איך חוזרים לטיפולים כשהחיים עמוסים + שאלה לגבי הביטוח...

תולית5

New member
איך חוזרים לטיפולים כשהחיים עמוסים + שאלה לגבי הביטוח...

שלום לכולם,
בעבר "פורום פוריות" ליווה אותי הרבה...
יש לי 2 בנות מקסימות מIVF, (כשבהתחלה היו גם 5 הזרעות, ובהמשך הבנו שנוכל להיכנס להריון רק בIVF ומיקרומיניפולציה- אנחנו "בלתי מוסברים").
אם החיים שלנו לא היו כ"כ עמוסים, הייתי חוזרת לטיפולים מצדי אפילו 3 חודשים אחרי הלידה האחרונה..
אבל אני ובעלי עובדים מאוד קשה, ובנוסף אני לומדת לתואר שני.
בהתחלה חשבתי לחכות עד שהלימודים יסתיימו, אבל כל חודש שעובר ואני מקבלת מחזור (וכמובן חיה "בסרט" כל פעם, שאולי הפעם הצלחנו טבעי..) אני מתבאסת וממש רוצה לחזור כבר לטיפולים.
איך עושים את זה כשהחיים ממש ממש עמוסים? יש מישהי שחזרה לטיפולים למרות עומס?...
אני מתארת לעצמי שאסתדר עם העבודה, ושאוכל להחסיר או לאחר פה ושם ולא יעשו מיזה עניין, אבל יותר דואגת ללימודים וללחץ ולעומס המטורף שיש לי.. (בנוסף לגידול הילדות המתוקות כמובן, שגם דורשות הרבה זמן ואנרגיה).

שאלה נוספת, לגבי טיפולים לילד 3-
האם מישהי יודעת- מה יותר משתלם, להשתמש בביטוח הראל או בביטוח של קופ"ח מכבי (מגן זהב)?
תודה.....
והמון בהצלחה לכל מי שנמצאת בטיפול כרגע..!!

הי

אנחנו בתהליך כרגע - בנסיונות לילד שלישי. כמוך, גם שני הבנים שלנו נולדו דרך ivf ומיקרומניפולציה (וגם אנחנו לא מוסברים).
איפה את מטופלת? אני חזרתי לטיפולים כשהקטן היה בן 8 חודשים, ואני זוכרת שהרופא פוריות שלי היה מופתע, אמר לי שעוד מוקדם, אפשר לחכות, תחכי שהוא יהיה בן שנתיים ואז נדבר.
..כשילדתי את בני השני, הייתי כבר בת 38, וידעתי שאין לי הרבה זמן ולכן רצתי לרופא ברגע שיכולתי...

מה שלי עזר בהתארגנות זה:
הרופא פוריות / בי''ח בו אני מטופלת קרוב לבית, נסיעה קצרה ואני אצלו. חוסך זמן יקר.
לבקש שיכינ ו לי מראש את כל המרשמים שאני צריכה, כדי שלא אצטרך ליסוע במיוחד רק בשביל מרשם.
לקבל הוראות בטלפון דרך המזכירה / רופא במידת האפשר - במקום להגיע פיזית כדי לקבל הוראות להמשך.
לקבוע א''ס / בדיקות דם מוקדם מאוד בבוקר - או בערב/ לילה, אחרי שהילדים הלכו לישון (יש מקומות שמאפשרים).
להעזר בבעל מתי שרק אפשר - שיקפוץ להביא תרופה / לקחת מרשם /להכין תרופה במקומך / לקחת את הבנות שלך לגן בבוקר כדי שתוכלי ליסוע לא''ס + בדיקות דם.

לגבי ביטחים, אין לי מושג.....

תולית5

New member
היי, תודה רבה על התשובה.. עונה:

הקטנה שלי בת שנה ו-7 חודשים, ואני יודעת שיכול לקחת הרבה זמן עד שנצליח.. (בנוסף לטיפולים עברתי גם גרידה לפני כל אחד מההריונות של הבנות..), אז מעדיפה להתחיל כמה שיותר מהר.
האמת, שבחשיבה רציונאלית- נראה לי הכי לא הגיוני להתחיל עכשיו, כשאני בעומס כזה מטורף,
בקושי יש לי זמן לאכול/להתקלח/לישון...! (לומדת ועובדת הרבה מהבית בלילות כשהילדות ישנות)
אבל הגעתי למסקנה שטיפולים הכי חשובים לי כרגע, יותר מהכל. ואני מקווה שאצליח לעמוד בזה...
אם בעלי ימשיך לתמוך בי ולסייע לי בהכל, אני מקווה שאצליח לשרוד..
&nbsp
לגבי כל הדברים שכתבת לי לגבי ההתארגנות-
- הוראות בטלפון ומרשמים מוכנים מראש- זה תמיד ככה אצלי... אני מטופלת באסף הרופא. איפה את?
- החיסרון היחידי הוא שיש לי לפחות 20-25 דק' נסיעה לבית החולים בבוקר, ושצריך להיות שם ב6:00 כדי לתפוס תור בין
הראשונות בבוקר (למרות שזה נפתח רק ב7:00) !! נראה... אולי אגלה שמשהו שם התחדש מאז הפעם האחרונה שהייתי, ושלא
צריך להגיע כ"כ מוקדם..
- בדיקות הדם/הUS תמיד בבוקר- אבל באמת אברר אם יש אפשרות בערב... אם כן זה יציל אותי..
- וכמובן שאחת הסיבות העיקריות שמאפשרות לי להתחיל בטיפולים זה העזרה מבעלי, ושהוא יוכל לקחת את הבנות בבוקר ברגל לגן.. (זו עוד סיבה שבגללה החלטנו להתחיל עכשיו, ולא בחורף- כשאי אפשר ללכת עם הבנות ברגל אלא חייבים את הרכב..).
&nbsp
בעלי בירר לגבי הביטוח של הראל, הם אמרו לו שמכסים לנו הכל עד למחיר של 15,000 ש"ח.
השאלה היא- כמה טיפולים אמורים לעלות!? תמיד עשיתי הכל דרך קופ"ח אז אין לי מושג כמה הIVF אמור לעלות- כולל בדיקות, שאיבה, החזרה, מיקרומיניפולציה, זריקות...
אם מישהי יודעת אשמח לקבל תשובה בנושא..
&nbsp
&nbsp
תודה :)
והמון בהצלחה!
&nbsp

פאשון

New member
סליחה שאני מתערבת ומנצל"ש

אנחנו עכשיו בטיפולים בהזרעות לילד שני. הבת שלי בת שנה וחודשיים. עדיין לא IVF....
לגבי התואר - אני ממש מבינה אותך. אני לומדת תואר שני ומתחילה שלישי תוך כדי עבודה בחוץ וטיפול בתינוקת. לא קל. אני חושבת שברגע שזה קבוע בלוז - הימים של המעקב ומסביב לביוץ (השרעה/שאיבה/החזרה) את איך שהוא מצליחה לתמרן. כמו שכתבו לך - מגיעה מוקדם, קצת מאחרת לעבודה או ללימודים, עזרה מהבעל או הורים. כסטודנטית מגיעות לך הקלות והייתי מציעה לך לפנות לדיקאנט הסטודנטים באוניברסיטה שלך. אני יודעת שבחיפה יש התחשבות ומאפשרים יותר חיסורים. אני אישית יידעתי את המרצה שלי וקבלתי המון תמיכה.
לגבי הביטוח - לי יש ביטוח של הראל פרטי (הפלטינום). איך אני יודעת אם הוא מכסה? זה צריך להיות סעיף מיוחד? אני רוצה לעבור לפרטי (כן, גם בשביל הזרעות כי נמאס לי להיות בקשר רק עם האחיות והרופא הוא רחוק בטלפון שבור).

תולית5

New member
תודה!!

תודה על התשובה..!
באמת חשבתי לדבר עם מי שצריך בלימודים... לא יודעת איך זה בתואר השני, אבל בתואר הראשון ממש באו לקראתי מבחינת חיסורים.
כבר היתה לי נקודת שבירה היום, אפילו שעוד לא התחלנו, וממש חשבתי שאצטרך לוותר על הטיפולים בגלל העומס... אבל החלטתי עם בעלי שננסה למרות הכל, וההודעות שלן מאוד מעודדות אותי...
&nbsp
לגבי הביטוח- את צריכה להתקשר ולברר, זה בטח תלוי בפוליסה שלך...
השאלה שלי- כמה עולה טיפול IVF פרטי (בלי שום ביטוחים)? כי גם הביטוחים מממנים רק חלק.... ואני לא יכולה לדעת איפה יותר משתלם לי.. (מכבי/הראל)
תודה

פאשון

New member
בשמחה!

שמחתי לעזור. את תראי שבתואר שני הלחץ איך-שהוא יורד. ואם את עושה תזה אז יש מנחה שאפשר לפנות אליו (ואני מניחה שאת בוחרת מנחה שאת מתקשרת איתו...). בקיצור - זה אפשרי ולכל קיטור - אנחנו כאן!
אני מצטערת שאין לי מושג לגבי IVF ולגבי ביטוחים....אני אישית הייתי מפעילה ביטוח פרטי אם הוא מכסה מהסיבה הפשוטה שאני מעדיפה להיות אצל רופא פרטי במקרים כאלה במקום טלפון שבור עם האחיות בקופה. הם מקסימות אצלי במרכז לבריאות האישה אבל עדיין...אין לי קשר ישיר עם הרופא וזה חסר. בפרטי זה קיים וביטוח פרטי מאפשר את זה. מבחינת כסף - אני לא יודעת לומר....
בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה ומאחלת לך שתקלטי במהרה להריון עגול ומשעמם:)

תולית5

New member
תודה

האמת שאצלי ממש לחוץ התואר השני.... כי אני עובדת בכל שאר השבוע,
והלימודים מתרכזים ביום אחד מאוד עמוס, ויש מלא מטלות... אבל יהיה טוב בע"ה.
לגבי הביטוח תראי מה כתבתי בהודעה הקודמת...
&nbsp
ודווקא באסף הרופא יש יחס מאוד אישי יחסית, והרופאים הם אלה שמבצעים את כל הבדיקות...אז אין לי בעיה מהבחינה הזו.
תודה ובהצלחה
:)

לגבי ביטוח -

כדאי להשוות בין מכבי מגן - האם הם מחזירים כסף עבור טיפולים לילד שלישי? כמה טיפולים מותר לך לבצע במסגרת טיפולים לילד שלישי?
אנחנו במאוחדת שיא - אפשר עד 10 טיפולים.
אני יודעת שיש בנות שעוברות קופה רק בגלל תנאים יותר טובים בקופות אחרות.
לדעתי האישית בלבד - אם יש אפשרות דרך הקופה 0 עדיף לך מאשר להפעיל ביטוח פרטי.

בהצלחה עם ההחלטה

תולית5

New member
תודה!

ביררתי לגבי הביטוח.
אכן עדיף מכבי- יש הוצאה אישית אבל זה עדיף לעומת ביטוח הראל (שמכסה עד 15,000 ש"ח בטיפול לילד- כשבעצם טיפול 1 יכול לעלות סכום כזה בפרטי...וכך לא יישאר כיסוי אם יהיה צורך בטיפולים נוספים...כשזה בד"כ מה שקורה..)

למעלה