קצת על מתי
רוב האנשים מתישים עצמם לדעת בכל תחום בחיים עובדים עד מאוחר, עובדים בסופי שבוע, לא אוכלים נכון, לא נחים נכון, לא יוצאים לחופשות, ואפילו עוזרים לאחרים עד ש"אין להם יותר כח" חשוב להבין את הדבר הבא ריקון מערכת לחלוטין מהאנרגיה שבה, ידרוש הרבה יותר אנרגיה לחידוש האנרגיה במערכת במקרה הטוב. במקרה היותר גרוע יגרום לנזק מצטבר במערכת עצמה. כל מכונאי יודע שמצבר חייב לשמור על אנרגיה מינימלית על מנת לשמור על תפקוד לאורך זמן, ריקון מצבר מהאנרגיה שלו לגמרי הורס את המצבר ולפעמים הופך אותו לבילתי שמיש. גוף האדם הוא סוג של מצבר. אנשים לפעמים מתקשים לצאת להפסקה באמצע עבודה כשעוד יש להם כח, בין אם מ"מה יחשבו..." ובין אם "יש לי עוד כח אולי אני יספיק עוד משהו" ואינם מבינים שאינם עושים טוב לא לעצמם ולא לאחרים אני רואה את זה כל יום, אלה שלוקחים הפסקה במקרה הטוב יהיו אלו המעשנים, ש"גונבים 5 דקות סגריה" וגם אז כשהם כבר בהפסקה הם נראים כאילו מישהו רודף אחריהם. או אלו שעוצרים לשיחת מסדרון "כאילו במקרה" ונשארים 10 דקות. אל תחכו לסוף היום, אל תחכו לחופשה, אל תחכו לסוף שבוע תעשו הפסקות במהלך היום, לכו לטייל 10 ,15 דקות פעמיים שלוש ביום, שבו תחת עץ ותהנו מהרוח, נתקו את מחשבותיכם, הביטו מסביב , נישמו עמוק, נשמו שוב ושוב מלא הראות, מי שמודט שימדוט. לשוחח בטלפון זו לא מנוחה לרכל עם אחרים זו לא מנוחה להיות טרודים בעיניינים ולא חשוב מה הם זו לא מנוחה אנשים מגיעים לסוף שבוע ואומרים "אני מותש, אין לי כח לזוז, כל מה שבא לי זה לישון כל הסוף שבוע" אל תתישו את עצמיכם תשמרו על האנרגיה ותגיעו לסוף השבוע מלאי אנרגיה על מנת לנצלו בצורה טובה ולא "להרוג אותו בשינה" או לחילופין לסחוט את עצמיכם עו קצת ולהתחיל שבוע חדש במינוס אנרגיה. ממליץ לכם על ספר קטן ופרקטי שנקרא "סוד האנרגיה הטובה/לואיס פרוטו" בברכת שפע של אנרגיה וחיוניות