איך יצרו הבנקים טייקונים מבעלות על קרקע חסרת ערך ?

איך יצרו הבנקים טייקונים מבעלות על קרקע חסרת ערך ?

אתמול צפיתי די בחרדה בערוץ 11 של התאגיד בתכנית שבה מציג גיא רולניק איך במהלך 20 השנה האחרונות יצרו הבנקים הגדולים טייקונים "יש מאין" במנגנון של "תן וקח" .

למי שלא ראה את סדרת הכתבות אני מציע לצפות בזב ולהתחלחל כמוני.

איך הפכה משפחת דנקנר בריכות מלח חסרי ערך כלכלי ליד עתלית לקרקעות שיעברו השבחה בעתיד ועל כך קיבלו הלוואה חסרת תקדים בהיקפה [באמצעות השחתה של מנהלים ברמ"י שהסכימו לשקר במצח נחושה] איך באמצעות שקר גס זה הם קיבלו הלוואה שאיפשרה להם ולאחרים לרכוש את בנק הפועלים.

איך בנקים נותנים הלוואות אדירות ללא בטחונות והמדהים ביותר...היכן נמצא המפקח על הבנקים, האם לא ראו בבנק ישראל ?

לאחרונה ספיחי הפרשה התפוצצו לנו בפרצוף עם קריסתו של פישמן שגם הוא היה חביבן של הבנקאים שידעו כבר אז שאין סיכוי שהכסף יוחזר, אבל המשיכו במשחק.

איך הפך קבלן בניין קטנטן מנתניה שבונב בניים פה ושם לטייקון ואיפשרו לו בכספי הבנק לרכוש את חברת דלק מהבנק ובכך הפכו אותו ליקיר הבנק.

האם שכחנו איך תשובה , דנקנר, ולב לבייב הפסידו מאות מיליוני דולרים בהשקעות כושלות בארה"ב ומזרח אירופה ולכולם הסכימו לבצע תספורת כדי שאנחנו העוסקים "הקטנים" נמשיך לשלם בשנים הבאות את כשלון הרגולציה והפיקוח...

כמה כואב...כמה מעצבן...ואני שואל את עצמי היכן מבקר המדינה ? היכן מערכת החוק ? איך אפשרנו למערכת המסואבת הזו לחדור לתוך המערכת הפוליטית ולהשפיע משיקולים זרים על עתידנו במדינה האחת שיש לנו בה מנייה.

לכתבה ולרצף הפרקים מ-1 עד 5 ...חובה לראות ולהתחלחל - http://www.themarker.com/markerweek/1.4124965

ראיתי, בהחלט מדהים, אך לא חידשו דבר

אני חס וחלילה לא תומך, בצורה הזו, אך לצערי כך התנהלו העניינים, כך מתנהלים העניינים וכך הם ימשיכו להתנהל.

זו לא ראיה פאסימית, אלא ריאלית.

השיטה היתה לפנינו, נמצאת איתנו ותהיה אחרינו, אף אחד לא המציא אותה.

כל שניתן ללמוד הוא, שזה פשוט היה ויהיה, כן אפשר לטעון שניתן לשנות, לעשות מהפכה, אבל זה לא עובד:

לא עבד במהפכה הצרפתית, למעט כמה שאיבדו את ראשם.
השחיתות חזרה כעבור זמן מה.
לא עבד בסין והמדינות הקומוניסטיות, הצארים והקיסרים הוחלפו במזכ"ל הכללי של המפלגה.
ולא עבד באביב הערבי.

מי שנדפק ימשיך להידפק.
או כמאמר מאיר אריאל בשירו אגדת עם מקסיקנית (שיר ממחלק המוסר השכל):
"מי שנדפק פעם אחת, כבר לא יכול להיגמל מזה".....

העצה שלי היא מאוד פשוטה (וכנראה תרגיז רבים), ללמוד את כלי המשחק, בכדי להיזהר מהמשחק ולא להיפגע ממנו.
זה היה אחד הקטליזטורים שלי, שגרם לי להתמקד בהשקעות נדל"ן (אך לא רק), ולהתפטר מעבודתי בפיתוח תרופות חדשות בחברות תרופות (ד"ר לביוכימיה בהשכלתי) ופשוט לדאוג לעתידי ולביתי, נמאס לי בשלב מסויים, להיות חלק מהצאן שהולך לטבח.

כמובן שהשקעות אינן מתאימות לכולם, אך, ניתן ללמוד את חוקי המשחק, בכדי להתנהל נכון ולהיפגי מהם כמה שפחות.

מפחיד אותי לחשוב מה יהיה עוד 20 שנים כשאנשים יגלו שאין להם באמת פנסיות, שהיו ויהיו הרבה תספורות לאורך השנים.

מי שעוצם עיניים יבכה שבעתיים, מי שייקח אחריות ויוזמה, ישרוד את הצונאמי ורעידות האדמה שיבואו עלינו.

אני אופטימי.....עדין, אך פועל ליום צרה.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM" rel="nofollow" target="_blank">WWW.BIALIK2.COM

אחד הדברים המדהימים על דנקנר

לאחר תקופה של נוחי דנקנר כיו"ר בנק הפועלים כשבן דודו (הראשון בכלא, השני לאחר שתי תקופות כלא) הינו ראש ועדת האשראי החליפו השניים תפקידים.
לכאורה אבירות של נוחי וירידה במעמד לטובת בן הדוד.
בפועל, ועדת האשראי מטפלת בכל עסק המבקש הלוואה גדולה.
במסגרת הבדיקות טרם מתן האשראי חושף העסק את מלוא נתוניו מול הבנק,
כמו שאתם עושים לפני משכנתה.
נוחי, שניהל במקביל עסקים נוספים קיבל למעשה מסד נתונים ענק
של חברות רבות מאד במשק אשר הפכו בהמשך למתחרים או שותפים שלו.
לאחר רכישת IDB עסקיו של נוחי שכללו את סלקום, שופרסל ועסקים רבים
אחרים הייתה כל כך בעלת עוצמה עד כי בעקבות כתבה ב- THEMARKER
הפסיקו על העסקים האלו ביום אחד את הפרסום בהארץ וכמעט כגרמו לקריסתו.
עיתונים אחרים לא העיזו לכתוב נגדם יותר.
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתה יעילה - http://bit.ly/rimonbook
תובנות בחינם לייעול המשכנתה שלכם: http://bit.ly/EffTovanot
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffNadlan
טלפון: 03-549-6611
&nbsp

ערפל10

New member
תמיד אמרתי שמה שהלך פה היה מאוד דומה להפרטה פרועה ברוסיה

ואנשים צחקו. איך אפשר להשוות מדינת חוק מערבית עם אימפריית הרועה. אבל ככול שהפרטים נחשפים נהיה יותר ויותר ברור שהדמיון דווקא ישנו. וגורל המפריטים. בסוף גם כאן וגם שם רובם פושטים רגל. כי ה"כישרון" לנהל עסקים עכורים במערכת מושחתת לא תמיד שקול להברקה עיסקית.

alto4

New member
אכן, זה הזוי לגמרי מה שקרה פה

וכן, יש פה סדרה של כשלים ופאשלות , הערכת כולה כשלה, ללא הגיון וללא פיקוח.
כמובן שאת המחיר אנחנו משלמים בסוף....

למעלה