איך יוצאת העוגה?

מרב נוב

New member
איך יוצאת העוגה?

מצאתי מתכון לעוגה טבעונית
מה גורם לאיחוד החומרים כשאין בה ביצים?
 
מניחה שזה השמן

כך או כך, כבר יצא לי הרבה פעמים לעשות את העוגה הזאת והיא יוצאת מעולה.
האמת היא שבהרבה מאפים ומאכלים הביצים הן רק מיתוס ולא באמת צריך אותן.
 

ladybug6

New member
ביצים הן לא מה שמחבר עוגות

מה שמחבר עוגות זה השילוב בין הקמח לנוזלים. כמו שמכינים לחם (הרי אין ביצים בלחם).
התפקיד של הביצים בעוגות הוא להתפיח או להוסיף רכות, לפעמים גם להוסיף יציבות ו/או גמישות כדי שלא יצא פירורי או מתפרק בחיתוך או קיפול.
התחליף של הביצים בהתפחה היא אבקת אפייה או שילוב בין סודה וחומץ. הרכות מגיעה מהשמן ולפעמים מרסק תפוחים.
 

גםאני5

New member
מה דעתכן לגבי התגובה על כמות הסודה?

הטעם באמת בולט? כדאי להפחית מעט?
 

ladybug6

New member
שתי כפיות לא נשמע לי בשמיים

על 3 כוסות קמח.
אפשר אולי להוריד חצי כפית ולראות אם זה לא גורע..
 

גםאני5

New member


 

מרב נוב

New member
תודה לשתיכן.

אני אופה עוגת פרי-יבש עם רסק תפוחים במקום ביצים ויוצא מעולה.
 

מרב נוב

New member
קציצות מסלק עלים

איפיתי גם קציצות מסלק עלים וחוביזה.
גם הן יצאו 10
 

מרב נוב

New member
שאלה'עצה בקשר לקרם

הכנתי את הקרם לפי המרשם , עם חמאת בוטנים.
אך אבוי וכלתי אלרגית לבוטנים.
האם אוכל להמיר את חמאת הבוטנים לממרח חלבה?
 
למעלה