איך לבחור פסיכולוג ילדים?

תוכן-מקודם

Member
מנהל
pexels-mikhail-nilov-8653707.jpg
קרדיט תמונה:pexels.com

יש לא מעט סיבות בגינן אתם יכולים למצוא את עצמכם מחפשים אחר פסיכולוג ילדים.
למעשה, מחקרים אשר בוצעו בנושא, הגיעו למסקנה כי כעשרים אחוז מהילדים סובלים מבעיות רגשיות, התפתחויות או פסיכולוגיות שונות – כאשר, טיפול פסיכולוגי יכול לסייע להם במידה רבה בהתמודדות עם אותן הבעיות.
הבעיות יכולות להיות: בעיות בלימודים, בעיות חברתיות, חרדות, בעיות אכילה, ריבים בין אחים, התקפי זעם וכעסים, דיכאון בעיות התנהגות ועוד..
בכדי לקבל את המענה הטוב ביותר ולסייע לילד להתגבר על אותן הבעיות, קיימת כמובן חשיבות גבוהה לבחור בתבונה את אותו פסיכולוג ילדים – וכחלק מכך, לשים דגש על מספר פרמטרים אשר יכולים לסייע בבחירה.

ההכשרה של פסיכולוג ילדים

פסיכולוג ילדים אמור להיות בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה ובוגר של תואר שני בפסיכולוגיה.
בכדי לקבל רישיון ולהתחיל לעסוק בתחום, על הפסיכולוג לעבור דרך הכוללת בין היתר: התמחות בפסיכולוגיה (האורכת מספר שנים) – כאשר, פסיכולוג ילדים אמור להתמחות באופן פרטני בתחום זה ובמסגרת ההתמחות לערוך מספר רב של טיפולים בילדים, עם פיקוח והדרכה.
לאחר מכן, על הפסיכולוג להשלים בהצלחה מבחני התמחות ורק לאחר מכן הוא יוכל להירשם כפסיכולוג מומחה ולהתחיל ולהעניק שירותים בתחום.

אז איך בוחרים פסיכולוג ילדים?

בשלב הראשון, חשוב לוודא שהפסיכולוג הנבחר אכן עבר את התהליך הנדרש והוא אכן אוחז ברשותו ברישיון להעניק שירותים כפסיכולוג ילדים.
יש לקחת בחשבון, שיש לא מעט מטפלים אשר לא מוגדרים כפסיכולוגים וכחלק מכך, גם לא עברו את ההכשרה אותה עבר הפסיכולוג – וחשוב לשים דגש על הנושא הזה בהליך הבחירה.
אם יש לכם אפשרות לקבל חוות דעת או המלצות על אותו הפסיכולוג, אין כל ספק כי גם פרמטר זה יוכל לסייע לכם במידה רבה עם הבחירה.
מעבר לכך, מומלץ לבצע שיחת ייעוץ ראשוני עם הפסיכולוג – כאשר המטרה היא להבין את שיטת העבודה שלו עם הילד (מכיוון שמבקרים רבים מדובר בילדים צעירים, לא תמיד שיטת הטיפול תהיה מבוססת על שיחות).
חשוב להבין מול הפסיכולוג, איך אתם (ההורים) מוכנסים לתמונה.
חשוב לציין, שגם אם הקפדתם לבחור בתבונה את הפסיכולוג ואתם מגלים לאחר מספר טיפולים שאתם לא שבעי רצון מהבחירה, תוכלו תמיד לבצע שינוי.
מחירו של טיפול פסיכולוגי לילדים יכול להגיע למאות שקלים – לכן, אם גם התקציב מהווה כפרמטר משמעותי עבורכם, תמיד קיימת האפשרות לבדוק את האפשרויות המוצעות בקופת החולים – קופות החולים מציעות במקרים רבים סבסוד לטיפולים נפשיים עם פסיכולוגיים אשר עובדים עם הקופה.

להישאר עם היד על הדופק

מכיוון שטיפול פסיכולוגי הוא טיפול פרטני, ההמלצה היא כן להישאר עם היד על הדופק ולשים לב עם הטיפול אכן משפיע על הילד.
יש לקחת בחשבון שאומנם טיפול פסיכולוגי נחשב לטיפול ארוך טווח ולא בטוח שתראו את ההשפעות שלו בתוך טווח קצר. עדיין, ניתן לבדוק מול הילד עם הוא מרגיש נוח עם הפסיכולוג ולבדוק אפילו שינויים קטנים – כמובן, אם הילד מוכן לשתף אתכם בהליך הטיפולי תוכלו אף לקבל תמונה רחבה יותר לגבי איכות הטיפול והמטפל.
בכל מקרה, ההמלצה היא כן לשמור על מעורבות על מנת להבטיח שהילד זוכה לטיפול המיטבי.
לסיכום, טיפול פסיכולוגי לילדים יכול לסייע במידה רבה לילדים להתמודד עם קשיים רגשיים וחברתיים שונים. יחד עם זאת, בכדי שהטיפול אכן יהיה אפקטיבי ויעיל, קיימת חשיבות גבוהה לשים דגש על הבחירה ולוודא שאתם בוחרים בפסיכולוג מקצועי ומנוסה, שניתן לסמוך עליו עם הילד שלכם.
 
למעלה