איך יודעים מתי הרגע לגמור?

orrin

New member
איך יודעים מתי הרגע לגמור?

ולא במיטה...עם זה לרובינו אין בעיה. איך יודעים מתי מערכת יחסים מיצתה את עצמה? איך יודעים שזו לא עוד תקופה רעה אלא משהו גדול בהרבה? אני נמצאת עכשיו עם בחור כבר שנתיים. היו תקופות טובות יותר וטובות פחות- זה לא שאני מצפה לגן עדן אוטופי. בזמן האחרון בחירות שלו לגבי החיים שלו יוצרות מתחים שמשפיעים על הקשר ויש להם השפעה ישירה גם עלי. לא מדובר במשהו זמני אלא בדברים שישפיעו מעשיו והלאה. הקשר מדרדר- מריבות, ניתוקים לפרקי זמן שלא עוזרים יותר מדי, ועוד כהנה וכהנה. אני יודעת שאני אוהבת אותו, אולי פחות מפעם, אבל המצב הנוכחי לא הולך ומשתפר, אלא רק להיפך וההשפעה של זה עלי, עליו ועל הקשר באה לידי ביטוי יותר ויותר. מתי יודעים שזה הסוף? שאין כבר מה להציל?

orrin

New member
תראה

הרבה זוגות נשואים שאני מכירה ושאלתי, אמשו שהפרפרים נעלמים בסופו של דבר וזה לא קשור לנישואים מוצלחים או לקשר רומנטי טוב (אין לי מושג אם זה נכון כי הקשר הכי ארוך שהיה לי לא נגמר בנישואין). חוץ מזה אצלנו יש תקופות ויש תקופות, ולכן אני לא יודעת אם עכשיו זו תקופה או שזו תחילת הסוף.. אבל תודה בכל מקרה שהגבת לי...

מניסיון אישי אני אומר לך הרגשתי

שמשהו קרה לנו בלב .במעשים .בתגובות .באהבה .בפינוקים .משהו ירד במתח שאלתי את עצמי אולי לא השקענו מספיק בזוגיות לא יודע . ואז שאלתי את עצמי זה החיים שאני רוצה רגילים כמו הרבה מאיתנו רק מסגרת בלי פרפרים בבטן בלי ניצוצות ואש בלי כייף מצבי רוח משתנים ומה שעמד לנגד עיני מה יהיה המחר אם זה כבר קורה בהתחלה .

Martinigirl

New member
אין נוסחה

אהבה לא מגיעה עם ספר הוראות,וגם לא פרידות. מה שאחת מוכנה לסבול או להקריב במערכת יחסים,השניה מוותרת. אצלי בעבר הרחוק,זה היה כשהייתי רוצה להיות יותר לבד,ופחות איתו,רציתי יותר זמן עם עצמי,שלא התגעגעתי שלא ראיתי אותו תקופה,שלא התרגשתי ממנו,גם במיטה. שהפסקתי לריב איתו,כי שרבים,צועקים,עדיין יש משהו,אפילו על זה ויתרתי,כבר לא היה אכפת לי. אני חושבת שזב דבר שמרגישים ומתבשלים איתו,ואולי את שם,באמצע הדרך הזו,רק את יכולה באמת לדעת,מהרגעים האלו שמנסים עוד קצת לסחוב,על מנת לא לוותר,אבל בפנים בפנים,שהולכים לישון,יודעים את האמת..שזה פשוט לא זה. מה את מרגישה שיש לכם את הריבים? מה את מרגישה שיש לכם את הניתוקים הללו?

orrin

New member
אז ככה...

הריבים איתו לפעמים מפוצצים אותי מכעס ולפעמים מאכזבה. רובם הוא סביב ההורים שלו והעובדה שהם הודיעו לו שבגלל תחום העבודה שלי(בריאות הנפש- טאבו במשפחה שלהם) הם לא מקבלים אותי. היחס שלהם אלי נע ממשפיל להתעלמות, והוא שותק להם כי הם "משלמים את הלימודים שלי". לפעמים בא לי לזרוק עליו מקרר או כל דבר כבד אחר כדי שיתאפס ויאפס אותם. הוא חושב שזה בסדר הבחירה שהם הציבו לו וכועס עליהם במקום לנסות לשנות את זה. אני חושבת שאני יותר מאוכזבת ממנו מאשר כועסת, והאמון ביננו הוא לא כמו פעם- אני כבר חושבת על היום שאחרי.... מצד שני, בלילה אני מתגעגעת לחיבוקים שלו. הוא מבין אותי כמעט יותר טוב מכל אחד אחר, ובגלל זה אני לא זורקת הכל ושוברת את הכלים. לא יודעת...מבולבלת נורא. ואין לי עם מי לדבר על זה- כי אני לא רוצה שזה יעבור אליו. אנחנו כבר עשינו מליון שיחות יחסינו לאן בחודשים האחרונים ולא נראה שזה מוביל למשהו. לפחות לא למשהו טוב יותר

Martinigirl

New member
זה לא פשוט

לא כ"כ הבנתי את הבעיה של ההורים שלו,הבעיה היא בעבודה שלך? מה שבעצם את אומרת,זה שהוא לא עומד מאחורייך,תומך בך,במי שאת,ונותן לההורים שלו להתנהג אלייך לא בכבוד,ומה שהיית רוצה זה או יחס אחר מצידם,או לפחות שיעמוד מאחורייך. לצערי מתוך ניסיון,מתחתנים עם המשפחה,וזה נחמד ואוטופי להגיד שזה לא נכון,אבל זה פשוט שם. אם זה הבחור שאת היית רוצה להתחתן איתו,את מצטרכי לסדר עכשיו את העיניינים,ואם לא תוכלי לשנות את היחס והגישה של ההורים שלו (שמצער שכך הם מרגישים ומתנהגים) את חייבת לראות שהוא מאחורייך,תומך בך,ונלחם עבורך. אם הוא לא עושה את זה עכשיו,את תסבלי מכך לאורך שנים. למה לא תלכו לייעוץ משותף? חשבתם על כך? ואם הוא מבין אותך יותר מכל אדם אחר,איך הוא לא מבין את היחס המשפיל של הוריו כלפייך,או לא עושה דבר לשנות?

orrin

New member
מבין אבל לא חושב שהוא יכול לשנות

הוא חי בעולם שהרצפה עקומה... ואין לא יכולת לשנות כלום "ככה זה היה תמיד וככה זה יהיה לנצח" ולאט לאט אני חושבת שלא מתאימה לי הגישה הזו.

shiptz

New member
תראי

נכון שתמיד אומרים (ואני מסכים) שלכי אם מה שאת מרגישה ואת זה רק את יכולה לדעת. כלומר אם זה כבר יותר מדי המרביות האלה, ואת לא יכולה עם הניתוקים אז צריך לשקול. אבל אני אומר להוסיף עוד אספקט של המחשבה. למה אני מתכוון: למשל אמרת שהוא עשה כל מיני בחירות שישפיעו על העתיד - אז תבחני האם אלו בחינות שמושפעות מערכים ששונים אצלך ואצלו למשל. ואם זה משהו שמאוד מפריע לך והוא משהו בסיסי אצלו, שכנראה לא ישתנה - אז אם הזמן זה יפריע יותר יותר ... מקווה שהבנת מה כתבתי פה :)

נראה לי שזה בדיוק כמו אורגזמה....

כשזה מגיע - את תדעי מזה. וכמו שאמרו כאן חכמים לפני - כל עוד יש רגש מסויים - זה אומר שזה לא נגמר. וגם כעס זה רגש, למען האמת גם תיסכול הוא רגש אבל כזה שמוביל מהר מאוד לאדישות. וברגע שאין יותר כוח להלחם (אני שונא את המושג הזה...) ומחליטים להכנע אז זה נגמר. או עד שהגברת השמנה שרה.... מה שבא קודם....

orrin

New member
הגדרת את זה נכון

כבר אין כוח. לא נפשי לא פיזי לא ריגשי. אין כוח. רק אינרציה שמניעה את הכל ואני שמזכירה לעצמי שפעם היה אחרת

magenta73

New member
את יודעת בדיוק מתי הסוף.

הזמן לגמור הוא שכבר אין לך שום דבר בלב. מרגישים את זה. מרגישים. אני לא יכולה להסביר את זה. אבל כבר אין יותר ספקות.

orrin

New member
תודה לכולכם

נתתם לי הרבה חומר לישון עליו... תודה

למעלה