איך יודעים אם מישהו הפסיק להמר?

טרף טרף

New member
איך יודעים אם מישהו הפסיק להמר?

ובכלל, אני עושה עבודה נגד הימורים, בישראל קראתי כמה כתבות על כך שכל הזמן המצב מחמיר וגם יותר בני נוער מהמרים והרבה אנשים מגיעים לחובות של עשרות אלפי שקלים בגלל ריביות גבוהות של חובות שנוצרו מהימורים. השאלה, כמה אחוז מהאוכלוסיה בישראל מהמרים באופן קבוע? ויש איזה מחקר חדש שבכלל מדבר על כך שהצורך להמר הוא פיזיולוגי במח אז איך זו תופעה שיכולה לגדול באוכלוסיה? הרי או שנולדים עם זה או שלא. ולגבי מישהו שאתה מכיר שהימר בעבר ואומר שהפסיק לאחר שהפסיד הרבה כסף, איך אפשר לדעת אם באמת הוא הפסיק או שהמחלה עדיין שולטת בו?

shanhen

New member
מהמרים...

ל"טרף טרף" שלום, את/ה שואל/ת הרבה שאלות, שלא על כולן ניתן לענות בקצרה בפורום. בעניין תפוצת ההימורים בארץ, אין מחקר רשמי ומקיף בנושא אלא הערכות המבוססות על סקרים, שחלקם אינטרסנטים. לא תמיד ברור על פי הסקרים אם מדובר במי שמשחק משחקי הגרלות ובמי שממש מכור. ההערכה, בכל מקרה, מדברת על עשרות אלפי מכורים להימורים. כמו בכל מצב של התמכרות, לא מדובר רק בהתנהגות אלא גם בעניין פיזיולוגי. המהמר לא מכור לכסף אלא לאקשן, לריגוש. ההתמכרות לריגוש היא פיזיולוגית וניתנת לשליטה מסוימת על ידי טיפול תרופתי. זה קיים גם בארץ ועובד יפה, אך מחייב גם טיפול פסיכו-סוציאלי מקביל. איך אפשר לדעת אם המהמר הפסיק או ממשיך, זו באמת בעייה של זיהוי, ולא סתם מכנים את ההימורים כ"סם שקט". הסימנים היחידים הם בהתנהגות של האדם, בחסרון הכיס (או חשבון הבנק) או פשוט לקבל ממנו תשובה לעניין. אין בדיקה כימית כלשהי שתגלה אם אדם ממשיך להמר או לא. עניתי על כמעט הכל, אני חושב. שבת שלום, נחום

טרף טרף

New member
../images/Emo51.gif אני יודע

שאי אפשר לבדוק את הנתונים הללו באופן מלא כי זה גמיש מאדם לאדם, כולי תיקוה שאנשים יתפקחו מהאשליה הזו ויפסיקו לזרוק את הכסף שלהם ושל משפחתם לכרישי השוק האפור.

למעלה