איך לא נדפקים בקניית ירקות? קניתי בטטה שנרקבה

Sami144

New member
איך לא נדפקים בקניית ירקות? קניתי בטטה שנרקבה

תוך פחות משבוע. גם בצל אדום התברר מעוך ורקוב רק לאחר הקילוף.
בשני המקרים זה קרה לא פעם ולא פעמיים. מה אפשר לעשות?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לבדוק היטב מה קונים

&nbsp
יש תקופות (עכשיו למשל) שחלק גדול מהבצל המשווק חצי רקוב, צריך לבדוק בצל בצל ולקחת רק מה שנראה לך.
&nbsp
לגבי בטטה לא נתקלתי אבל העקרון זהה, לבדוק מה קונים ולא לערום לשקית מתוך שסומכים על המקום.
 

חנהפ

Active member
אם אין נקודות צמיחה, אבל העיקר

כמה זמן הבטטה בשטח ואת זה אי אפשר לדעת, רק צריך להקפיד לקנות במקום שקונים הרבה והסחורה מחדשת
 

Sami144

New member
התכוונת לשערות שיוצאות ממנה? ואיך מזהים בצל בא בימים?

עם אבטיח זה הכי קל פשוט נוקשים עליו ועושים הבעת פנים שמבינים חחח נו ברצינות יש דרך לדעת אם הבצל רקוב או לא?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בעיקר מתבוננים בו

&nbsp
אם יש חלקים שחורים להשאיר בארגז.
&nbsp
כמו כן אם חלקים בבצל רכים אז אותו כנ"ל.
 

פוקסי99

New member
אני בוחר כך

בטטה :בוחר את הבטטה הכתומה ביותר לוחץ בכל פינה שאין חלקים רכים וכמו כן מריח
בצל לוקח ראשית את הבצל ולוחץ חזק מצדדיו במקרה ורקוב הבצל נמעך בקלות
כמו כן למראה החיצוני יש משמעות .וכמובן מריח.
מלפפון : לוקח את המלפפון ומנסה לשבור כאשר המלפפון טרי הוא נשבר מיד בתחילת הפעלת הכוח .כאשר המלפפון רק מקבל צורה של קשת הוא לא טרי
תפוחי אדמה ראשית מריח הייטב את המארז בודק שאין תחילה של ניצנים .למרות שהשבוע רכשתי מארז של תפוחי אדמה אשר נראו מושלמים למראה .וכאשר חצית אותם כולם היו שחורים מבפנים.
עגבניות: אבי תמיד מנסה לרכוש עגבניות תמר העגבניות יבוא מתורכיה פשוט תפלות .כמובן בוחר את העבניות הנוגשות יותר ולא רכות.
שום: בודק שהשיניים נוגשות וכמובן מריח השום הלא טרי הריח שונה
אבטיח: כמובן שאני לא מקיש .אבל בודק שהגבעול של האבטיח ירוק ובשרני יש סיכוי שהאבטיח גדל טוב ועסיסי כמו כן גבעול ירוק זאת הוכחה שהוא טרי
 

חביף11

New member
אני בהחלט בודק

אבל גם גיליתי שישנם זבובונים שמעודדים ריקבון. אז -
בשעטו"מ בסופר וגם אצל הירקן התקינו מאוור חזק שמעיף את הזבובונים. בבית, הכל במקרר ומה שלא, מכוסה בבד דק יפה, וכך מגורשים הזבובים.
 
למעלה