.איך לא ליפול בין הכיסאות?

DEATHRUCTION

New member
.איך לא ליפול בין הכיסאות?

אני סטודנט לתואר ראשון בגיאולוגיה, שנה שלישית כבר. בזמן האחרון, התלחלתי איך להמשיך אחרי התואר. ברור לי שאני רוצה להמשיך לתואר שני כרגע.. באופן עקרוני אני הכי מעדיף ללכת למכון וויצמן אבל אני לא בטוח אם אני אצליח להתקבל, חוץ מזה קיבלתי 2 הצעות ממחים באוניברסיטה שלי ועוד הצעה ממנחה באוניברסיטה אחרת לעבודה בתואר שני. אני פחות מעדיף להמשיך באוניברסיטה שאני לומד בה עכשיו, ואם אני הולך לאוניברסיטה אחרת אני רוצה לבודק עוד יותר את הדברים. בכל אופן, אני כל המזן מחפש אנשים לעשות אצלם תואר שני, אבל הבעיה שעד שאני לא אדע מה קורה עם מכון וויצמן אני לא אוכל לתת לאף אחד מהם תשובה אמיתית לגבי האם אני רוצה או לא רוצה לעשות תואר שני אצלם, והם עלולים עד שאני אתן להם תשובה למצוא מישהו אחר. מה דעתכם על עניין זה?

Camel Spotter

New member
לא לגמרי ברורה לי הבעיה

למה שלא תיגש למנחה שמוצא חן בעינייך ותקבע איתו לתואר שני, כמובן תוך הבהרת המצב עם ויצמן? תן למנחים הפוטנציאליים להחליט אם הם רוצים לקחת את הסיכון שתעלם להם בסוף לטובת מקום אחר, זה דבר מקובל למדי.

DEATHRUCTION

New member
אה, באמת?

אבל זה עדיין מציב אותי בעיה של מה יקרה אם אני לא אתקבל לווצמן..

מרחף1

New member
מה הדד ליין של וייצמן?

תבדוק אם המנחים האחרים מוכנים לחכות עד שתקבל תשובה. בד"כ לא מדובר בפרוייקטים שחייבים להתחיל בתאריך מסויים, גם אם תתחיל את התואר חודש-חודשיים אח"כ לא יקרה שום דבר.

DEATHRUCTION

New member
אני מפחד שדברים שמעניינים אותי יתפסו על ידי א

נשים אחרים, ובסוף אני אשר בלי שום דבר שמעניין אותי..

מרחף1

New member
רוב הסיכוי

שבכל מקרה תמצא משהו שמעניין אותך. At the risk של להשמע מתנשא מעט (אבל מ"מרום שנותי" אני חושב שקניתי קצת מהזכות הזו) בסיום תואר ראשון אתה בקושי מודע לסוגי המחקר הקיימים ולעומקו ולכן אני יכול להרשות לעצמי להיות משוכנע שתוכל למצוא פרוייקט מעניין גם בעוד מספר חודשים.

Camel Spotter

New member
מצטרפת למרחף1 ומוסיפה:

תשובה חיובית מיידית מויצמן מגיעה בד"כ בתוך שבועיים-שלושה (על סמך נסיוני ונסיון חברותיי), ככה שיכול להיות שתהיה לך תשובה ודאית עוד לפני שתסיים את התואר הראשון (אינשאללה!). אם תכנס לרשימת המתנה הייתי מציעה לך לשריין לך את הפרוייקט שאתה רוצה במעבדה אחרת, ומקסימום לבטל בסוף. קח בחשבון גם שאפשר לפתח פרוייקטים להרבה כיוונים, ויש סיכויים טובים שהכיוון שאתה מחפש יישאר שמור לך גם אם מישהו אחר יתקבל למעבדה לפניך.

למעלה