איך לבשל ברוקלי כך שהוא ישמור על המרכיבים שלו

nordinho

New member
איך לבשל ברוקלי כך שהוא ישמור על המרכיבים שלו

אמרו לי שצריך לאדות ברוקלי אבל יש לי בעיה למצוא סיר לאידוי כיוון שהסירים שמצאתי הם בסביבות ה-200 שקל. האם אפשר לאדות ברוקלי במיקרוגל? לפי המאמר שקראתי בישול ירקות במיקורגל מוריד בערך 98% מהמינרלים והויטמינים בהם - האם זה כולל גם אידוי במיקרוגל? תודה.
 

d a p h n a

New member
אני לא בטוחה מבחינת מרכיבים וכו'

אבל מבחינת הטעם והמרקם הדרך הכי פשוטה והכי טובה לבשל ירקות כמו ברוקולי, אספרגוס וכו', היא לבשל אותם במים רותחים לפרק זמן קצר מאוד (ממש דקות בודדות, רק עד שהם טיפה מתרככים), ואז לסנן אותם. במצב האידאלי, כדאי להעביר אותם מיד לקערה עם מי קרח, כדי שהם ישמרו על צבע ירוק רענן ועל פריכות. לגבי אידוי, אגב, אפשר לחפש בחנויות אסיאתיות או בחנויות בישול מתמחות מיכלי אידוי מבמבוק ששמים על סיר רגיל, והם אמורים לעלות הרבה פחות מסיר אידוי רגיל.
 

p e b b l e

New member
איך הם באמת עובדים כלי האידוי הללו?

אני כבר זמן מה שוקלת לקנות לי אחד שכזה אבל אין לי מושג מה עושים איתו
 

d a p h n a

New member
כבר די הרבה זמן לא השתמשתי בו

אבל אם אני זוכרת נכון, מרתיחים מים בסיר שהקוטר שלו הוא כזה שאפשר להניח בנוחות את כלי האידוי עליו בלי שהוא יגע במים, אבל כשמקסימום משטח כלי האידוי יהיה מעל לסיר ולא מחוץ לסיר (או במילים אחרות, שקוטר הסיר או טיפה יותר קטן מקוטר מכשיר האידוי). משטחים את מה שרוצים (למשל ירקות, או dumplings או משהו כזה) בתחתית מכשיר האידוי. סוגרים במכסה של מכשיר האידוי. האדים מסיר המים אמורים לעלות דרך הרצפה של כלי הבמבוק ולאדות את מה שבתוכו. בדרך כלל המכשירים האלה באים ב"קומות", כך שאפשר לאדות בקומה התחתונה דברים שזקוקים לחום יותר גבוה, ובקומה העליונה דברים שזקוקים לאידוי "עדין" יותר. אבל כמובן שאפשר להשתמש רק ב"קומה" אחת של הכלי אם מכינים רק דבר אחד.
 

d a p h n a

New member
בעקרון, כן.

לא השתמשתי בו כי אני לא מאדה דברים יותר מדי. אנחנו לא צרכנים כבדים של דברים כמו ברוקולי. אבל בגדול, זה מוצר זול יחסית שעושה עבודה טובה, אז למה לא?
 

motior

Member
לטעמי סירי אידוי הם מיותרים

אפשרות אחת היא פשוט לשים סיר קטן בתוך סיר גדול. בסיר הקטן לשים את הברוקולי, בגדול מים רותחים. אפשרות שבה אני משתמש - לשים את הברוקולי בסיר עם מעט מים רותחים. אמנם חלק מהברוקולי "יתבשל" אבל הרוב "יאודה". לא ברור לי מה במיקרוגל יגרום להורדת 98% מהמינרלים והויטמינים
 

gs1234

New member
המאמר שקראת מכיל המון טעויות + שיטת אידוי

ויטמינים וחלק מהמינרלים מופרשים מהברוקולי במגע עם מים חמים. לפני כמה שנים התפרסם מאמר בכתב עת מדעי שבדק את הערכים התזונתיים של הברוקולי לאחר בישול בסיר אידוי, בסיר רגיל ובמיקרוגל. התוצאות הראו שהבישול במיקרוגל גורם לאיבוד גדול של ויטמינים ומינרלים. אחרי שהמאמר פורסם, שמו לב שהבישול במיקרוגל נעשה כשהברוקולי קצוץ דק, והחתיכות שקועות לגמרי במים, מה שכמובן השפיע על תוצאות הניסוי. ניסוי חוזר שבו השתמשו בכמות קטנה של מים בשלושת השיטות הראה שבעצם אין הבדל משמעותי ביניהן. לסיכום, אפשר להכין ברוקולי במיקרוגל או בסיר רגיל, עם מעט מים. והנה השיטה הייחודית שלי לאידוי ברוקולי: אני מפריד בין הגזעים העבים לפרחים, מסדר את הגזעים בקרקעית הסיר, וממלא קצת מים, ככה שהם לא יכסו את הגזעים. את פרחי הברוקולי אני מניח מעל לגזעים, ללא מגע עם המים. התפרוחות מתאדות ושומרות על כל הויטמינים וגם, לא פחות חשוב, על מלוא הטעם.
 

nordinho

New member
חוויות מאידוי ברוקלי:

קודם כל לברוקלי יש טעם ממש שונה כשמאדים אותו - הטעם שלו הרבה יותר חזק. והשארתי אותו באידוי 23 דקות ונראה לי שזה יותר מדי, יש דעות בנושא?
 

d a p h n a

New member
כן, זה נשמע יותר מדי

ברוקולי הוא מסוג הירקות שמתמסרים לבישול מאוד קצר. בסוף הבישול הוא אמור להיות רק רך מספיק בשביל לנגוס בו, אבל עדיין קראנצ'י.
 
למעלה