איך לא הצלחתי לעשות חצילונים ברוטב
תאנים וסילאן: הכל היה מוכן. המבשלת התכוננה בהתרגשות כשהמתכון פתוח מול עיניה. בסיר אחד התבשל לו האורז העגול, ובשני טוגן לו בצל עם תאנים שניקנו במיוחד למתכון. חצילונים יפים המתינו בסבלנות להתמלא. ואז- לפתע פתאום, בלי שום הסבר, ה'בשלנית' החליטה שמשום מה לא הגיוני שני סירים, ושיש לשפוך את הסיר עם האורז, הפטרוזיליה והדבלים (שהומרו למשמשים מיובשים), לתערובת הבצל עם הסילאן והתאנים. ובעודם מתבשלים ביחד בהנאה המשיכה לקרוא את המתכון והבינה, לתדהמתה, שלא תוכל לטגן כבר את החצילונים ברוטב כי לא נשאר רוטב, הוא הפך לעיסת מילוי. אז הוחלט על פתרון חלופי, מילוי החצילונים בתערובת שנוצרה (בתוספת למילוי שתי גמבות), והכנסה לתנור, כי אם אין רוטב לטגן בו, עדיף שלא לטגן. התוצאה- הגמבות יצאו משונות עד טעימות (קיבלתי טלפון מהילד מהצבא היום- מה שמת בפלפלים? ) , ולחצילים טעם משונה למדי, בלבד (בלי ה'טעים'). לא מתחבר הטעם של החציל האפוי עם הרוטב המתקתק. נראה שהכלי עם החצילונים יישאר במקרר למען יראו וייראו, ובקרוב יושלך לו לפח האשפה.
תאנים וסילאן: הכל היה מוכן. המבשלת התכוננה בהתרגשות כשהמתכון פתוח מול עיניה. בסיר אחד התבשל לו האורז העגול, ובשני טוגן לו בצל עם תאנים שניקנו במיוחד למתכון. חצילונים יפים המתינו בסבלנות להתמלא. ואז- לפתע פתאום, בלי שום הסבר, ה'בשלנית' החליטה שמשום מה לא הגיוני שני סירים, ושיש לשפוך את הסיר עם האורז, הפטרוזיליה והדבלים (שהומרו למשמשים מיובשים), לתערובת הבצל עם הסילאן והתאנים. ובעודם מתבשלים ביחד בהנאה המשיכה לקרוא את המתכון והבינה, לתדהמתה, שלא תוכל לטגן כבר את החצילונים ברוטב כי לא נשאר רוטב, הוא הפך לעיסת מילוי. אז הוחלט על פתרון חלופי, מילוי החצילונים בתערובת שנוצרה (בתוספת למילוי שתי גמבות), והכנסה לתנור, כי אם אין רוטב לטגן בו, עדיף שלא לטגן. התוצאה- הגמבות יצאו משונות עד טעימות (קיבלתי טלפון מהילד מהצבא היום- מה שמת בפלפלים? ) , ולחצילים טעם משונה למדי, בלבד (בלי ה'טעים'). לא מתחבר הטעם של החציל האפוי עם הרוטב המתקתק. נראה שהכלי עם החצילונים יישאר במקרר למען יראו וייראו, ובקרוב יושלך לו לפח האשפה.