איך לבקר ספר

Raistlin

New member
איך לבקר ספר

אהם אהם... בזמן האחרון קראתי די הרבה ביקורות על ספרים בפורום והייתי רוצה לשתף אתכם במשהו שקרה לי אתמול. אז איפה להתחיל? ישבתי וצפיתי בטלוויזיה ואז בערך בשעה 12 אחרי החדשות נדהמתי לגלות שכבר אין שום דבר מעניין בטלוויזיה, אז בלב כבד החלטתי ללכת לישון למרות שלא הייתי עייף, ואז מתוך הרגל הושטתי יד ולקחתי את הספר רומח הדרקון, והתחלתי לקרוא בו, הייתי פרק או שניים לפני חלק השני ואם תשאלו אותי החלק הראשון ממש משעמם, אבל אז הגעתי לחלק השני וגיליתי שגם בפעם השלישית הוא נורא מעננין... אז קראתי וקראתי ולמרות שלקראת שלוש התחלתי לראות מטושטש המשכתי לקרוא ואז בערך בארבע סיימתי את הספר והנחתי אותו בצד... שכבתי במיטה והסתכלתי על התקרה הרגשתי את הדם זורם בגוף הרגליים קפאו והרגשתי שאני חייב להמשיך לקרוא. ועכשיו (אם הגעתם עד לחלק הזה) מה שניסיתי לומר זה שיש דרכים לבקר ספרים אבל לפעמים בספרים יש קסם מסוים, לא העלילה ולא הדמויות וגם אם ספר מסוים נורא שיטחי (אהם.. רומח הדרקון) הוא יכול לקסום לאנשים משוימים. אז בפעם הבאה שאתם יושבים ומתכוננים להטיח בספר מסוים (אהם.. רומח הדרקון) ביקורת אל תסתכלו רק על הקריטריונים הרגילים של דמויות ועלילה אלא תחשבו גם על האווירה שהספר העביר... ספר טוב משאיר לרוב שעם של עוד וכאן אני מסיים את ההודעה הבאמת ארוכה הזאת בצירוף סליחה לכל מי שנאלץ לקרוא את כולה

הייזל

New member
מה דעתך

לכתוב ביקורת מסודרת על ספרי רומח הדרקון? אם היא תהיה מוצלחת נכניס אותה למאמרי הפורום ושמך יירשם לנצח בתולדות הפורום.

גרומיט

New member
הצד החוויתי הוא חלק מכל ביקורת טובה

והוא כמובן לא הכל. האיכות של ספר נמדדת בשילוב של האיכויות "האובייקטיביות" שלו, יחד עם היכולת שלו להתחבר אליך כקורא. יש לא מעט ספרים טובים שלא התחברתי אליהם, וספרי זבל שגרמו לי הנאה רבה. אם הייתי כותב עליהם ביקורות, הייתי מתייחס לשני הצדדים. ובעצם, זה בדיוק מה שעשיתי בכל הפעמים שהתייחסתי ל"שדה קרב ארץ" של הבארד - ספר גרוע להפליא ומהנה. את רומח הדרקון לא קראתי כך שאני לא יכול להגיב עליו ספציפית. רוב האנשים שאני מכיר לא נהנו ממנו כמוך, אם זה מלמד משהו...

אודין

New member
רומח הדרקון

התחלתי לפני כמה ימים לקרוא את "רומח הדרקון-דמדומים של דרקוני הסתיו" (אני בעמ´ 100 ומשהו) ולמרות שהעלילה די שטחית ואין ייחוד לכמה דמויות (קרמון, סהר פז. הכי אהבתי את רייסטלין, וזאת לא התחנפות) הספר פשוט סוחף. למרות הכול, אי אפשר להוריד אותו מהידיים.

Reckoning Day

New member
רומח הדרקון

זאת אחת הסדרות ספרים שאני הכי אוהבת בעולם.. מאוהבת בכל אחת מהדמויות.. אני בדיוק קוראת עכשיו את "עת התאומים" מטרילוגיית אגדות. ואת צודקת כמו בשאר הספרים אי אפשר להניח את הספר לרגע.

למעלה