איך יודעים מה זה אימון יתר?

Pompeii4

New member
איך יודעים מה זה אימון יתר?

לפני שנה בערך התחלתי לעשות ריצות.
חצי שעה ריצה, 3 פעמים בשבוע.
אחרי חודש, הגברתי את זה בהדרגתיות והייתי עושה חצי שעה ריצה, 5 פעמים בשבוע (מנוחה בסופשים).

כעבור 3 חודשים, התפתחה לי דלקת די חריפה בשריר ומנעה ממני לעשות כמעט כל פעילות במשך חצי שנה.

חזרתי להתאמן ברגוע...
במשך 3 חודשים הייתי מתאמנת פעמיים בשבוע אימונים של כל הגוף (אימון אחד עם משקל גוף, והשני עם משקולות, שעה כל אימון).
כעת אני מעוניינת להגדיל את הכמות ל-3 פעמים בשבוע (שני אימונים עם משקל גוף, ואימון אחד עם משקולות, שעה כל אימון).
עשיתי את זה ב-3 השבועות האחרונים, ככה שבין אימון לאימון יש לפחות 48 שעות מנוחה...
אבל כשאני באה לאימון, השרירים שלי עדיין תפוסים מהאימון הקודם, אני מרגישה עייפות בשרירים ושאין לי מספיק כוח לעשות את התנועות.
אני ממש מפחדת לפתח עוד הפעם דלקת בשריר, שברי מאמץ וכל שאר החברים...
איך יודעים מתי זה סתם "קשה" ומתי זה "מוגזם" וצריך לנוח יותר?
התרגילים שאני עושה לרוב עם משקולות הם - פלאנק, פנדולום, סקווט, לאנג', באנץ', משהו לכתפיים.
התרגילים שאני עושה לרוב עם משקל גוף הם - פלאנק, ראשין טוויסט, סקווט, סיט וול, פוש אפ, מאונטיין קלייברס.
יש לציין שאני מקפידה לאכול בריא ומאוזן וישנה לפחות 8 שעות בלילה.

The Pinky P

New member
תנסי לעשות משהו אחר...

במקום לקוות להגיע עם כוחות לאימון שנקבע לזמן - x,
תעשי את האימון הבא בהתאם להתאוששות שלך, כלומר רק כשתרגישי טוב רק אז תעשי את האימון.

על פניו זה לא תקין להגיע תפוס ותשוש לאימון כל פעם מחדש, זה בהחלט בסדר כשזה קורה פעם ב... כי יש אימונים שאתה באמת משקיע מאמאץ
יתר אבל באופן שוטף, להגיע לאימון כשאתה תפוס ותשוש מעיד על כך שאתה עושה משהו לא נכון.

כושר גופני לא מתבטא רק בפעילות שאתה מסוגל לעשות אלא גם מהיכולת של הגוף שלך להסתגל ולהתאושש משיגרת אימונים,
במידה והוא לא מצליח אז סביר ש - או שאת עושה משהו לא נכון או שאת מעמיסה יותר מדי או ששניהם גם יחד.

ישנן הרבה סיבות אפשריות לבעיה שלך, אם שללת בעיות בתזונה,בעיות בשינה ובעיות רפואיות אזי סביר שהבעיה היא באמת במסגרת
הפעילות הגופנית אבל בשביל לתת לך תשובה אמיתית שנכונה לגביך צריך להכיר אותך ואת מעשיך מעבר להודעה באינטרנט.

אני הייתי נעזר באיש מקצוע.

Pompeii4

New member
זה בעייתי

כי יש לי רק 3 ערבים מאוד ספציפים בשבוע פנויים...
ואני לא רוצה לחזור למסגרת של 2 אימונים בשבוע, כי אני מרגישה שההתקדמות מאוד איטית...
&nbsp
קשה למצוא איש מקצוע קרוב אליי שאני אוכל לסמוך עליו... רוב מדריכי הכושר בחדרי כושר הם סתם חרטא

יש המלצות?

זכיר

New member
אם היכולות שלך הולכות ופוחתות אז את בבעיה

אם אין שינוי ביכולות שלך או אם יש שיפור ביכולות שלך, אז את בסדר.
&nbsp

Pompeii4

New member
לא אמרתי שהיכולות שלי פחותות

אמרתי שאני באה עייפה יחסית לאימון...
&nbsp
&nbsp

זכיר

New member
אז לא מדובר באימון יתר

תנסי לגוון את האימון ותכניסי מדי פעם שבוע קל יותר.
בהצלחה

למעלה