איך לא להתייאש?..

doubleed

New member
איך לא להתייאש?..

הי
יש לי תאומים בני שבועיים שנולדו מעט טרם זמנם ונמצאים במעקב משקל (אחד מהם עולה לאט מדי למרות שהוא אוכל.. יתכן בגלל חילוף חומרים מאוד גבוה ונטיה לפלוט בהשוואה לשני). הם חייבים לאכול כל 3 שעות.
אני מאוד רוצה להניק ועושה את זה כרגע בשילוב עם שאיבה ולעיתים נדירות גם גם עם תוספת מטרנה ויש לי 2 דברים להתייעץ לגביהם.

1. למרות שאני מניקה ושואבת, אני מרגישה שכבר עכשיו ירדה לי כמות החלב.
אם אני מניקה ושואבת אחכ יוצא לי משד אחד (ה"חזק מהשניים) בסביבות 50 CC אחרי 15 דק' שזה ממש מעט בהתחשב בעובדה שהכל מתחלק.
אם אני שואבת בלילה, אחרי 3 שעות שלא הנקתי אני מגיעה ך 80-120 CC, שגם זה מעט כי הילדים בשלב הזה מסוגלים לאכול 80 כל אחד.
יש מה לעשות לגבי זה?..
ניסיתי כבר בירה שחורה, תמצית מאמי מילק, אני שותה כמה שרק אפשר.. למה אני לא מרגישה את כמות החלב עולה? אשמח לרעיונות אם יש למישהי..

2. ההנקה מאוד מעייפת אותי- ברמה קיצונית. זה יוצר מצב שאם אחד הילדים "קורא" לנו.. הרבה מהפעמים בעלי קם ואז הוא לא ישן כמעט בלילה - ולמחרת.. יש עבודה. זו בעיה.
יש לכם איזה עצות לסדר יום או יותר נכון סדר לילה לאיך עושים את זה איך מחלקים את העבודה בינינו בצורה שתאפשר לכל אחד לישון קצת ברצף?..

אני די על סף ייאוש משני הדברים האלו יחד - יש לנו אגב עזרה בבית אבל מאחר וכל בני המשפחה עובדים - לא מסתדר שהם יעזרו גם בלילה - לא מרגיש נוח לבקש מהם גם את זה מעבר לכל שאר הדברים שהם עושים.

כל עצה או עזרה תתקבל בברכה.

שלישה6

New member
מנסה לחזק

ההחלטה להניק את התאומים שלך היא מבורכת והסיבה שאת מרגישה ירידה בתפוקה היא כי את מותשת. מה שאני עשיתי כדי להגביר ייצור חלב זה לשתות הרבה בירה שחורה, לאכול המון מוצרים שמבוססים על שומשים, כולל חטיפי שומשום, לקיחת כמוסות חילבה (עושות ריח רע, אבל עוזרות, והוספת חלב-רב ודומיו לשתייה שלי.

לגבי העייפות וסדר יום-
אתחיל בזה שדווקא במקרה שלך הייתי ממליצה לך לא לשאוב. בכל מקרה, כשהתינוק רעב, הגוף מייצר על פי הדרישה שלו, כך שאם הם אוכלים 80CC זה סביר שהם גם מצליחים לינוק על פי צורכם.

לגבי סדר יום-
ממליצה לך בחום להתחיל להניק במשך היום כל שעתיים וחצי במקום כל שלוש שעות, ואז תוכלי להגדיל את הפער בין הנקות, ברגע שיעדכנו אותך שהם עולים יפה במשקל ועולים כצפוי באחוזונים. כיוון שכרגע הם במעקב גדילה, כן חשוב להמשיך בלילה להאכיל כל 3 שעות, עד שתקבלי הוראה אחרת, אבל בעיקרון, כשתינוק מקבל את הקלוריות שהוא צריך במהלך היום, הוא יכול לפתוח פערים גדולים יותר בלילה.

כרגע? ככל הנראה יש להם שינה אחת לפחות במהשך היום שהם ישנים בה טוב והיא אכוה יחסית- נצלי אותה לשינה שלך. בנוסף, לכי לישון מוקדם יחסית ותני לחצי לתת בקבוק לפני שהוא הולך לישון. אני יודעת שלפחות אצלי אני מאוד מתקשה להתעורר בתחילת הלילה, בעוד בחלק השני של הלילה הקימה והשירות שלי הרבה יותר אדיבים.

עוד פרט שלמדתי עם הזמן, ככל שהתחברתי ליותר יועצות הנקה- מסתבר שבשעות הערב החלב שלנו פחות איכותי מאשר בבוקר או בלילה (הדר - תצעזרי לי ודייקי את דבריי). אולי זה הזמן לתת להם מטרנה ולנוח קצת? בייחוד אם אלה זמנים שיש לך עזרה בבית.

מזל טוב, ואל תתייאשי- פשוט תעשי מה שאת יכולה ותני כל עוד יש לך מה לתת.

doubleed

New member
תודה

תודה- אני אנסה ליישם - גם לי אגב מאוד קשה בתחילת הלילה לעומת החלק השני של הלילה :)
מוזר שזה ככה - הייתי מצפה שיהיה הפוך.

לא הבנתי משהו- אם אני מניקה כל שעתיים וחצי במקום כל 3 אז איך בעצם הגדלתי את הפער בין ההנקות? זה נשמע שזה מצמצם את הפער.

מאיפה קונים כמוסות חילבה ? (נשמע דוחה.....)
ומה הכוונה בהוספת חלב רב?

תודה על העידוד- מקוה לשיפור!

שלישה6

New member
תשובות, מקווה שלא מאוחר מידיי

כשאנחנו מצמצמות את פערי ההאכלה במשך היום, התינוקות צורכים יותר קלוריות ביום, ולכן מצליחים להגדיל פערים בין ארוחת בלילה יותר בקלות. כך שבמשך היום הפער קטן, אבל מצד שני את גם משדרת להם שיש הבדל בין יום ולילה וגם דואגת שיהיה להם סדר יום וסדר האכלה קבוע- מה שהוכח מחקרית כתורם לשנת לילה סדירה יותר, בהתאם לגיל התינוק.

כמוסות חילבה אפשר למצוא בכל בית מרקחת או בית טבע. הן דווקא פחות מגעילות מחילבה אמיתי... חלב רב זה עוד תוסף להגברת ייצור החלב, מדובר בטיפות שמוסיפים למים, לפי מינון מומלץ ועזרו לי מאוד בהנקת השלישייה.

בהצלחה. ושוב, מקווה שלא איחרתי לענות.

למעלה