איך יודעים באיזה לחץ לנפח צמיגים?

Raffael

New member
איך יודעים באיזה לחץ לנפח צמיגים?

במקרה הזה, אופניים עירוניים פשוטים וחסרי יומרות (SEEFAR, אם יש משמעות למותג הכנראה לא אמיתי הזה), אבל גם באופן כללי.
תודה.

steiff

New member
תלוי ברוחב הצמיג, במשקלם ובאופי הרכיבה

עבור אופני שטח מקובל לחץ לפי הנוסחה של משקל הגוף (ב״פאונד״) מחולק בשבע. אבל זה מתייחס לצמיגים ברוחב 2.0-2.3
את הלחץ מודדים ב-PSI
אופני עיר מצויידים לרוב בצמיג צר יותר ומצריכים לחצים של 50 ויותר.

מממליץ לחפש על הצמיג את סימון הלחץ המירבי עבורו הוא מוגדר לשימוש ולנפח לערך שהוא בערך 2/3 עד 3/4 מכך. מכאן צרך לנסות ולראות עד כמה הצמיג מתפחס תחת משקלך. מידת ההתפרסות צריכה להיות כזו שהצמיג בחלקו התחתון מקבל פרופיל של אגס. שהחלק שבא במגע תחת משקל אינו חורג מהאזור בצמיג שמכוסה בבבליטות. אם דופן הצמיג החלקה באה במגע עם הקרקע אז הצמיג איננו מנופח מספיק.
כל עוד אינך חורג מהערך המירבי - הכל בסדר. צמיג מנופח ללחץ גבוה יתגלגל בקלות רבה יותר אבל יעביר לחריץ התחת כל חריץ במדרכה.

TakeCtrl

New member
לעיתים יש סימון גם על החישוק עצמו...

(גליתי את זה בדרך הקשה לאחר שפנימית התפוצצה לי בדרך לעבודה ) על הצמיג big ben היה כתוב 30-70 , "ואללה ,נשים 50 PSI" חצי שעה אח"כ לאחר שאני מגרד את כל הslime אני רואה מדבקה בקטן קטן על stan notube ztr flow 29er , לא יותר מ40.
אני יודע שזה חישוק של tubless ובאמת לא הייתה לי בעיה עד להשתמש בפנימית (אני פשוט מפחד מתיקונים של tubeles).

למעלה