איך כותבים

anabel5

New member
איך כותבים

את השם של המלחין האגדי פגניני באותיות לועזיות.? היום שמעתי את הפתיח לתוכניתו של גבי גזית ברדיו 103 ונישבתי בפגניני הזה. (קונצ'רטו מס 2 לכינור או משהו כזה? חלום אמיתי של מוסיקה) איך כותבים את שמו בלועזית???????????.

יצירה נפלאה!

אוהבת אותה מאוד! אגב,באוליפיאדת ברצלונה 92' כל תרגילי החובה בהתעמלות קרקע היו לפי יצירה זו. ובתור אחת שגם מאוד אוהבת התעמלות זה היה מדהים לראות זאת!

anabel5

New member
תודה לכולם

פגניני כבר מתנגן אצלי כאן במלוא תפארתו. הכרות חדשה , מהיום. נהנית לאללה. כל זה בגלל שהעיפו את גבי גזית מרשת ב', והוא עבר לרדיו 103, כולם הרויחו. גם רדיו יותר "פתוח", וגם את פגניני הגדול!!!!!!!!!! האזנה מצויינת לכם ולילה טוב.

גבי גזית...

לא העיפו אותו מקול ישראל - הוא התפטר מסיבותיו הוא. את רדיו 103 אי אפשר לשמוע בכל מקום - כמו את רשת ב, - כך שרבים מהמאזינים שאהבו אותו - הפסידו!

anabel5

New member
גבי גזית -איש יקר

בשידורו האחרון ברשת ב'- אמר גזית , שהוא עוזב בעל-כורחו. הווה אומר שניסו לסתום את פיו מן הסתם, והאיש, איש עקרונות , החליט שזה לא מתאים לו , סתימת פיות וכאלה בעת קשה כזו......... והרים עוגן בעל כורחו ל-103, שאפשר לשמוע באזור המרכז וגם נדמה לי באזור הצפון ובכלל, באינטרנט אפשר לשמוע גם את רדיו טהרן אם זה מעניין אותך. (במו אוזניי האזנתי....) והסטנו את הנושא מפגניני, שגזית, בעל הטעם המעודן במוסיקה, החליט לאמץ את פגניני כפתיח לתוכניתו. הצלחתי להשיג אלבום שלום של פלרמן שמנגן פגניני. בגן עדן כבר הייתם????????

גבי גזית, טעם במוסיקה ו-103

לא סתמו את פיו של גבי גזית. הוא עזב מסיבות אחרות. טעמו במוסיקה גרוע מאוד (מהכרות אישית) והוא הפקיד את בחירת האות בידי מישהו אחר (ויהי גם זה לשבחו) יש נסיבות בהן רוצים לשמוע רדיו - ואין אינטרנט בסביבה... רדיו 103 הוא ברירת מחדל בלבד... הוא היה מעדיף פריסה ארצית. ולסיום - תמיד כיף לגלות מוסיקה חדשה. אני זוכר בשיעורי המוסיקולגיה הראשונים שלי את המרצה שואלת "מי לא מכיר את המיסה בסי מינור של באך"? המהססים שהצביעו זכו לחיוך ולאמירה: "אני מקנאת בכם - אתם יודעים מה זה לשמוע את היצירה הזו בפעם הראשונה?"...

anabel5

New member
בהחלט יכול להיות

שאתה צודק בדבריך, אין לי מושג מי בחר את הפתיח, אבל שנינו מסכימים על הבחירה שהיא מצויינת!!!!!! זה נכון שיש לקנא במי שטרם שמע יצירה יפה והוא מאזין לה בראשונה, אבל לפעמים יוצא לי להאזין למשהו חדש ואני מרגישה שיש משהו שמרתק אותי , ורק בהאזנה השניה או הלאה אני "לומדת" להנות ממנה במאת האחוזים. אני אוהבת מוסיקה כנסייתית, מאוד, והכינור במוסיקה קלאסית לוקח אותי ביצירות מסויימות למקומות שאף אחד מכם לא היה.... אין לי השכלה מוסיקלית לחלוטין ואפשר לומר עלי שאני בור ועם הארץ בכל הקשור לידע על מלחינים וכו". לכן כאשר אני נחשפת למוסיקה שמרתקת אותי אני אוספת מידע בכל דרך. עיין ערך פגניני. בשנים האחרונות נפלתי בשביים של מוצארט, הנדל, פוצ'יני, מנדלסון, ורדי, בטהובן, באך, והנה כעת, פגניני, כולם אחלה גברים.........

anabel5

New member
ועוד משהו לשבחכם

כעת, שהתוודעתי לפורום המכובד הזה, אני מוצאת שעלי לבדוק לעומק את ההמלצות שלכם. כל המלצה תבחן לעומק על ידי, וחלקן אולי אאמץ בחום. ועל זה אני מודה לכם.

לעיונך - מלחינה אישה...

אמרת על המלחינים שהתוודעת אליהם שכולם "אחלה גברים" הנה אישה אחת מהמאה ה-12 שחיברה מוסיקה אקסטטית ומיוחדת - כמו סיפור חייה וכישוריה: Hildegard von Bingen אם לא היכרת - עשי הכרה, ואשמח אם תספרי בפורום על הרגשתך... ( לצערי, מעטות הן הנשים המלחינות במוסיקה הקלאסית - אך החל במאה העשרים המצב השתנה פלאים)

anabel5

New member
תודה לך

כעת הרצתי שאילתה באימיול. על המלחינה הנ"ל. מיד נשטף המסך בים של קבצים. מבטיחה לשוב ולספר כאן מה העלתי בחכתי והאם הגברת נעמה לאוזניי. תודה לך בכל אופן.

anabel5

New member
תלפיות-ערב טוב

בקשר להצעתך מאמש, על האישה מהמאה ה-12, VON BINGEN, ידידתנו, האזנתי לכמה יצירות שלה, ומצאתי שהן נעימות לאוזניי, ללא ספק, אני מחפשת כעת להוריד אלבום שלם שלה, זה קצת קשה , אבל אני מקווה שהלילה אשלים חסכים כאן במחשב. אין לי מילים להודות לך, אשמח להמלצות נוספות שלך, ענת. ודרך אגב אמש הורדתי דיסק של הגרגוריאן, שרים ביטלס. משהו טוב ממש.

שמחתי לשמוע...

זו היתה "יריה באפלה" כי לא הייתי בטוח שהמוסיקה המסויימת הזאת תהיה לטעמך. המלצות - יש תמיד, אבל כדי שלא אירה שוב באפלה - אשמח אם תתני לי כיוון (אולי במסר - לא להלאות את כל הפורום - אלא אם כן זה מעניין רבים! מה אומרים המנהלים?)

Petrus

New member
אני חושב שאולי כדאי בשלב הזה לעבור למסרים ../images/Emo13.gif

למעלה