איך חילקתם חדרים?

איך חילקתם חדרים?

באופן טבעי, הרבה מהדירות שמשמשות להשכרה נבנו עבור משפחות, ולאו דווקא מתוך מחשבה על חלוקה שיווינית בין החדרים. כך יוצא שלשותף אחד עשוי להיות חדר גדול, ולאחר חדר קטן בהרבה. כשחיפשנו דירה, חיפשנו גם דירה שבה יחסית תהיה חלוקה פורפורציונית בין החדרים (דוגמא אחת זכורה לי במיוחד, של איזו משפחה שלקחה דירת שני-חדרי שינה מאוד מרווחת, עם חדרים מאוד גדולים, ואחד מהם פשוט חצתה לשניים, ועוד באופן מאוד לא מוצלח. ואז הם אמנם יכלו לפרסם אותה בתור דירת 3-חדרי שינה, אבל חוסר השיוויון המשווע בחלוקה הזו פשוט גרם לנו להירתע ממנה לגמרי.) בין אם אתם גרים עם שותפים או בני זוג, איך החלטתם איזה חדר ילך למי
האם אחד מהמתגוררים בדירה אצלכם משלם יותר כי יש לו/לה חדר גדול יותר

Noaal

New member
לשמחתי, החדרים אצלנו כמעט

שווים לחלוטין (הבדל של 10 ס"מ ברוחב). אני נכנסתי ראשונה לדירה אז הייתה לי זכות הבחירה, אם כי לא שקלתי באופן מלא את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהחדרים (בסופו של דבר אני מרוצה מהבחירה). כשחיפשתי דירות ראיתי דירות כמו שתארת, באחת הדירות היה חדר ע-נ-ק, חדר סטנדרטי וחדרון (מיטת יחיד ושולחן נכנסו שם בקושי, והחלוקה הייתה שווה (245$ לחדר). אני כמובן ויתרתי.

אצלנו זה ככה

החדר "שלי" הוא החדר הכי גדול. הוא גם היה הכי "נשי" - היתה בו פינת איפור... (זה החדר שהיה במקור חדר ההורים, ואלו היו זוג בורגני אמיד, עם ריהוט קצת מיושן - אבל מהסוג שפעם עלה המון כסף). השותף השני לקח את החדר השני אחריו, חדר פחות גדול אבל עדיין מרווח למדי: הוא מכיל עתה ארונות, ושולחן ומיטה, והכל ללא צפיפות. החדר האחרון הוא של חבר שלי, והוא ממש כוכי. יש בו ארונות על קיר שלם, ומיטה מהצד השני, ובינהם רווח של בערך מטר. החבר שלי דווקא היה מאוד מרוצה מהבחירה, כי הוא אוהב את תחושת הסגירות. אז לכאורה זה נראה מאוד מוזר להתחלק שווה בשווה, אבל בפועל מה שקורה הוא שחברי ואנוכי חולקים את חדר השינה הגדול, והחדר הקטן כמעט ולא משמש אף אחד מאיתנו. היה גם עוד עניין שהחלטנו מההתחלה שלא נתעסק בהתחשבנויות ונתחלק עם דברים שווה בשווה. יש את הדף הזה שצירפתי פעם שאיתו אנחנו מנהלים מעקב אחר החובות, ואת שכר הדירה אנחנו משלמים בסבב, כל חודש מישהו אחר משלם את הסכום בשלמותו. אם כי, עכשיו נזכרתי, פעם כשחיפשתי דירה (כלומר, להכנס כשותפה), הלכתי לראות איזו דירה בהרצליה, דווקא נחמדה, גם שותפים נחמדים, רק מה - החדר היה קטן. התשלום גם היה קטן בהתאמה, והיה בזה משהו מפתה, אבל אחרי מחשבה מרובה הגעתי למסקנה שזה פשוט קטן מדי - ולא שווה את החסכון בכסף.

JustMeNow

New member
3 חדרי שינה = 2 שותפות

יש בדירה שלנו 2 וחצי חדרי שינה. חדר גדול, חדר בינוני וכוך. אני גרפיקאית במקצועי ובאים אלי לקוחות פרטיים של גרפיקה והיתי צריכה חדר עבודה. החלטתי שאשלם 150 ש"ח יותר אבל אתפרש על הכוך והחדר הבינוני(שצמודים אחד לשני). בכוך שמתי ארון ומיטה זוגית עם מרווח של מטר בינהם (צפוף פחד) ובחדר הבינוני יש מספיק מקום למחשב, שולחן נוסף, ספה, טלויזיה ואפילו שולחן סלון...יצא שיש לי סלון פרטי באיזשהוא מובן...אני מבסוטה שיש לי 2 חדרים. השותפה מבסוטה שהיא משלמת פחות. ובא לציון גואל.

אצלנו לא הייתה בעיה

הצטרפתי לדירה עם שותפים ופשוט נכנסתי לחדר שהתפנה, וכך גם היה עם השותף שנכנס אחרי במקום אחר שעזב. אני אגב נמצאת בחדר הכי שווה - יחדית ההורים עם מקלחת פרטית, אבל כמובן שמשלמת יותר. גם אם אחד החדרים הקטנים יתפנה עכשיו אין מצב שאני אעבור כי חשובה לי יותר הנוחות מאשר לשלם 30$ פחות.

kkarinn

New member
מחיר החדר בהתאם לגודלו

אני גרה עם שני שותפים, ולי יש את החדר הכי גדול, ככה שאני משלמת הכי הרבה - 165$. לחדר הבינוני - 155$, ויש עוד חדר (שיתור נכון לכנות אותו תא, אני לא מבינה איך אפשר לגור בכזה מקום קטן) 140$ (למרות שהבעלת דירה עשתה לו את זה השנה 130$, כי הוא גר כאן כבר כמה שנים)

למעלה