אצלי יש חבילה עם מבחר של מידות שונות. אני לא שמתי לב שיש מצויינות מידות על דיבלים. מה שעשיתי זה להתאים דיבל לפי גודל מקדח על עין.אין ממש אופציה של "מעט קטן יותר". דיבלים מגיעים במידות של מילימטרים שלמים, שמקבילות למידות המקדחים. אז למקדח 6 יש דיבל 6. דיבל 5 יהיה הרבה יותר מדי קטן.
עם זאת, הרבה פעמים קורה שדיבל 6 נכנס חופשי מדי לחור שנקדח עם מקדח 6, וזו בעיה - הן מפני שקשה להבריג את הבורג, והן מפני שלדיבל יש יותר מדי מקום התפשטות. פתרון אפשרי זה פשוט לעטוף את הדיבל במעט נייר/סרט הדבקה. העיקר שיכנס במעט לחץ. הבורג יעשה את היתר.
מסכים עם רוני לגבי היתר.
ואם יש כזה, אל תשתמש בו. החור יהיה גדול מדי, לא יווצר מספיק כוח חיכוך, ומה שתתלה, יפול. מה שאתה מתאר, קורה כשלוקחים דיבל 6 לחור 5, או דיבל 7 לחור 6. אם אתה מקפיד להתאים בין החור לדיבל, והחור מספיק עמוק, זה לא קורה.נכון ,וגם לפעמים הדיבל נשבר או מתכוצץ וכו'..
יש אולי וידיה במידה 6.5 ממ?
הדיבלים שאני משתמש, יש להם אורך אחיד. לא ראיתי כאלו באורך אחר. בדרך כלל יש קשר בין קוטר הדיבל לבין אורכו. דיבל עבה יותר, יהיה גם ארוך יותר.הבנתי, אני אבדוק את העניין ..
דרך אגב יש כל מיני אורכים של דבלים, מה האורך המומלץ, ובעצם מה ההבדל בין האורכים השונים?
דיבל "גפרור" מגיע באורכים שונים בהתאם לטיב הקיר. בקיר בלוק חלול לא יועיל דיבל ארוך כי קצה הבורק יישאר ללא תמיכה (אבל לפעמים היבל דווקא מתכווץ וכן נותן תמיכה). בקירות 'רכים', לא עוזר אורך ולא עובי. הדיבל מסתובב חופשי בחור יחד עם הבורג. לכן, עבור קירות מאיטונג יש דיבלים יעודיים למטרה.הדיבלים שאני משתמש, יש להם אורך אחיד. לא ראיתי כאלו באורך אחר. בדרך כלל יש קשר בין קוטר הדיבל לבין אורכו. דיבל עבה יותר, יהיה גם ארוך יותר.
בגדול, יש עשרות סוגי מיתדים (מיתד = דיבל בעברית). לכל אחד מהם מגוון שימושים, ולכל אחד מהמשתמשים, יש את ההעדפות שלו. אתה מוזמן להיכנס לאתר המצורף, וללמוד מה יש. לפי השאלה הראשונית שלך, הבנתי שאתה מדבר על המיתדים הפשוטים והשימושיים ביותר (אצלי הם משמשים ליותר מ95% מהפמעים), והם אותם מיתדים לבנים שכתבתי עליהם.פה למשל יש באורך של 30, 40, 60 ממ
![]()
1.68€ 24% OFF|Kunststoff Expansion Rohr M6 * 30/40/60/80mm M8 * 40/60/mm gummi Stecker Kunststoff Rohr Nylon Spalte Expansion Schraube Anker Stecker Wand Stecker|Anker| - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
לפעמים הראש רק מפריע... אבל לעתים אפשר להסתפק רק בנוכחות הדיבל עם הראש כדי לקבע דבר מה שאינו דורש חיזוק + אבטחה של בורג. לפעמים זה מספיק.עוד שאלה , יש מיתדים/דיבלים עם ראש ובלי ראש ,מה ההבדל?
דיבל בלי ראש ("דיבל גפרור") הוא בעייתי לפעמים. אם הקיר הוא לא איכותי במיוחד, החור מהקידוח קצת גדול ומכנסים דיבל גפרור, הוא עלול לברוח פנימה. זה קורה וזה מעצבן. אני אישית מאד לא אוהב אותם.עוד שאלה , יש מיתדים/דיבלים עם ראש ובלי ראש ,מה ההבדל?
הוי רוני רוני.. אתה רואה? כל בעל מקצוע והתובנות שלו. חבר שלי, נגר מקצועי ו-וותיק, לא נוגע בדיבלים הלבנים או בחבריהם הכתומים והדומים להם. הוא עובד רק עם ה"גפרורים" ובעיקר עם הירוקים. אם ירוק נכנס בקלות, לפני שהוא תוקע אותו "עד הסוף", הוא שולף אותו ותוקע כחול פנימה (הכחול עבה יותר). וכשהוא זקוק לדיבל 10 מ"מ, הוא משתמש בדיבל של פישר ובברגי פטנט. אלה כמעט ולא מאכזבים. במקרים של התקנת משקופים, הוא משתמש בדיבלים ממתכת עם בורג ארוך מובנה וקונוס מתכת שמרחיב את הדיבל כשהוא נכנס פנימה. [לא ג'מבו]. לצערי, לא מצאתי תמונה של כזה אבל הוא ממש טוב. והנה הדיבלים של פישר. יקרים אבל באמת באמת אחלה. https://www.atlastools.co.il/144659-דיבליםדיבל בלי ראש ("דיבל גפרור") הוא בעייתי לפעמים. אם הקיר הוא לא איכותי במיוחד, החור מהקידוח קצת גדול ומכנסים דיבל גפרור, הוא עלול לברוח פנימה. זה קורה וזה מעצבן. אני אישית מאד לא אוהב אותם.
ואם כבר מדברם על דיבלים, יש עוד משהו שאנשים לא מודעים לו. כשקודחים קרוב לפינה של קיר, שמים דיבל ומבריגים בורג, לפעמים הפינה נשברת. זה בגלל שהבורג לוחץ את הדיבל לצדדים, והכוח שנוצר שובר את הפינה. במקרים שצריך לקדוח קרוב לפינה, הדיבלים הלבנים הפשוטים הם המתאימים ביותר לשימוש. בדיבל הזה יש חריץ, וצריך להכניס את הדיבל כשהחריץ בניצב לפינה. זה אומר שאם זה קיר, אז החריץ בשכיבה. במקרה כזה הלחץ של הדיבל לא יהיה לכיוון הפינה, והקיר לא ישבר.
תודה. אף פעם לא הקדשתי מחשבה לעניין החריץ. טוב לדעת.דיבל בלי ראש ("דיבל גפרור") הוא בעייתי לפעמים. אם הקיר הוא לא איכותי במיוחד, החור מהקידוח קצת גדול ומכנסים דיבל גפרור, הוא עלול לברוח פנימה. זה קורה וזה מעצבן. אני אישית מאד לא אוהב אותם.
ואם כבר מדברם על דיבלים, יש עוד משהו שאנשים לא מודעים לו. כשקודחים קרוב לפינה של קיר, שמים דיבל ומבריגים בורג, לפעמים הפינה נשברת. זה בגלל שהבורג לוחץ את הדיבל לצדדים, והכוח שנוצר שובר את הפינה. במקרים שצריך לקדוח קרוב לפינה, הדיבלים הלבנים הפשוטים הם המתאימים ביותר לשימוש. בדיבל הזה יש חריץ, וצריך להכניס את הדיבל כשהחריץ בניצב לפינה. זה אומר שאם זה קיר, אז החריץ בשכיבה. במקרה כזה הלחץ של הדיבל לא יהיה לכיוון הפינה, והקיר לא ישבר.
"דיבל רגיל" פלסטי 6 מ"מ עומד בעומס גזירה 60 ק"ג ועומס משיכה 20 ק"ג כולל בבלוק תקני תוצרת ישראל,לבלוקים אני הייתי ממליץ על דיבל אוניברסלי שהופך לפטרייה בחלל המרכזי של הבלוק
הדיבל הרגיל מתאים יותר לקיר מלא
משהו בסגנון הזה דיבל אוניברסלי
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.