איך יודעים אם היה?

• פותח הנושא edn
  • פורסם בתאריך

edn

New member
איך יודעים אם היה?

איך אני אוכל לדעת אם היה או לא היה? הילדות שלי מחוקה לחלוטין עד גיל מסויים ולאחרונה (פעם ראשונה שאני אומרת זאת) או אלוהים עולים לי זכרונות צפים בלי שום אזהרה ותמיד בתזמון לא מוצלח אבל יכול להיות שזה הדמיון שלי, כי לא יכול להיות שזה קרה אבל אולי כן? אני כן יכולה לומר שתמיד הייתה ועדיין יש לי בעיה קשה אני לא מסוגלת ליצור אינטימיות ובכלל לא ניתן לדבר על מגע כלשהו שישר מעורר בי חלחלה ואני לא יודעת איך לפתור זאת מה עושים? יכול להיות שבניתי דמיון מסויים? שבעצם לא קרה כלום ובדיתי זאת נכון? טוב אני יודעת שאני מבלבלת במוח אני מבקשת סליחה אבל אני לא יודעת מה לעשות...

היה או לא היה?

את לא מבלבלת את המוח http://www.macom.org.il/topic_memory.asp

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

קשה לתת לת תשובה וודאית לכאן או לכאן, אולי אם תכתבי מה הזיכרונות שעולים, אפשר יהיה יותר להתייחס לקשר בינם לבין ההשלכות שאת מתארת (רתיעה ממגע למשל). איך לפתור - שוב, תלוי במה שזה, מה עולה שם, במה את נזכרת. בגלל שבחרת לכתוב כאן, אני מניחה שזה קשור בתקיפה מינית, אבל בכל זאת, תאשרי לי אם זה נכון. מה שאני יכולה להגיד לך שאפילו שלא זוכרים או זוכרים מאוד חלקית, ההשלכות הן שם. דברים לא מופיעים ככה סתם בחיים שלך, בלי סיבה. יש סיבה. האם היא נעוצה בתקיפה מינית או משהו אחר שעברת בילדות, זו כבר שאלה נפרדת. אבל היי קשובה לעצמך, תאמיני למה שמתעורר. מה שזה לא יהיה, זה משהו שאת מנסה להגיד לעצמך. בכל אופן, מזמינה אותך לפרט ונמשיך לחשוב ביחד. אילנה

edn

New member
עוד פרטים קטנים...

בשבועיים האחרונים עברתי תהליכים מדהימים חיוביים אבל בתוך התהליכים הללו צפו קטעים, כי עדיין הזכרון מחוק לחלוטין, גם כשאני מנסה להיזכר אני תמיד מגיעה עד תמונה מסויימת ואז זה מן חסימה שכזו שאני לא יכולה לעבור אותה אני כן יכולה לומר שיש לי חלומות נוראיים בלילה ואני כל הזמן מעירה את השותפות לחדר שלי, ואיפשהו אני חושבת שזה כן היה אבל זה לא ייתכן מן כזה לי זה קרה יכול להיות, בנוסף אח שלי כן עבר התעללות ... מקרוב מבחינה ביולוגית אבל מבחינה אחרת הוא.... (ויכול להיות שבגלל זה זה מרתיע אותי) בקטע של המגע אף פעם לא הבנתי למה זה כל כך מרתיע אותי עד כדי גועל מה גורם לי להרתע כל כך אפילו סתם מישהו באוטובוס שבטעות נגע בי זה מקפיץ אותי יש עוד דברים אבל לכתוב לא לכתוב? תודה על הסבלנות שלכם ועל התגובות

לא ברור לי כל כך

אולי תרצי להגיד מה עולה בכל זאת, במה את כן נזכרת. ולא ממש הבנתי את מה שכתבת על אחיך - "בנוסף אח שלי כן עבר התעללות ... מקרוב מבחינה ביולוגית אבל מבחינה אחרת הוא.... " ואם נפגעת, די יכול להיות שתהיה לך רתיעה מגועל ממגע, השאלה אם מה שאת נזכרת בו באמת בכיוון הזה.

edn

New member
טוב אז כך...

אני גדלתי במשפחה אומנת ומידי שבוע חזרתי הביתה אני לא מצליחה להיזכר בביקורים בבית שלי וגם לא בתקופת הילדות שהייתי בבית המשפחה האומנת, לאחרונה הייתה לי שיחה עם אמא שלי (האומנת) שאלתי אותה אם היא הרגישה שחזרתי מביקור בבית אם היה משהו שונה משהו, היא אמרה שתמיד שחזרתי כל מה שהם השיגו הם היו צריכים כל פעם להתחיל מחדש, וכן הזכרונות שלי קשורים לתקיפה של מישהו כלפי אבל אני לא מצליחה לזכור בדיוק, אני רק זוכרת כל מיני סיטואציות, ותמונות שצפות ועולות שקשורות למגע שלא צריך היה להיות. אבל לפעמים אני שואלת את עצמי האם יכול להיות שבניתי לעצמי את הדמיון הזה והפכתי אותו לזיכרון? ואולי בגלל שאני יודעת שאח שלי עבר התעללות במשך שנים אז אולי זה מה שמרתיע אותי? כי אח שלי עבר התעללות על ידי אח של אבא שלי, וגם על ידי אחינו הגדול, ואולי בעקבות זה שאני יודעת שזה קרה לו, מגע מרתיע אותי ואולי בניתי לעצמי זכרון שגם לי זה קרה למרות שאולי זה לא קרה???? אני מקווה שעכשיו כתבתי די ברור, ואני מתנצלת שאני כותבת לא ברור, כי כל כך לא נוח לי אפילו לכתוב את זה, קשה לי עם זה

לפעמים יש משאלה כזאת

הלוואי וזה לא קרה. גם כשכבר ממש זוכרים. אבל אילו לא קרה, לא היו המחשבות והסיוטים האלה חוזרים בעוצמה כזאת. למה בעצם שאדם יעשה את זה לעצמו, ידמיין דברים שגורמים לו כזה סבל? מצד שני, אם עברת משהו, מיני או לא, הזיכרונות לא יכולים לשקוט, לא יכולים להימחק. יש חלק בך שכואב ופצוע ומבקש נחמה והוא זה שמדבר דרך החלומות, המחשבות. מנסה לצעוק שהגיע הזמן להתייחס גם אליו. אלו שתי האפשרויות שאני יכולה לחשוב עליהן, אולי יש עוד. הרבה פעמים הנפש שומרת על עצמה ולא מאפשרת לדברים לעלות בבת אחת, אלא בהדרגה, כדי לא לקרוס. הזיכרונות, אם הם שם, יגיעו בזמן הנכון להם. וזה בסדר, אני מבינה כמה זה קשה לכתוב את הדברים. תזכרי שאת אמונימית כאן ואיש לא יודע מי את, כך שאת יכולה לכתוב חופשי, עד כמה שאפשר.

למעלה