יש תקופות (עכשיו למשל) שחלק גדול מהבצל המשווק חצי רקוב, צריך לבדוק בצל בצל ולקחת רק מה שנראה לך.
 
לגבי בטטה לא נתקלתי אבל העקרון זהה, לבדוק מה קונים ולא לערום לשקית מתוך שסומכים על המקום.
בטטה :בוחר את הבטטה הכתומה ביותר לוחץ בכל פינה שאין חלקים רכים וכמו כן מריח
בצל לוקח ראשית את הבצל ולוחץ חזק מצדדיו במקרה ורקוב הבצל נמעך בקלות
כמו כן למראה החיצוני יש משמעות .וכמובן מריח.
מלפפון : לוקח את המלפפון ומנסה לשבור כאשר המלפפון טרי הוא נשבר מיד בתחילת הפעלת הכוח .כאשר המלפפון רק מקבל צורה של קשת הוא לא טרי
תפוחי אדמה ראשית מריח הייטב את המארז בודק שאין תחילה של ניצנים .למרות שהשבוע רכשתי מארז של תפוחי אדמה אשר נראו מושלמים למראה .וכאשר חצית אותם כולם היו שחורים מבפנים.
עגבניות: אבי תמיד מנסה לרכוש עגבניות תמר העגבניות יבוא מתורכיה פשוט תפלות .כמובן בוחר את העבניות הנוגשות יותר ולא רכות.
שום: בודק שהשיניים נוגשות וכמובן מריח השום הלא טרי הריח שונה
אבטיח: כמובן שאני לא מקיש .אבל בודק שהגבעול של האבטיח ירוק ובשרני יש סיכוי שהאבטיח גדל טוב ועסיסי כמו כן גבעול ירוק זאת הוכחה שהוא טרי
אבל גם גיליתי שישנם זבובונים שמעודדים ריקבון. אז -
בשעטו"מ בסופר וגם אצל הירקן התקינו מאוור חזק שמעיף את הזבובונים. בבית, הכל במקרר ומה שלא, מכוסה בבד דק יפה, וכך מגורשים הזבובים.