איך יודעים אם נזלת היא מאלרגיה?

שירי ל

New member
איך יודעים אם נזלת היא מאלרגיה?

בחודשיים האחרונים התחלתי לגמול את אופיר מהנקה ולתת לה סימילק. כמו כן גם דברי חלב אחרים, וגם דייסת דגנים (עם סולת, זה גלוטן, לא?) ובזמן האחרון היא נון סטופ מנוזלת. איך אפשר לבודד את הדברים? לתת לה תחליף צמחי? ללכת לרופא?

רותי הכ

New member
לדעתי גם וגם

תחליף צמחי מצויין במקרים כאלה ואם העניין נראה לך מדאיג אז גם לשאול את הרופא

חלב גורם לייצור ליחה מוגבר

זו לא אלרגיה, פשוט יש יותר ליחה ולכן יותר מנוזלים ולכן יותר צרות אחרות.... מיכל מקבלת תחליף צמחי בלבד, אחרי ששכחתי את הנסיון עם יובל והתחלתי לתת לה סימילאק רגיל ומיד, אבל מיד, היא חטפה נזלת רצינית...

רותי הכ

New member
ההמלצה:

חלב מאד מעורר נזלת וליחה ולכן צמחי יעזור פה אבל לכי לרופא כי את מאד מודאגת והוא ירגיע אותך

רותי הכ

New member
אה..כן

והצמחי (גם אנ מאוד מרוצה מאיזומיל) גם מונע גזים וגם טוב כשיש שלשדולים ובאופן כללי ילדי גדלו רק עליו והיה יותר קל

שירי ל

New member
השאלה אם אפשר לתת לתינוק סתם ככה

כי אני יודעת שצמחי הוא לפעמים אפילו יותר אלרגני?

נהפוך הוא, נותנים צמחי כשיש ../images/Emo104.gif

אלרגיה לחלבי - 3 ילדי פתחו אלרגיה לחלב על ההתחלה ומייד עברתי אתם לאיזומיל (לפי המלצת הרופא) - והדבר טוב במיוחד כשיש ילד עם עור בעייתי, הרבה פעמים זה קשור לרגישות כללית וגם לאסטמה, מה שהתפתח אצל בני השני בגיל שנתיים ועד היום הוא מוגדר כאסטמתי ומקבל טיפול מונע. אבל שלושתם היו אלרגיים לתחליף חלבי (הופיעה פריחה רצינית על כל הגוף, ולראשונים אף נזלת, למרות שנזלת לא תמיד קשורה דווקא לחלב, לפעמים זה סתם הצטננות!)

אנחנו עברנו לצמחי בלי להתיעץ עם רופ

כשתומר נגמל מהנקה, ניסינו פורמולות על בסיס חלב, והוא הקיא הכל - רגיש לחלב. אז עברנו לאיזומיל, ומאז אנחנו שמחים, מאושרים וטובי לב.

אנחנו משתמשים באיזומיל טף

שזה הצמחי של סימילאק לגיל תשעה חודשים ומעלה. תלכי לרופא בכל זאת, כדי שתהיי שקטה. בדרך כלל יש בעיה עם צמחי כאשר מדובר בתינוק צעיר מאוד ואז אין בצמחי מספיק חלבון או משהו אחר (לא זוכרת בדיוק) ואז צריך להתייעץ עם רופא לפני שנותנים. בגיל של אופיר היום - הבחירה כולה שלך.

שווה לעבור לאיזומיל טף?

זה באמת משנה? תומר כבר בן שנה, וחשבתי לעבור לאיזומיל טף, אבל זה יקר מהרגיל, אז נשארים בינתיים עם הרגיל. זה באמת משנה? יש הבדל?

אצלנו אוכלים רמדיה צמחית

שלוש פעמים בשבוע יוצא משהו כמו פעם ביומיים ואין תופעות לוואי ולא נזלת ולא כלום. גיסתי אומרת לאור הנסיון הארוך שלה עם הצמחית שזה פתר להם הרבה מאד בעיות של אלרגיה ונזלות. הבנות שלה אכלו צמחית משהו כמו שנתיים עד שלוש כל אחת.

jole

New member
ניסוי וטעיה../images/Emo104.gif

הכל בעיקר הוא עיניין של ניסוי וטעיה. אצלינו יהונתן היה מקיא דווקא ממטרנה צמחית. אז אין ברירה וצריך לנסות עד שמוצאים את מה שמתאים לכם.

בזמן האחרון גם התחיל האביב ../images/Emo141.gif

שיכול לגרום לנזלת אצל מי שרגיש. עד כמה שידוע לי, אלרגיה לגלוטן לא מתבטאת בנזלת וגם לא אלרגיה לחלב. פריחה, כאבי בטן, הקאות, שלשולים נשמע לי יותר אופייני. כיוון שתמ"ל חלבי יותר מומלץ מהצמחי (לפי מה שהבנתי מהרופא), אני במקומך הייתי הולכת להתייעץ עם רופא הילדים ולא מחליפה על דעת עצמי.

למעלה