איך לא ניסיתי את זה קודם?

איך לא ניסיתי את זה קודם?

תבשילי קדירה חורף, קר, לפעמים גשם. רוצים אוכל ביתי חם וטעים. אה-מה-מה - לא רוצים לעבוד קשה בשבילו. קניתי ספר מתכונים של תבשילי קדירה בסטימצקי (בעקבות תבשיל צ'ילי מצויין שהוגש כמנת פתיחה באיזו מסעדה - רציתי להכין גם), והשבת החלטתי להכין אחד. היופי בתבשילי קדירה הוא הקונספט: 1.) ערבב. 2.) דחוף לתנור להרבה זמן. גם לא צריך באמת לטרוח בהכנת הבשר: מבקשים מהקצב בסופר את הנתח הנכון (הוא גם חותך לחתיכות אם צריך) - ופשוט זורקים הכל לסיר. יצא טעים למדי (היה יוצא טעים יותר עם קצת פחות אורגנו, אבל ככה זה בחיים.), ובעיקר - מחמם מבפנים ונעים. בסוף יוצא סיר גדול, שמספיק לכמה מנות - וזה דווקא טוב לאכול מזה במשך כמה ימים, כי הטעם של הדברים הללו רק משביח כי כל הטעמים מתערבבים ביחד ונספגים בדברים. יכול להיות שהתפרצתי לדלת פתוחה, אבל אצלי בבית זה אף פעם לא היה נהוג להכין תבשילים כאלו, אז עבורי זה חידוש.
 

newKiticat

New member
אם יש

קונים קרוק-פוט, יענו סיר חשמלי. זה עולה בערך 150-200 שקל. זה נהדר. יש לי שתי המלצות- צ'ילי- 2 קופסאות שעועית, קילו של בשר טחון, 2 קופסאות עגבניות מרוסקות ו2 בצלים. את הבשר והבצל כדי לטגן קודם, אחר כך פשוט זורקים הכל פנימה ומבשלים. אני קוראת לזה "תערובת" כרוב חתוך לרצועות קילו בשר טחון 2 בצלים, אורגנו, אבקת מרק עוף. עגבניות מרוסקות. שוב-לטגן בשר ובצל, ואז לזרוק הכל פנימה לסיר ולבשל. אפשר להכין, גם קדירה עם בשר של גולעש- זורקים הכל פנימה עם ירקות שורש- תפו"א, בטטה, גרגרי חומוס, שומור. מבשלים עד שהריח בבית.. חבל על הזמן. הכי פשוט בעולם.
 

Benjamin Turner

New member
ואיך *אני* לא ניסיתי קודם...

להכין סטייק ברוטב שמנת פלפל? יצא מעולה, על אף הרכיבים הביזאריים-משהו (שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה, יין אדום מתוק במקום יבש, פלפל טחון במקום גרגרים שלמים, זה מה היה בבית), וגם לא יקר (קניתי את הבשר בחנות הרוסית שליד ביתי. מן הסתם איכותו לא גבוהה במיוחד אבל הוא היה דווקא די טעים). גררר, למה קניתי רק שני סטייקים? תבשילי קדירה דווקא דורשים לדעתי די הרבה עבודה (בעיקר ניקוי, קילוף וחיתוך של הירקות), אבל בעיני אנשים כמוני גם להכין כוס תה זה קשה למדי
 
מה המתכון?

ובקשר לירקות הקלופים- זה לא ממש נדרש בהרבה מתכונים. מבין האפשרויות שבחנתי לתבשיל, הכל קלל רק לקצוץ דברים.
 

Benjamin Turner

New member
זה לא ממש מתכון מדויק

גירדתי אותו מפורום מתכונים בזמן שהסטייקים כבר היו במחבת: פשוט לצמצם לסמיכות הרצויה (במחבת שבה טוגנו הסטייקים, הנוזלים שלהם מוסיפים מאוד לטעם) מיכל שמנת מתוקה, כף גרגירי פלפל (אם משתמשים בפלפל טחון זה יוצא מאוד מפולפל. אני אהבתי, אבל מומלץ להוסיף פחות ולטעום), 2 כפות יין אדום יבש ומלח לפי הטעם. יצא ממש טעים, התלהבתי
בעבר נהגתי להכין מעין גולאש-תבשיל קוביות בשר בקר (של לחוביץ' היה בזמנו די זול, משהו כמו 16 ש"ח לק"ג) יחד עם קוביות תפוחי אדמה, אבל עם הזמן כל הטירטוריה של לבשל את תפוחי האדמה לפני כן+לחתוך אותם לריבועים נמאסה עלי והפסקתי. כנ"ל לגבי פירה, שאני מאוד אוהבת (למי יש כוח לקלף, לחתוך, לבשל, למעוך-זה ממש מתיש עצלנים כמוני). הרבה יותר קל להרים טלפון ולהזמין משלוחה, אממה, העו"ש מוחה בתוקף, וזה גם פחות טעים, אז חיים על תפריט של במבה... עכשיו יותר ברור למה התלהבתי מהסטייקים, נכון?
 

Benjamin Turner

New member
אגב

הסטייקים עלו כ-15 ש"ח (משהו כמו 600 גרם) והמנה כולה פחות מ-20 ש"ח - ממש שווה, בהתחשב בעובדה שמנה שווארמה איכותית לא עולה הרבה פחות...
 
זה כ"כ נכון! - ולגבי הרבה דברים

לפעמים אנחנו עושים חשבון (במיוחד כשבישלנו ארוחה מושקעת, מהסוג שבכיף היינו גם אוכלים בחוץ) כמה זה בעצם יוצא - וזה יוצא כ"כ הרבה יותר זול! ברור שהמסעדה צריכה לכסות את עצמה: השכירות, העובדים, ועוד להרוויח בסוף, אבל כל זה בתכלס מייקר דברים בצורה ממש מדהימה כשחושבים על זה. אותי זה הכי מרגיז בהקשר של סושי. אני נורא אוהבת סושי - וזה פשוט יקר בטירוף! ולמה בעצם? כולה אורז, קצת אצות, קצת ירקות ודגים. אז כשיש את הכוח לטרוח, זה ממש שווה את ההשקעה במונחים של חסכון ביחס לטייק אווי.
 

Benjamin Turner

New member
בעוונותיי כי רבים

מעולם לא טעמתי סושי כהלכתו (סושי-גזר של אפרופו בקניון רננים לא נחשב), מהסיבה הפשוטה שניחנתי בבני משפחה וחברים ששונאים באופן כמעט קולקטיבי דגים. אפשר לקבל ממך משלוחה? אני מבטיחה טיפ נדיב
 
../images/Emo3.gif תלוי בפקקים, את יודעת

האמת היא שאני עצמי "מומרת". מדגים אף פעם לא התלהבתי במיוחד, ולגבי סושי אף פעם לא האמנתי שהוא יכול להיות טעים או משביע. עד שפעם הייתי בחתונה של מכר, וכמובן הטרנד הלוהט (מסתבר) דאז, בין כל המנות הקטנות שיש בדוכנים בזמן השמוזינג והמינגלינג, היה לכלול גם סושי. טעמתי, והיה ממש טעים. אז שמתי פעמי למסעדה - והסתבר שזה גם משביע!
 

gal-or

New member
אצלי בבית כן הכינו כאלה דברים.

והאמת היא שהכנת תבשילי קדירה היא ענתיקה. אצלנו הכינו חמין (צ'ולנט בפולנית). עדי
 
למעלה