איך חוזרים ללימודים?

שקמי

New member
איך חוזרים ללימודים?

שלום בנות, אני חמישה שבועות אחרי לידה, יש לי בת מקסימה. אני באמצע תואר שני, ביטלתי את הסמסטר הזה, ונשארו לי ארבע עבודות לכתוב כדי לא לאבד את השנה לגמרי. מאיפה לוקחים כוחות לזה? אני מצליחה איכשהוא לתמרן ולהתמודד עם הלילות, עם חוסר הזמן לעצמי, עם הבית שצריך לתפקד ועם התלות המוחלטת שלנו אחת בשניה (שלי ושל בתי), אבל רק הנושא הזה יושב לי בראש ומציק לי על הנשמה. אני חייבת למצוא לזה זמן וסבלנות, אחרת אני אפסיד הרבה מאד, ואין לי. אין לי סבלנות, אין לי זמן, אין לי ראש לזה. מה עושים? אני בטוחה שיש פה הרבה במצב דומה. דרך אגב - ברוכות הנמצאות.

nubi

New member
מה שאני עושה

זה- א. לוקחת הרבה אויר ב. אני ובעלי עושים תורנות: כשלו יש משהו להגיש-אני יוצאת עם הקטנה והפוך. גם אמא שלי נרתמת אם אני צריכה לכתוב משהו. ברוכה הבאה ובהצלחה!

אוי כמה מוכר ועגום...ממש אחות לצרה:

סיימתי את כל חובותי לתואר שני ונשאר לי "רק" לכתוב את התזה. אני מתקשקשת עם זה כבר שנתיים וחצי. לפני הלידה האחרונה בקשתי הארכה (מה שמאוד לא מקובל במוסד שבו אני לומדת), אישרו לי הארכה עד סוף אוגוסט 2004 בתוספת 6000ש"ח (שממש אין לי כרגע). הגשתי מהר מהר את ההצעה לתזה וממש סמוך ללידה אישרו לי אותה (שמחה גדולה). עכשיו אני מתקשקשת עם 8 ראיונות של אנשים ממקום העבודה שלי שזה הבסיס לעבודת התזה ועדיין לא התחלתי ואין לי סבלנות לזה והשעון מתקתק... כל כך עצוב לי בגלל זה, ממש גוזל ממני את ההנאה מהאפרוח הקטן שלי. אם יש פתרונות ועצות גם אני אשמח לשמוע.

בלינקה

New member
מתי הדדליין?

קחי בחשבון שאת רק חמישה שבועות אחרי הלידה. אחרי 8-12 שבועות הכל נעשה קצת פחות אינטנסיבי, ואז אולי יהיה אפשר להשאיר אותה עם מישהו אחר כל יום לכמה שעות, או לעבוד כשהיא ישנה עליך במנשא.

שקמי

New member
עד סוף הקיץ.

אבל זה נגרר ככה כבר המון זמן, כי גם ההריון לא היה קל.

ת ו ל

New member
גם אני במתקשקשות, חודשיים אחרי לידה

גם לי יש 4 עבודות , איזו "הצטרפות מקרים"... בלעדיהן אני אפסיד שנה שלמה , ויש קורס שסמסטר א' שלו עבר בשלום אבל לא ניגשתי למבחן , הייתי כבר באמצע תשיעי ונתקפתי הסטריית בכי בבוקר המבחן.. האם אצליח לעמוד במבחן של סמסטר ב בהתחשב בזה שלא נכחתי בשיעורים או בתרגולים בכלל?...אני בספק.. אבל! חזרתי לאט לאט לעבודה (אני עצמאית) , היום אני לוקחת אותה אתי לעבודה כי האיש שלי בחו"ל ואין לי עם מי וגם לא רוצה להשאיר אותה עם אף אחד אחר , היא תהיה עלי במנשארי ונראה איך זה עובד... תחזיקו לי אצבעות! ת ו ל. נ.ב- אשמח לעיצות על חזרה למסלול הלימודים.

בדיוק השאלה שאני שואלת את עצמי

כל יום, כמה פעמים ביום....אבל כנראה שזה אפשרי. אני כמעט וסיימתי את לימודי התואר הראשון שלי כבר לפני כמה שנים. עד לפני כחודשיים נותרו לי שתי עבודות סמינריון להגיש. עכשיו נשארה לה אחת. זה קשה. מאוד. אני עובדת משרה מלאה (9 שעות), מיכאל שלי בן שנה וחצי כמעט ויש בית שצריך לטפל בו ועייפות. הקושי העיקרי אצלי הוא בראש. לעשות סוויץ' אחרי יום עבודה ואחרי שהשכבתי אותו לישון, להתקלח לאכול ו.... להתחיל לקרוא מאמרים, לנסח ולחשוב בסביבות 21:00-22:00. קשה. אבל אפשרי. במחשבה לאחור, נראה לי שבגיל של בתך קל יותר להתמודד עם לימודים. אבל אולי אני טועה. אולי שכחתי. ההצעה שלי אליך היא בעיקר להפסיק לחשוב על זה ולהתחיל לעשות את זה. להשתדל כל יום לגעת בחומר קצת כדי לא ליצור נתק. לחשוב איזה כיף יהיה כשתסיימי. זה לפחות מה שמחזיק אותי. אני תמיד אומרת שהחיים שלי ייראו אחרת לגמרי כשאסיים את הסמינריון (שאני רק מתחילה בימים אלה). מנסה למצוא את הכיף שבזה. ואפילו מתחילה לזמום על תואר שני.

מאז

New member
אני הפסדתי שנה...

בגלל עבודה סמינריונית אחת. ועוד לא התחלתי אותה... מקווה לא להפסיד עוד שנה.

אני אפסיד את כל התואר../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

אם לא אגיש את התזה עד 1.9.2004 כל התואר השני שלי ירד לטמיון. אני כזו רכיכה חסרת כח רצון.

מאז

New member
הייתי צריכה להגיש את העבודה עד

סוף דצמבר. ואז הייתי מקבלת את התואר עכשיו. מה לעשות שטרם התחלתי לכתוב אותה אפילו (בסוף דצמבר הגשתי שתי עבודות אחרות. אגב - אחת על נושא שקשור בהנקה ותורת המשחקים...)

משוש30

New member
עצות!! ../images/Emo22.gif

טוב גם אני לקראת סוף התיזה עם עוד עבודה אחת והתיזה עצמה אני חזרתי לעבודה ולימודים full time ורק עצה אחת יש לי אליכן בנות יקרות לקחת מטפלת/בייביסיטר/בעל/ אמא וכד' ולצאת מהבית הכי טוב? ספרייה עוד יותר טוב? מחשב נייד אי אפשר, ואני חוזרת, אי אפשר ללמוד בבית עם התינוק שדורש תשומת לב ומסיח את הדעת אפילו אם הוא נמצא עם מישהו אחר. לפנות כמה שעות כל פעם ולהסתגר בספרייה בלי פלאפונים וכאמור רצוי עם מחשב נייד. תתפלאו כמה שזה עובד!! ושקמי-אם את יכולה תמתיני קצת. לפחות עד סוף חופשת הלידה. אם את לא יכולה אז תצמצמי את זה לפעמיים קבועות בשבוע ככה יהיה לך יותר קל בהצלחה לכן אנחנו באותו מצב ואני מבטיחה לכן שאפשר להצליח וזה אפילו חוזר ונהיה מעניין

../images/Emo45.gif!!!!!!!

אי אפשר ללמוד בבית! (אני לא מצליחה ללמוד אפילו כשאמי/בעלי עם מעין). אני בקושי מצליחה ללמוד בלילה, כשמעין כבר ישנה, ותמיד מכינה מה שצריך ברגע האחרון, שעות ספורות לפני הדד-ליין
. ככה גם עם המבחנים - בקושי לומדת (היה לי יותר מזל משכל...). לא מעיזה לחשוב מה יהיה שנה הבאה, אז יהיו לי קורסים ענקיים וק-ש-י-ם!!!!
וזה לא שאין לי מוטיבציה, אבל כשזה מגיע לידי מעשים - נאדה.

את צודקת לגבי הלצאת מהבית.

אצלי, לצערי זה לא כ"כ אפשרי, אלא אם אני לוקחת חופש מהעבודה. בסמינריון הקודם לקחתי חמישי חופש, ויחד עם שישי ושבת נסעתי לאימי ושם למדתי (כשהיא אצלי שומרת על מיכאל). שלושת הימים הללו קידמו אותי בצורה רצינית, הספקתי לכתוב כ- 80% מהעבודה.

משוש30

New member
אני לא מבינה למה זה כרוך בחופש

מעבודה. הרי בכל מקרה תצטרכי ללמוד בין אם מהבית או מהספריה. אז תלמדי בספריה ולא בבית.

אז אני אסביר: אני עובדת כל יום

מ- 08:00 עד 17:00. הספריה נסגרת בסביבות 19:30 והיא במרחק נסיעה. מה שלא משאיר לי זמן להגיע אליה בימים א'-ה'. ביום שבת היא סגורה. נשאר רק יום ו' שהוא תמיד עמוס - מישהו צריך לערוך קניות.... אני רוצה קצת לבלות עם מיכאל שהעבודה שותה לי אותו.... צריך לבשל משהו, שטיפה קטנה לבית.... והופ כבר יום א' וחוזר חלילה. לכן האפשרות שלי ללמוד היא בבית אחרי שהלך לישון (21:00) כי אין סיכוי ללמוד כשהוא ער. או בשבת בשנת הצהריים שלו ואז לפעמים גם אני כבר עייפה וצריכה את השינה הזו. מקווה שהצלחתי להסביר ואם יש לך עוד רעיונות איך לשלב - אשמח לשמוע.

משוש30

New member
האם יש לך אפשרות במשך חודש חודשים

לקחת חופש ליום בשבוע או שזה לא ריאלי? המצב באמת לא קל...אם אין לך אפשרות לקצת חופש אז אין מה לעשות חוץ ממה שאת עושה ובאמת כל הכבוד לך שאת מצליחה להתקדם. לא פשוט

my eyali

New member
הי עוד לא יצא לי להיות כאן בפורום

אבל יש כאן הרבה שמות מוכרים מהפורום השכן... גם אני הייתי אמורה לכתוב את התיזה כשאייל נולד ורק כשהוא היה בן חצי שנה התחלתי לכתוב (לפני כחודש וחצי), רק אז הצלחתי לאזור כוחות ולשמחתי אחותי שומרת עליו בבקרים ואז אני יכולה לכתוב. מדי פעם אני מציצה לראות שהכל בסדר וחוזרת לכתוב. לפי דעתי עוד מוקדם מדי, תחכי לפחות עוד חודש חודשיים ותנסי לבקש הארכה, זה פשוט נראה לי בלתי אפשרי 5 שבועות לאחר לידה ראשונה לכתוב עבודות.

galiaS

New member
5 שבועות אחרי הלידה זה עדין קשה קשה

מה הפלא שהראש שלך לא בלימודים? אם יש לך אפשרות להתחיל לחשוב על זה רק בעוד חודשיים, תדחי את ההתעסקות בלימודים. כמו שכבר יעצו לך, גם אני חושבת שכדי ללמוד ביעילות את צריכה להיות לבד, עם עצמך.

למעלה