איך חונים ברוורס ובניצב?

ravidmos1

New member
תשובה

חניות בנסיעה לאחור – דבר ראשון יש לבדוק שאין איסור להחנות במקום בו אנו מעונינים לחנות ( תמרור, סימון של אדום לבן או צהוב אדום וכ"ו )
לתת איתות כמה שיותר מוקדם ( שהרכב מאחורינו יבין שאנחנו רוצים לחנות ולא יצמד אלינו ) לעצור מראה מקבילה למראה רווח צד של כחצי מטר
( פתיחת דלת ) סיבוב שלם של ההגה לצד אליו אנו רוצים היכנס כאשר מגיעים לזוית של 45 מעלות עם פנס הרכב שאנו רוצים לחנות מאחוריו
( ובנוסף יוצרים משולש עם קו המדרכה ) אנו ממשיכים לנסוע בצורה איטית תוך כדי החזרת כל ההגה לכיוון הנגדי.
חובה לבצע את החניה בצורה איטית ומדוייקת!!!
במידה ונגענו במדרכה יש לתקן ע"י סיבוב ההגה לכיוון הנגדי ונסיעה קדימה בזהירות כאשר אנו מקבילים למדרכה יש לעצור ובמידה וצריך להכיו מקום ליציאה יש לסובב את ההגה סיבוב וחצי לצד הנגדי ולנסוע מעט לאחור עד שיהיה מקום ליציאה.
דוגמא : רוצים לחנות בצד ימין נותנים איתות עוצרים מראה מקבילה למראה
מסוביבם את ההגה סיבוב שלם ימינה ( לא את כל ההגה ! ) כאשר מגיעים לזוית של 45 מעלות ממשיכים לנסוע לאחר לאט תוך כדי החזרת כל ההגה לצד שמאל עד לחניה.

ravidmos1

New member
תשובה

חניות על פי סימונים במגרש : כאשר רוצים להחנות במגרש על פי סימונים יש לתת איתות ימינה לעבור את הרכב שלידו אנו רוצים להחנות כאשר הפנס הימני שלנו מקביל לפנס הימני שלו במרחק של כחצי מטר לסובב את כל ההגה ימינה לנסוע לאחור בזהירות כאשר מגיעים למצב שבו אני ישרים יש לסובב את ההגה סיבוב וחצי שמאלה ולנסוע לאחור לאט ובזהירות כמטר וחצי ( יש אפשרות להעזר ברכב שלידנו ולהחנות מראה מקבילה למראה או לידית הדלת האחורית אם הוא חונה הפוך).

dor119

New member
בדיחה..

כאן מעל דפי הפורום אי אפשר ללמד נסיעה לאחור .... נסיעה לאחור זה תירגול ועוד פעם תירגול
ועוד פעם תירגול .... לימוד נסיעה לאחור צריך להתחיל בלימוד הסכנות בנסיעה לאחור .
הלימוד בצורת " התוכי " תגיע לכאן תסובב את ההגה כך וכך סיבובים , סע עד נקודה x סובב שוב את ההגה ..
זה לא יותר מבדיחה ואני מתפלא על רביד שכתב את מה שכתב !!.

היה לי כבר מקרה במבחן שביקשתי לעצור ליד רכב ולבצע נסיעה לאחור ..והנבחן עצר ..ואמר לי : לא למדתי נסיעה כזאת !!
לקח לי כמה שניות להבין ש : "במקרה " ביקשתי לעצור ליד רכב שחנה הפוך לכיוון הנסיעה .
זה תלמיד שלימדו אותו כמו " תוכי " איך לעצור ואיפה לעצור.... וכשהרכב שלידו עצר חנה בצורה אחרת ...איבד את הצפון !!
אני ממליץ למורים ללמד את הנסיעות לאחור ה" משוגעות" ביותר :
בין 2 כלי רכב ( בצפיפות יחסית )
ליד רכבים שחונים הפוך .
ליד רכבים שחונים רחוק ועקום !.
ליד רכבים שהגודל שלהם לא סטנדרטי ( רכבים מיסחריים )
ליד איי חניה ישרים ואלכסוניים !
מי שידע את כל אלה...ידע לבצע נסיעה לאחור .

קראתי כבר בפורומים על תלמידים שהוציאו רישיון נהיגה והיו מעירים את האבא בשעת לילה מאוחרת
בכדי שירד להחנות את הרכב !! מי שרוצה להגיע למצבים כאלה או להגיע לת"א ולא לדעת לחנות במקום צר יחסית
או " לדפוק " את הרכב שלו או של אחרים בחניה ... שיזלזל בלימוד חניה .

קראתי גם בפורומים על תלמידים שחושבים ש..." לא מכשילים במבחן " על נסיעה לאחור ...
אז לכל התלמידים שקוראים את הדברים האלה ומאמינים לכותבים : מכשלים גם מכשילים ...
אני יכול להגיד מניסיון ש...30-40% מהנכשלים נכשלים על נסיעה לאחור.. או גם על נסיעה לאחור !

be_roo

New member
כל המורים המלמדים חניה לפי סימנים

שתקפים רק לגבי רכב הלימוד נותנים לתלמידים שלהם שירות דוב. במקום לתרגל תפיסה מרחבית הם מלמדים שיטה שאי בה שום תועלת לעתיד.

ravidmos1

New member
תשובה לדור

מה שרשמתי אלה הכללים הבסיסיים לחניה ברוורס .
אני יוצא מנקודת הנחה שהמורה של השואל מלמד אותו .
לא הייתה כל כוונה ללמד אותו דרך הפורום זה לא רציני ולא תפקידי.
וכל מה שרשמת לגבי תלמידים שלא יודעים להחנות אתה צוד יש ללמד אותם את כל הסוגים האפשריים .
עם זאת אני רוצה לומר לך שגם כאשר תלמיד לא מצליח חניה יש מקום להפעיל שיקול דעת .

dor119

New member
רביד .

מי אמר שלא מצליח חניה זה נכשל ?

תרגיל חניה במבחן הוא אלמנט חשוב ומורכב מאד
יש היבט של זהירות , יש היבט של שליטה ,יש היבט של ביצוע ויש היבט של מודעות למצב הרכב בסוף החניה .

אני לא מתכוון לפרט כאן הכל ..כפי שכתבתי זה מורכב מאד
ולכל אחד מההיבטים יש היבטי מישנה וצורת ביצוע ...מיכלול הדברים הוא שקובע .

אם תלמיד חנה חצי מטר מהמדרכה בהנחה שכל שאר ההיבטים בסדר לא הולכים לרב ..!
אבל אם מישהו חנה מטר מהמדרכה והכניס לראשון ונסע .... הוא נכשל ורק על זה .. !

היה לי מקרה ( ולא אחד ) במשאית שנבחן עשה חניה מושלמת אבל לא הסתכל במראה ימנית ( חניה שמאלית )
לכל אורך הביצוע ...זה נכשל !

יציאה לתיקון חניה וחזרה באותו הגה מספר פעמים..כך שמגיע לאותו מצב בכל תיקון ... אני בד"כ מתאפק ונותן אפשרות
לתיקון ..... אחרי 4 - 5 פעמים אני מפסיק את ה"בדיחה " הזאת וזה גם נכשל !

נגיעה במדרכה זה כלום ! כמה פעמים שאני כותב את זה כאן ותמיד יקום אותו תלמיד שיגיד : " נכשלתי כי נגעתי במדרכה "

אותו תלמיד שאמר שהוא לא יודע לעשות חניה במקום שהרכב שלידו עמד , עצר בכיוון הפוך לכיוון הנסיעה...
לא יודע איך להגדיר דבר כזה ....אבל אין ספק שאין לאחד כזה אפשרות לעבור מבחן .

לעומת המקרה הזה אני יכול להביא מקרה הפוך של תלמידה שהייתה מצטיינת במבחן וביקשתי חניה ..
היא עוצרת את הרכב חושבת כמה שניות ואומרת לי : " אף פעם לא עשיתי חניה כזאת אבל אני ינסה "
ניסתה וביצעה מושלם... זאת תלמידה שלמדה חניה לא כמו " תוכי " !

ויש את התלמידים המצחיקים ביותר : עושים חניה מושלמת ..ומבקשים לתקן !!!
מה תגיד לאחד כזה ??

be_roo

New member
חניה מצריכה התמצאות במרחב וקואורדינציה

שני נושאים שיש אנשים מוכשרים יותר או פחות באופן טבעי, אבל כל אחד יכול להשפר בהם את יכולותיו בעזרת תרגול נכון של עקרונות.

למידה של תוכי לפיה מסובבים את ההגה בדיוק ככה כאשר המראה בדיוק בנקודה הזו, מדלגת על כל ההפנמה של העקרונות הללו, ולמעשה לא מלמדת שום דבר חוץ מלעבור טסט.

למעלה