מסיבות חברתיות,קושי נפשי,דכאונות,הרצון לדעת יותר ממה שהעולם הדתי מספק,המשיכה למקורות מידע בילתי נלאים (ספריות,ספרים "חיצוניים" וכ"ו)) הוא המשקף את המדגם של החזרה בשאלה?. ברור לי שלכל אחד הסיפור שלו,אבל עושה רושם שאגודות וארגונים מסויימים משתמשים בכם כתער כנגד הציבור הדתי ועושים בכם שימוש לתעמולתם. איך אתם מקבלים את זה שמנצלים אותכם לפעילות פוליטית? (חופש,דעת אמת,עם חופשי וכ"ו),הרי אחרי חזרה בשאלה ישנם שלבים כ"כ רגישים ומסוכנים,כמו ילד שלומד ללכת. אלי-תן דעתך על כך.

למעלה