איך לאבחן?

אילניקה

New member
איך לאבחן?

איזה מזל שקיים כזה פורום מאוד קשה לדבר בנושא כל כל כואב אמי אשה צעירה, בת 61, משכילה, מלומדת, מתעניינת, אם נהדרת. בזמן האחרון התחילו להופיע אצלה סימנים מדאיגים. היא שוכחת את מה שאמרו לה לפני חצי דקה ושואלת שוב, מתבלבלת במיקום הדברים, חצי יום עובר לה בחיפושים אחרי חפצים שהיא שמה במוקומות הכי מוזרים שרק אפשר... וזה רק חלק קטן. הכל התחיל במלחמה האחרונה. כנראה זאת היתה טראומה מאוד רציניצ עבורה. סבתי ז"ל (אמא שלה) סבלה מאלצהיימר הרבה שנים. היתה במוסד שנים. וגם אצלה זה התחיל בתחילת שנות השישים לחייה. והסימנים היו כל כך דומים.... הבעיה שלנו היא איך נוכל לאבחן שזה אכן המחלה או שזו היא תופעה חולפת. לאיזה רופא לפנות ואיך להסביר לבן אדם שלוקחים אותו לרופא כדי לאבחן אלצהיימר.... אם מישהו היה בסיטואציה דומה, אולי יוכל לכוון, לעזור? אשמח מאוד תודה מראש

ronnyw

New member
שלום אילינקה.

צר לי. דבריך לא נשמעים מעודדים.... בכל אופן הדרך לאיבחון היא לפנות לרופא המשפחה. הוא זה שישלח את אימך - אם יראה לנכון - למרפאה מיוחדת לאבחון (יש לזה שמות שונים בקופות השונות: מרפאה פסיכוגריאטרית, מרפאת זיכרון וכו'). אני חושבת שבגלל שאימך צעירה, ובגלל שהיא עברה את התהליך עם אימה (סבתך), יהיה קשה לכם למרוח אותה עם סיפורים. נראה לי שכל הבלופים הרגילים (ללכת לרופא כי צריך בדיקות תקופתיות, ללכת לרופא כי ביטוח לאומי דורש וכו' וכו') לא כל כך יעבדו עליה. אז אולי לאמר את האמת: אתם חשים שיש ירידה בזכרון. ירידה כזו יכולה לבוא מכמה גורמים (אלצהיימר רק אחד מהם ), יש כיום טיפול ולכן כדאי לאבחן. אימך תבין מה שתבין, אבל אם זה באמת המצב - כנראה שאין מנוס מכך. אני מצטערת שאין לי עצות יותר מחוכמות. והלוואי שתיתבדו !!

אילניקה

New member
תודה רבה לך../images/Emo23.gif

זה כל כך עצב ואני כל הזמן חושבת על זה. זה מתפתח מול העיניים שלי וזה ממש הורס אותי. הבעיה שהיא מבינה שמשהו לא בסדר. היא מפחדת מאלצהיימר. כואב הלב. תודה לך על התגובה. אולי תוכלי להפנות אותי לחומרים על המחלה. אודה לך ביותר. שבת שלום וסוף שבוע נעים

ronnyw

New member
חומר כתוב על אלצהיימר

יש שני אתרים שאני מכירה היטב: www.alz.co.il, שהוא אתר מסחרי של חברת תרופות, אבל יש בו מידע רב. האתר השני הוא של העמותה לאלצהיימר ומחלות דומות www.alz-il.net. מעבר לחומר באתר עצמו, הקליקי שם על ה"על המדף" ותקבלי רשימה מלאה של ספרים בעברית. חלקם קצרים ותמציתיים, חלקם ארוכים ומקיפים. אני התרשמתי בעיקר מ "לדבר עם חולה אלצהיימר" ומ- "26 שעות ביממה". מעבר לתאור המחלה, יש בהם הרבה טיפים של "עשה/אל תעשה". אגב, בתחילת הדרך הפקתי הרבה מידע ועזרה מפגישות של בני משפחת החולים במסגרת העמותה. בהצלחה !!

אירילה

New member
חומר כתוב בנושא אלצהיימר

בטכנולוגיה היום של הטינטרנט עומדים לרשותך היום מנועי חיפוש רבים ,גוגול למשל הוא בין הטובים ,מקלידים אלצהיימר ונפתחים מיד קישורים רבים בנושא ,לנוחיות הגולשים בפורום יש קישורים וכתבות בנושא אלצהיימר ,תרופות ,מוסדות והורדת טפסים למיניהם. טוב תעשי עם תקראי את דיוני הפורום בוודאי תמצאי שם תשובות לשאלות שרצית לדעת ,פוורם זה מהווה כעין אוניברסיטת אלצהיימר ,הכל "ממקור ראשון" ,תמצאי כאן אוזן קשבת והזדהות ותמיכה מלאה ,זה הוא למעשה המקום היחיד בו כולם כאן מבינים ויבינו אותך. שיהיה לכם רק טוב. גרשון/מנהל הפורום

אילינקה יקרה

ערב טוב , כבר כתבו לך מה צריך לעשות , במיוחד רוני, אך אני כותבת כאשתו של חולה צעיר , כמעט בן 58. מה שברור הוא שאמך בטח בדכאון כי היא מרגישה שמשהו קורה לה ולא יודעת מה וגם אם היא חושדת היא מדחיקה זאת. כי אמרת שאמה היתה חולה ולכן החרדה עוד יותר גדולה. אני בזמנו לקחתי את בעלי באופן פרטי לביתו של רופא גריאטר והוא אבחן אותו ואמר לו בפניו את האבחנה שבה חשדתי. הייתי בהלם. לכן , אם את הולכת לאיזה רופא ואינך רוצה שיאמר לה את האמת , כדאי להזהיר אותו מראש. לעיתים , החולה אינו רוצה לשמוע את האבחנה , זה מה שבעלי אמר בכל אופן. כדי לשכנע את אמא, את יכולה לאמר לה שלעיתים יש סיבות אחרות לבעיות של חוסר זכרון כמו מחסור ב B12. מאחלת לך שזה לא זה ואם כן , אנחנו פה כולנו לרשותך והתרופות עוזרות מעט להאט את התקדמות המחלה ויש גם תרופות נוגדות דכאון. שיהיה לכם שבוע טוב, חיבוקים ממני ומה שחשוב לתת לאמא המון המון המון אהבה, טובה

למעלה