איך יודעים אם גורי חתולים הם נטושים?

דנדוושש

New member
איך יודעים אם גורי חתולים הם נטושים?

היי,
אתמול בבוקר ראיתי ליד העבודה שני גורי חתולים מסתתרים בין השיחים. היה לידם ארגז אז חשדתי שאולי מישהו נטש אותם שם.
בסוף היום עברתי שוב והבאתי חלב, ולא הצלחתי לראות אותם. היה איש נוסף ששם להם חלב ומים, אני חושבת שהוא הפחיד אותם והם התחבאו.
היום בבוקר עברתי שם שוב ושני הגורים עדיין היו, וגם הפעם לא ראיתי אמא באזור. החלב והמים עדיין היו שם, אני לא חושבת שנגעו בהם (אולי רק בכמות קטנה).
אני מצרפת 2 תמונות- האם מישהו יכול להעריך בני כמה הם?
והאם זה הגיוני ששרדו לפחות 24 שעות בלי לאכול, או שזה אומר שהאמא מסתובבת באזור ודואגת להם?
הם היו מפוחדים אבל קופצים וזזים, לא נראו מאוד מסכנים.
אני רוצה לעזור להם אבל לא לנסות לקחת אותם אם יש סיכוי שהאמא שם.

אני אשמח לעצות כי זה מאוד מטריד אותי :)

Yukita

Active member
מנהל
כל הכבוד על האכפתיות!

קודם כל, מים זה מצוין, אבל חלב - ממש לא. בניגוד למיתוס המקובל בספרות ילדים ובכלל, לחתולים לא מתאים לשתות חלב (ובהחלט לא חלב פרה). הם מתקשים לעכל לקטוז וחלב יכול לגרום לשילשולים כבדים, שבתורם יכולים לגרום להתייבשות ואף למוות, בעיקר אצל מי שכבר חלש מלכתחילה. אם ברצונך להביא להם משהו לאכול, אוכל חתולים יבש זו האפשרות הטובה ביותר - ומתוך המקרר הביתי דברים כמו פסטרמה, טונה במים, יוגורט (חלב מוחמץ הוא פחות בעייתי מחלב טרי) וכדומה. העקרון הוא לא להביא דברים "בטעמים" (לא יוגורט פירות ולא פסטרמה בכל מיני תוספות) ולא דברים מתובלים.
&nbsp
אם יש לך אפשרות למצוא בית - נהדר. הגורים בצילומים שהעלית נראים, בהערכה גסה מאוד ובלי קנה מידה טוב לגודל, בהחלט מעל גיל חודשיים, אולי כבר בני שלושה חודשים. אם ראית שם ארגז, אכן ישנה אפשרות שמישהו שהחתולה שלו המליטה החליט להפטר מהגורים שם, או לחילופין -מטפל בהם בחוץ (במקרה כזה לפחות בזמנים מסויימים ביום אמורים להיות בסביבה אוכל ומים). בגיל הזה הם כבר פחות תלויים באם, למרות שבמצב עניינים טבעי האמא עדיין בסביבה עד לגילאים 3-4 חודשים. מסביבות 3 חודשים היא כבר לא ממש מטפלת בגורים ועשויה גם לגרש אותם אם נכנסה שוב להריון.
&nbsp
במילים אחרות, אם יש לך אפשרות לבתים או חצר מוגנת ובטוחה - הרגישי חפשית לעזור, ודאי לדאוג לדברים כמו עיקור וסירוס בבוא העת.

קיטקט8

New member
מסכימה עם מה שנאמר לגבי האוכל אבל לא

לא לגבי הערכת גיל הגורים. הם נראים לי יותר לכיוון של חודש וחצי. מקסימום חודשיים. בכל מקרה, קשה מאד להעריך לפי תמונה.
אם הם היו רעבים הם היו מיללים. החתולים כאן נראים מאד שלווים.
אני לא מציעה להוציא אותם מהמקום הרגיל שלהם. למצוא מאמצים טובים זאת משימה כמעט בלתי אפשרית. מניסיון. אולי גור אחד מתוך 25 (לפחות)מוצא בית. ואם תקחי אותם ואחכ תחזירי, אז זה יכניס אותם לבעיה קיומית כי זו כבר לא תהיה הטריטוריה שלהם. הם בגיל שהם מבססים את הנוכחות שלהם בטריטוריה. בלי טריטוריה לא יהיה להם חיים.
אני עשיתי את הטעות הזאת לפני 8 שנים ועד היום אני מתייסרת בגלל התוצאות העגומות. וגם ראיתי את זה קורה כל הזמן כשהאכלתי חתולי רחוב. אנשים לוקחים גור ואז מנסים להחזיר אותו והוא לא שורד כי החתולים האחרים הם מאד אכזריים למישהו ידש בטריטוריה.
זאת גם הסיבה לכך שלא נראה לי שמישהו זרק אותם שם. הם נראים מאד שלווים ובטוחים במקומם. אם היו זורקים אותם שם הם היו מתחבאים באופן שאת לא היית מוצאת אותם.
ודבר נוסף שצריך לקחת בחשבון זה את מי שמטפל בהם שם, שיצא מדעתו אם הם פתאום יעלמו.
אבל הנקודה המרכזית היא כפי שאמרתי, אם אין לך מישהו שנראה לך מאד אמין ושיש לו ניסיון בגידול חתולים, צריך להניח להם.
גם אני חושבת שכל הכבוד שאכפת לך. רוב האנשים נשארים אדישים. אבל לפעמים דווקא מי שאכפת לו הכי הרבה, עלול בלי כוונה לגרום יותר נזק מתועלת.

דנדוושש

New member
תודה על התשובה-

זה נכון שלא שמעתי אותם מייללים אבל היום בבוקר כשעברתי לשים להם אוכל אחד מהם ישר רץ לבדוק והתחיל לאכול (לא ראיתי אותו עושה את זה עד עכשיו), אני חושבת שהם כן רעבים.
אם אני אקח אותם זה רק במידה ואני יודעת שאוכל להשאיר אותם אצלי או להשאיר אחד ולתת את השני. הבעיה היא שזה לא תלוי רק בי.
יש עוד כמה אנשים מהבניין שמאכילים אותם אבל הם לא שייכים לאף אחד (אגב כולם שמים להם חלב ואני היחידה שראיתי ששמה אוכל של חתולים)
סיפרו לי שראו אותם יוצאים מבור כלשהו ושהם היו 3, ככה שאני יותר דואגת לחתולים מאשר למי שמאכיל.

למעלה