איך לא הצלחתי לעשות חצילונים ברוטב

יוספה 51

New member
איך לא הצלחתי לעשות חצילונים ברוטב

תאנים וסילאן: הכל היה מוכן. המבשלת התכוננה בהתרגשות כשהמתכון פתוח מול עיניה. בסיר אחד התבשל לו האורז העגול, ובשני טוגן לו בצל עם תאנים שניקנו במיוחד למתכון. חצילונים יפים המתינו בסבלנות להתמלא. ואז- לפתע פתאום, בלי שום הסבר, ה'בשלנית' החליטה שמשום מה לא הגיוני שני סירים, ושיש לשפוך את הסיר עם האורז, הפטרוזיליה והדבלים (שהומרו למשמשים מיובשים), לתערובת הבצל עם הסילאן והתאנים. ובעודם מתבשלים ביחד בהנאה המשיכה לקרוא את המתכון והבינה, לתדהמתה, שלא תוכל לטגן כבר את החצילונים ברוטב כי לא נשאר רוטב, הוא הפך לעיסת מילוי. אז הוחלט על פתרון חלופי, מילוי החצילונים בתערובת שנוצרה (בתוספת למילוי שתי גמבות), והכנסה לתנור, כי אם אין רוטב לטגן בו, עדיף שלא לטגן. התוצאה- הגמבות יצאו משונות עד טעימות (קיבלתי טלפון מהילד מהצבא היום- מה שמת בפלפלים? ) , ולחצילים טעם משונה למדי, בלבד (בלי ה'טעים'). לא מתחבר הטעם של החציל האפוי עם הרוטב המתקתק. נראה שהכלי עם החצילונים יישאר במקרר למען יראו וייראו, ובקרוב יושלך לו לפח האשפה.
 

ladybug6

New member
אויש


טיפ: כמעט תמיד אני רושמת בסוף המתכון גרסה מקוצרת (לממהרים ולממהרות..), מומלץ לקרוא את זה בזריזות מראש כדי להבין את שלבי המתכון, ולמנוע פאשלות כאלה.
שמחה שלפחות הפלפלים יצאו אכילים.
אם החציל לא הסתדר לך עם הטעם המתקתק באפייה, יש מצב שגם ברוטב זה לא היה מסתדר לך (כן, אני מקבלת את זה שיש אנשים שלא מתים על אוכל ברטבים מתוקים או מתקתקים. לא שאני מסוגלת להבין את זה, אבל אני מודעת לתופעה המוזרה
)
אני אישית מאוד אוהבת חצילים ברוטב מתוק, יצא לי לטעום את זה בכמה רטבים שונים, חלקם מתוקים ואפילו קצת חריפים, והיה מצוין. אבא שלי מתחלחל מזה
 
למעלה