איך כל אחד פה הגיע למאיר?

exit_from_here

New member
איך כל אחד פה הגיע למאיר?

סתם כי זה מענין,איפה יצא לשמוע ואיפה החיבור הרגשי למוזיקה...

הייתי כועסת על עצמי

משום שהגעתי אליו בדרך לא הכי ידידותית: אח שלי אוהב גדול שלו ואני תמיד צחקתי עליו שהוא שומע שירים של מישהו שנפטר מקרציה- משום מה זה הצחיק אותי. שמעתי את פלוגה בקו- ופשוט התאהבתי
הכנסתי לCD את הדיסק של ההופעה האחרונה והתמכרתי ומשם זה כבר סיפור ארוך- שנה לערך. אך לצערי, די בודד לי באהבתי למאיר אריאל בסביבתי- כל חברי לא מעיפים מבט ואפילו קטן לענייןזה שהרי חברי, כמוני רק בני17 שנים- אני יתן להם עוד זמן.

אצלי זה היה די מאוחר

(יחסית לגילי היום..) וזה קרה אחרי שהתחלתי בחיפוש אחר מוזיקה ישראלית טובה- כזו שאוהבת את השפה העברית. (עד אז הקשבתי בעיקר למוזיקה לועזית נהדרת ולמוזיקה עברית ישנה ישנה) בכל אופן, בעיצומו של החיפוש שמעתי לגמרי במקרה (או שלא במקרה..) את השיר מדרש יונתי והוא גרם לי להתרגשות גדולה מאחר ושיר השירים קרוב מאד לליבי. וכך בעצם התוודעתי אליו וכל כך אהבתי ועודני אוהבת את אהבתו של זה את השפה, והצטערתי רבות על שזכיתי להכירו רק לאחר מותו... אך מוטב מאוחר מאשר לעולם לא.

ilovelior

New member
../images/Emo24.gifתורי להודות למי שהכיר לי...

תודה רבה מכל הלב לנני55 ולקובי3 שנמצאים פה בפורום,שהכירו לי את מאיר לפני כמה שנים. ובזמן, כי אם לא באמת הייתי הופך למפלצת... לא ממש שמעתי הרבה עברי באותה תקופה , וחשבתי לעצמי , נו נשמע עוד איזה אחד... הם הביאו לי את "מודה אני" ושמעתי ושמעתי ככה ברקע עד שהגיע "אדם צועק את שחסר לו" ומאז זה קרה. ואם כבר אנחנו בתודות, אני רוצה להודות למאיר, שאני חייב לו כל כך הרבה שאני מרגיש שפיספסתי את יכולתי להחזיר לו כי אני מכיר אותו רק מאחרי מותו. לאחר שכל הדיסקים שלו "שקעו" וממש תורגמו למחשבות שבנו את המחשבות שאני מסתובב איתן היום, הרגשנו תברים שלי ואני , יודעים מה? הגיע הזמן להכיר לכם : הברנז'ה הנתנייתית קובי3 , SHABLULY , נני55 , YOSSNET , ילד חורף , ואני איך זה מתקשר , המממ... רצינו כ"כ לעשות משהו לזכרו של מאיר, משהו!.... בדקנו כבר במוזה בנתניה (מקום שמאיר היה מופיע בו בעברו) , ובסוף הוקם לו פתאום "מועדון מאיר" שלא שהיינו לרגע "עצובים" על הקמתו , כמו שהיינו עצובים שבטח לא יבואו לאיזה ערב בנתניה...אז הלכנו לערבי המועדון. וכך נולד לו הפורום הזה, YOSSNET פנה לילד חורף שהוא גם ככה כבר היה מנהל של פורומים פה בתפוז, ואמר לו בוא תעשה לנו בית. ככה שהמנהל הלוגיסטי של הפורום הוא ילד חורף אבל המנהל התוכני הואYOSSNET שמבלה לו כרגע בחו"ל כי ילד חורף עדיין קצת בצעירותו בכל מה שקשור במאיר......... החו"ל ועוד קצת הן הסיבות שעדיין אין עמוד שער לפורום ועוד תכנים, אבל הברנז'ה הנתנייתית נותנת עבודה ויש כבר מאמרים אקורדים וקישורים ודברים יפים שייעשו את הפורום הזה לא רק למקור להחלפת דברים בינינו , אלא למקור מידע הרחבה או אפילו העשרות בכל מה שקשור במאיר... (מי שיכול ורוצה לעזור מוזמן בחייאת תעזרו....) ובגלל זה אני כזה שמח שאנשים פה הציעו את מפגש הפורום , ויש כבר קבוצה די מתרחבת של כאלו שיענו להצעה כי אז אולי בכל זאת יתקיים איזשהו ערב אחד או אולי כמה שמוקדשים אך ורק למאיר ואך ורק באינטימיות. רק דבר אחד שכבר אמרתי - לדעתי לפחות צריך לחכות עוד טיפ טיפה שYOSSNET יחזור מחו"ל כי סה"כ הוא תכלס המנהל ויזם פה את המקום... וואוו, מצטער על ההודעה המתישה אבל זה גם ככה כמה דברים שרציתי כבר להגיב בכמה הודעות אחרות אז פשוט צירפתי... לילה טוב

s h a b l u l y

New member
העגלה נוסעת אין עצור

חשוב לשדרג את הפורום, ולכן כל מי שיש ברשותו חומר כלשהו שלדעתו עשוי לעניין את באיי הפורום, מתבקש לשלוח למייל שקובי 3 פירסם בפורום. אין עיניין לחכות לאדם זה או אחר,כי יש הרגשה שהפורום קצת רדום....אז תשנסו ותשתנסו על חייכם,זה לא יפה להרדם בשמירה!

וגם אני צריכה להודות לאחי... |חיבוק

וגם אני צריכה להודות לאח שלי (ilovelior) שהכיר לי את מאיר אריאל... ושוב פעם: הברנז'ה הנתנייתית שולטת!!!
טוק טוק טוק!!!

exit_from_here

New member
גמני בדרך דומה לחלק פה...

האחים שלי תמיד שמעו מאיר אריאל והכל,שמאיר נפטר הייתי בן 12 ואני זוכר שנסעתי עם אח שלי ואמא שלי באוטו ולא הכרתי אז כמעט אותו ודיברו על זה ברדיו ואח שלי אומר כזה מארול "מצאו אותו תחת עץ אשכוליות,נתנו לו שתי סטירות,לא התעורר" ואמא שלי "מה באמת!?!?!?". בכל מקרה,באיזשהוא שלב שהתחלתי יותר להתעניין במוזיקה התגלגל למערכת אחד מהדיסקים של ערבי השנה ואז פשוט נכנסתי לזה וגיליתי ש"במקרה" יש את כל הדיסקים של מאיר מפוזרים במשפחה,ופשוט התאהבתי. מדהים,מדהים. למרות שיש גם כמובן דברים שקשה לי להתחבר אליהם כמו השירים היותר ישנים...

שַׁי

New member
במקרה, אבל הרי שום דבר אינו מִקרי.

בנוכחות של כמה חברים, בלילה-מדבּרי קריר אחד, שכבנו על הגב והסתכלנו על הכוכבים. דיקלמתי שיר יפה של המשורר דוד אבידן, וכשסיימתי, שאל אותי חבר: "של מי השיר"? של אבידן, עניתי. אחרי כמה דקות גם הוא ציטט כמה שורות משיר. "של מי השיר?" - שאלתי אני. "של אריאל" - הוא ענה. עד אותו יום, מההיכרות שלי עם עולם השירה העברית, לא הכרתי את מאיר אריאל. שמעתי עליו בתור זמר, אבל לא נחשפתי לתכנים של השירים שלו. מאז אותו לילה, הספקתי להכיר את רוב שירתו וגם לאהוב חלקים נרחבים ממנה. (מדי פעם אני גם מוצא בשירים שלו קריצות או 'התכתבויות' עם שירי-משוררים אחרים).

Poogy In A Pita

New member
דווקא אני

הגעתי למאיר פחות או יותר לבד הסתובבתי לי בחנות הדיסקים הקרובה לביתי הקט והיה שם את המבצע המדהים הזה של 3 דיסקים ב100 ובין כל הדיסקים הסתתר לו שם את גלוי עיניים אז אמרתי ננסה... על מאיר שמעתי רק דברים טובים ומאז הכל היסטוריה פחות או יותר :) כל זה קרה לפני שנה מאז יש לי כבר עוד 2 דיסקים שלו ואני במשא ומתן עם ההורים שלי לקנות את הדיוידי שלו תאחלו לי בהצלחה

novemberain

New member
הממ...

ווארלה 'ני לא זוכרת איך הגעתי למוזיקה של מאיר. עכשיו זה מסקרן אותי, איך הגעתי למוזיקה של מאיר?

novemberain

New member
מה שכן,

אני יודעת ובטוחה, שלא מאחד החברים/ות מהסביבה הקרובה...

איל1לשם

New member
אצלי זה התחיל בטיול של הקיבוץ....

קמנו ב3 בבוקר על מנת להתחיל להגיע עם הזריחה לתחילת המסלול להתפלל ולהתחיל לזוז לכיוון נחל כזיב( טיול מים אל ים ) כמובן שבאוטובוס כולנו ישנו וכשהגענו לתחילת המסלול התעררנו לצללי נשל הנחש שהתנגן ברדיו פשוט היה מדהים להתעורר עם השיר...... שאלתי את חבר שלי מי שר את השיר הוא ענה שמאיר אריאל וגם השמיע לי את שיר כאב התלהבתי ורכשתי את הדיסק של המבחר(האוסף הראשון שרק מתוך הדיסקים :"שירי חג ומועד ונופל וגלוי עיינים ירוקות ") ומאז גם אני "מכור מכור מכור"..... ------------------------- ילד חורף -עכשיו אשמח אם תמחק את ההודעה שלי מהשירשור הקודם:)

Chocoholic

New member
מאיר היה ברקע כבר כמה שנים

אבל היה חסר זרז שיביא למפץ הגדול. ובסוף זה הגיע, האסימון נפל. בצהרי יום חורפי שטוף שמש אחד, כנראה באיזה אמצע שבוע רגיל בתחילת 2004 (כן, רק לפני חצי שנה...) , נסעתי בדרכי לעבודה; הרדיו היה מכוון כהרגלו ל 88FM (אחת התחנות הבודדות שמתנגנות אצלי ברדיו), ואז זה הגיע. שיר כאב. לכל אורך השיר הייתי מהופנט; שאר הנסיעה עברה בהאשמות עצמיות על כך שלא מצאתי לנכון להקשיב למאיר עוד קודם... אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם.

הי שם בגיל הבגרות...

הי שם בגיל ההתבגרות (אני מאמין 15 או 16) התחלתי גם להקשיב למילות השירים שאני שומע בעברית או באנגלית. מאחר ובאותה תקופה הירבתי לשמוע פופ הבחנתי שכל שירים הם בסגנון "הו בובה אני אוהב אותך, למה עזבת אותי?" וגם את רוב השירים באנגלית אינני מבין (פשוט לא מצליח לקלוט את המילים שנאמרות). ככה התבשל אצלי הצורך לשמוע חומרים מקוריים ומעניינים, ואז מוחי הגיע למאיר (כבר ידעתי מי זה), מאחר ולא הייתי עצמאי מבחינה כלכלית את הדיסק הראשון קניתי רק אחרי שהוא מת, וכחייל במוצב מבודד הי שם בדרום הר חברון כבר קניתי דיסקים ביד חפשית.

לאט אבל בטוח

דרכו אלי היתה ארֻכה: כשהייתי קטן (5) אני זוכר שהתעמקתי במילות נשל הנחש. שאלתי את אמי למשמעות המלים, והיא אמרה שיש שירים שאין משמעות לרצף המלים אלא לאוירה שהן יוצרות. לא קניתי את דבריה, אבל שקלתי אותם: ידעתי שאם אמצא בכל זאת משמעות בשיר שנשמע כזה, יתכן שיש משמעות גם ב"נשל הנחש". התחלתי עם יונה וֹלך. לאט לאט התחלתי להבין שאמי התעצלה להסביר, או שלא הבינה את שאלתי. שנים לאחר מכן (כל אותה תקופה הזכיר לי מאיר את אבי), ברדתנו בנחל ג'ילבון, שר תושי המדריך בחוגי סיור שיר ענֹג. התלהבתי מהשיר ושרנו יחד: "עוד דקה, עוד דקה". בחזרי מהטיול קניתי את "מבחר". עד מהרה למדתי את "מדרש יונתי" על פה, שמחתי והתרגשתי למצא למצֹא נביא מודרני. עוד כמה שנים לאחר מכן שמעתי ראיון ברדיו שפספסתי את התחלתו, רעש הנסיעה לא אפשר לי לזהות את קולו, אבל שמעתי את טוב הלב השופע בו, ועל פי האהבת העברית זהיתיו. השדרן בחר ב"קוצים ב" ואני למחרת קניתי את "זרעי קיץ". אז הָשלמה התאהבותי, והפכתי למעריץ, התחילה תקופה ארֻכה בה הכרתי את כל שיריו, התמקדתי במלים ובהגות, נסיתי ללמֹד ממנו כמשורר, חשבתי שצריך למנות אותו עם משוררי השירה העברית, ללמד אתו בבית הספר כמו שכבר אמרו כאן. כיום אני חושב אחרת בענין זה, ובקצור - כחו כנביא דוקא ברדיו ולא באקדמיה. יצא ארוך קצת, לא נורא, למי שאין סבלנות לא יקרא..

למעלה