חצישלישרבע
New member
איך לא ניסיתי את זה קודם?
תבשילי קדירה חורף, קר, לפעמים גשם. רוצים אוכל ביתי חם וטעים. אה-מה-מה - לא רוצים לעבוד קשה בשבילו. קניתי ספר מתכונים של תבשילי קדירה בסטימצקי (בעקבות תבשיל צ'ילי מצויין שהוגש כמנת פתיחה באיזו מסעדה - רציתי להכין גם), והשבת החלטתי להכין אחד. היופי בתבשילי קדירה הוא הקונספט: 1.) ערבב. 2.) דחוף לתנור להרבה זמן. גם לא צריך באמת לטרוח בהכנת הבשר: מבקשים מהקצב בסופר את הנתח הנכון (הוא גם חותך לחתיכות אם צריך) - ופשוט זורקים הכל לסיר. יצא טעים למדי (היה יוצא טעים יותר עם קצת פחות אורגנו, אבל ככה זה בחיים.), ובעיקר - מחמם מבפנים ונעים. בסוף יוצא סיר גדול, שמספיק לכמה מנות - וזה דווקא טוב לאכול מזה במשך כמה ימים, כי הטעם של הדברים הללו רק משביח כי כל הטעמים מתערבבים ביחד ונספגים בדברים. יכול להיות שהתפרצתי לדלת פתוחה, אבל אצלי בבית זה אף פעם לא היה נהוג להכין תבשילים כאלו, אז עבורי זה חידוש.
תבשילי קדירה חורף, קר, לפעמים גשם. רוצים אוכל ביתי חם וטעים. אה-מה-מה - לא רוצים לעבוד קשה בשבילו. קניתי ספר מתכונים של תבשילי קדירה בסטימצקי (בעקבות תבשיל צ'ילי מצויין שהוגש כמנת פתיחה באיזו מסעדה - רציתי להכין גם), והשבת החלטתי להכין אחד. היופי בתבשילי קדירה הוא הקונספט: 1.) ערבב. 2.) דחוף לתנור להרבה זמן. גם לא צריך באמת לטרוח בהכנת הבשר: מבקשים מהקצב בסופר את הנתח הנכון (הוא גם חותך לחתיכות אם צריך) - ופשוט זורקים הכל לסיר. יצא טעים למדי (היה יוצא טעים יותר עם קצת פחות אורגנו, אבל ככה זה בחיים.), ובעיקר - מחמם מבפנים ונעים. בסוף יוצא סיר גדול, שמספיק לכמה מנות - וזה דווקא טוב לאכול מזה במשך כמה ימים, כי הטעם של הדברים הללו רק משביח כי כל הטעמים מתערבבים ביחד ונספגים בדברים. יכול להיות שהתפרצתי לדלת פתוחה, אבל אצלי בבית זה אף פעם לא היה נהוג להכין תבשילים כאלו, אז עבורי זה חידוש.