איך לבחור תחום?

efr99

New member
איך לבחור תחום?

שלום, אני עוס שמחפשת עבודה ראשונה. למזלנו יש הרבה תחומים במקצוע. יש לי כמה הצעות: קהילתית, התמכרויות ונוער. אני נמשכת לכוון הטיפולי פרטני יותר מאשר לכוונים אחרים ורוצה להמשיך לתואר שני בעו"ס קלינית. אני מתלבטת לאיזה כוון ללכת בעבודה. מה נחשב כנסיון הכי רלוונטי לתואר השני? במה כדאי להתחיל וכו'? אם יש פה בעל נסיון אשמח לתגובה.

Spider fairY

New member
אם את רואה את עצמך כמטפלת

אז התחום הקהילתי כבר יורד מהפרק. תחום ההתמכרויות נחשב לקליני יותר מאשר תחומים אחרים בעבודה סוציאלית (וכנראה גם יותר נחשב לתואר שני), אבל הוא לא פשוט (ובעצם מה כן?) ודורש הרבה כוחות, ולכן לא בטוח שכדאי להתחיל בו. עבודה עם נוער, לעומת זאת, דורשת גם היא המון אנרגיות, אבל חלק גדול מהן הוא על ריצ'ינג אאוט ולא על טיפול. אם את שואלת אותי- לכי על התמכרויות. בהצלחה!

swguy

New member
מסכים... התמכרויות.

זה הכי קרוב לעבודה קלינית, יש הרבה עבודת עומק רגשית וממושכת, ובדר"כ יש רצון ושיתוף פעולה וצמא למעורבות שלך, בעוד עם נוער זה הרבה באמת יותר לרדוף אחריהם ופחות מגיעים כ"כ לעומקים רגשיים...

galit251

New member
חחח

אז מה הייתם אומרים על התפקיד שלי עו"ס של נוער מכור...

Spider fairY

New member
אני

אני עו"ס של נוער מכור, ובמקרה הזה דווקא שניהם קיימים: הרבה ריצ'ינג אאוט מצד אחד, אבל גם עבודה קלינית ועומק מצד שני. עם מבוגרים מכורים קל יותר במובן זה שהם כבר שבעים מסמים ובאים לטיפול מרצון, אבל אצל הצעירים יש יותר חלקים בריאים ולכן יותר אופטימיות. מה שכן- אין ספק שזו עבודה לאוהבי אתגרים ובעלי סף תסכול גבוה.

למעלה