איך לא להתפדח מההורים?

ldgirl

New member
איך לא להתפדח מההורים?

אז ככה... שבוע שעבר סיפרתי לאמא שלי על קורס מעניין שנרשמתי אליו, היא מאוד התלהבה ואיכשהו פלטתי "אז תבואי לשמוע את השיעורים". אלוהים יודע למה. די שכחתי מזה, אבל היא לא... בדיוק כשבאתי לצאת לשיעור היום, היא הזכירה לי שהצעתי לה לבוא. מה יכולתי להגיד? אז היא באה...
מפה לשם מצאתי את עצמי מתהלכת איתה באוניברסיטה, כמו בת 16 שההורים שלה באים לתיכון, מתפללת לא לפגוש אף אחד שאני מכירה, בערך ככה-
.
נכנסנו לשיעור ולא הייתי ממש מרוכזת, התפדחתי לדבר עם אנשים ודווקא אז מישהו חמוד ניסה להתחיל איתי, איזה בזבוז. בקיצור כל החוויה הייתה די נוראית.
היא, לעומת זאת, לא הרגישה שככה אני מרגישה ורק דיברה אחר כך על כמה שהיא נהנתה ואפילו התבאסה שהיא לא באה לשלושת השיעורים הראשונים.
העניין הוא שאני לא רוצה להרגיש ככה וגם אין לי סיבה ממשית. אני ילדה גדולה (23), השיעור נעשה בכיתה גדולה, בשעות הערב כשאין הרבה אנשים באוניברסיטה ויש שם עוד אנשים מבוגרים (למרות שאני די בטוחה שאף אחד שם לא הורה של מישהו שגם כן נמצא שם).
ובכלל, אמא שלי לא כזאת מבוגרת והיא לא נראית ממש מבוגרת. היא הייתה יכולה להיות אחותי (עם הבדל של 20 שנה) או לפחות דודה שלי, היא גם לא השתתפה בשיעור או עשתה משהו שהיה יכול לפדח אותי. אז למה הנוכחות שלה הפריעה לי כל כך? ואיך אני מפסיקה עם זה? אין לי לב להגיד לה לא לבוא לשיעור, אני חייבת לשנות משהו בי, אבל איך?

The LadyKiller

New member
זה משהו שכולם עוברים..

שהיא לא תגיד משהו "לא במקום" לא תעשה איזו פאדיחה, לא תתנהג כמו אמא, בקיצור

זה היה קורה לי כל הזמן,
ואז לפניי כמה חודשים הייתי באירוע מהעבודה במקום שיש בו שלושה אולמות, ואבא שלי צילם באולם לייד.
הייתה לו הפסקה כשהאנשים אכלו, והוא בא אלינו.
אז במקום לחשוב יואו איזו פאדיחה למה הוא פה ועל מה הוא מדבר וכו' וכו',
התרכזתי בזה שהוא מדבר, שהוא נהנה, שהאנשים מהעבודה גם נהנים מהנוכחות שלו ובסך-הכל זו עבודה ואבא זה לתמיד.
תתרכזי בזה שאתן עושות משהו ביחד ושהיא נהנית לחוות איתך את זה.
אני בטוחה שהיא התרגשה ממש שבכלל הצעת לה את זה [אני בחיים לא חשבתי בכלל להציע כזה דבר לאמא שלי..] וזה יותר חשוב מהכל ומכולם, כולל החמוד שהתחיל איתך

ואו , הלוואי אם אחד ההורים שלי היה מגיע איתי!

סתם בשביל לראות את החוויה:)
אם אמא שלך נהנית.. אל תהרסי לה , בעתיד הרחוק את תחשבי ואת תהני מאוד מהעובדה שאמא שלך נהנית מחברתך..

קחי בחשבון שאם את חושבת שהיא עושה דברים מעבר לגבול אז תמיד יש מקום לדבר...

EdisonGirl

New member
נראה לי שאמא שלי הייתה מתפדחת ולא להפך

סביבה לימודית מעוררת בי יצרים. אני הופכת להיות חסרת טאקט, משתוללת, קמה באמצע שיעור, צוחקת, מתגרה בסטודנטים אחרים.... היא הייתה לוקחת אותי לאיבחון פסיכיאטרי אם הייתה רואה אותי חחחחח

אני חושבת שאת צריכה להיות גאה באמא שלך, שמביעה רצון ללמוד דברים, ולעודד את זה אצלה! יום יבוא ואת תתגעגעי לרגעים האלו. אני במקומך הייתי לוקחת תמונות, מתעדת ומוצאת דרך לשתף אותה אפילו יותר אם אפשר. ולהפך, דווקא נותנת לה לראות "אני" אחר של הבת שלה, כזה שהיא לא נתקלת בו בבית. הבת שלה בסביבה אחרת, לא מוכרת, ששייכת יותר לך מאשר לה. תראי לה איזו מן מארחת את, ותתגאי בה.

למעלה