אני עושה הפרדה בין אימון עסקי....
לאימון מנהלים או אימון ארגוני. לדעתי, ההפרדה הזו קריטית ויכולה למנוע אי הבנות גדולות. אימון עסקי - קשור באימון לניהול נכון של העסקים שלך. יש בו שפה כלכלית, עסקית ושיווקית. אימון מנהלים - קשור לשיפור המיצוב, התפקוד, היכולות והקידום שלך בארגון אימון ארגוני - אימון שעובד על רשת ארגונית שלמה ובכלל זה גם (ובעיקר) התרבות הארגונית לקראת שיפור יכולות אסטרטגיות וקידום המובילות בשוק. אימון ארגוני הוא מערכתי ונוגע ברוב המערכות והתהליכים הארגוניים. המושג "אימון עסקי" שכולל את שלושת אלה חוטא למטרה וגורם לאנשים ולמאמנים עוגמת נפש מיותרת. אני, למשל, לא מאמנת עסקית. לא רואה את עצמי שם וחושבת שיש מאמנים שיהיו אפקטיביים הרבה יותר ממני במונחי עלות/תועלת. לעומת זאת, אני כן מאמנת מנהלים וארגונים ושם רואה את הערך המוסף שלי כאשת מקצוע (בנוסף לאימון אישי). ההפרדה והאבחנה- חשובה מאד לדעתי בבחירת איש מקצוע נכון. שאלת מי מתאים לאימון ? כל אחד שמבחין בפער בין מצב רצוי למצוי בכל תחום ורוצה ומוכן לעשות משהו בנושא. איך בוחרים מאמן (עסקי ? ארגוני? ניהולי?) חיפוש, המלצות (מפה לאוזן), בירור על הרקע המקצועי של המאמן, פניה לאתרי חברות בתחום, פגישות היכרות (שאינן כרוכות בכסף) והחלטה בעקבות כך. אין קיצורי דרך. מי שיתאים לך - אתה תדע. בהצלחה ענת