איך לגרום ל-tajpi לא לשנות את האותיות באנגלית?

Idit47

New member
איך לגרום ל-tajpi לא לשנות את האותיות באנגלית?

הי, רציתי להוסיף אפשרות של כתיבה באספרנטו על המחשב וגיליתי איזה סרט זה... כשסוף-סוף מצאתי את tajpi התוכנה משנה לי גם דברים שאני כותבת באנגלית, וכיון שאני כותבת באנגלית רוב הזמן, האותיות שאחריהן אני כותבת h נהפכות לאספרנטיסטיות וזה ממש מפריע לי, עד כדי כך שכדי לסיים לכתוב אימייל הסרתי את ההתקנה של התוכנה... מישהו יודע איך לגרום לתוכנה לעבוד רק מתי שאני רוצה לכתוב באספרנטו ולא "להשתלט" על הכתיבה שלי באנגלית?

DoronModan

New member
האמת היא שחידשת לי

לא הכרתי את tajpi. אצלי במחשב זה מותקן כשפה נפרדת, כמו ערבית וכו'. חבר שמתמצא ולפחות בעבר גם אהב את תחום הגדרת המקלדות עזר לאחדים מאיתנו.
בינתיים, למה לא תשתמשי בזה: https://esperanto.typeit.org/
כאשר כל אות בתוספת Alt, יוצרת את האות עם ה-chapelo
משם את יכולה להעתיק ולהדביק כל טקסט שמתאים לך.

בלי קשר - אולי את רוצה להציג את עצמך? איפה למדת אספרנטו, ואיזה דברים את כותבת בה? מאיזה אזור את בארץ וכל דבר שבא לך להוסיף בקשר לאספרנטו ובכלל.

Idit47

New member
הי, אז קצת עלי...

התחלתי ללמוד אספרנטו לפני כחודשיים. בהתחלה- כי אני אוהבת ללמוד שפות ורציתי לעשות הפסקה קטנה מהשפה היפנית אותה אני גוררת כבר נצח, ובהמשך-"נגנבתי" לגמרי מהרעיון של השפה ונדבקתי ב"חיידק" האספרנטי...

התחלתי ללמוד דרך הקורס המזורז בויקיפדיה ודולינגו עד שהחלטתי לשנות קצת כיוון וללכת על לימוד "1000 המילים הכי שימושיות באספרנטו" של מגזין KONTAKTO כי את מעט הזמן שיש לי אני מעדיפה להקדיש למילים שימושיות.
דא-עקא שהזיכרון שלי לא משהו ולשנן רשימות של מילים בע"פ זה לא דבר שאני יכולה להתפאר בו.. אז החלטתי פשוט לכתוב סיפור וככה אני בעצם מתרגלת המון מילים שוב ושוב וזוכרת אותם בהקשר שלהם. אמנם האספרנטו שלי לא משהו אבל קלטתי את העיקרון ואת המילים השימושיות ואני נעזרת המון במילונים ושואלת אם צריך גם באתר "HiNative" (פורום למגוון שפות).
אני יודעת שאוסף השורות שאני כותבת לא ראוי להתקרא כרגע בשם "ספר", אבל את המטרה הוא משיגה ואני ככה לומדת ומשננת מילים.
אגב, נכנסתי לקישור שצירפת, זה יהיה לי קצת קשה לכתוב סיפור במשבצת קטנה ולהעתיק כל פעם, אבל תודה רבה בכל זאת!

אזור בארץ? רחובות.
תודה על ההתעניינות:)

DoronModan

New member
יש לי רעיון

את מוזמנת להעלות קטע קצר מהסיפור וחברי הפורום אולי ימצאו זמן לתקן או להעיר דקדוקית במידת הצורך. נראה לך?

Idit47

New member
נראה לי בהחלט...

אחלה הצעה, נקווה שלמישהו יהיה כוח באמת לקרוא את זה... זה יכול לעזור לי מאוד מבחינת הדקדוק.
אני מצרפת פה קטע קצר, תזכרו שכתבתי את זה בשביל לתרגל את אוצר המילים ואני לא מתיימרת לצאת סופרת דגולה מזה ואין לי הרבה מושג בדקדוק, אז להוריד ציפיות מהכתיבה...:)

Doni La Stelojn al Vi

La malgranda Vilhelmo rapide marsxis kun lia patrino lauxlonge de la povra mallargxa strato.
"Rapidu!" lia patrino petis, iras ecx pli rapide kaj tiris lian malgrandan manon.
"Pan-jo!" li nomis lauxte, forlasas sxian manon.
Sxi haltis.
"Miaj gamboj doloras!" li diris defiante, rifuzas iri.
"Mi konas", sxi suspiris "ni estos tien baldaux". Sxi klinis al lin, rigardas strecxite en liajn verdajn, defiajn okulojn, "vi ne volas ke avino koleros al nin, cxu ne?" sxia vocxo mildigis kaj sxi karesis lian vangon.
Sxi altlevis, prenas lian manon denove. "Venu, vi baldau alvenos tien".
Vilhelmo estis sepjara kiam lian patron mortis pro akcidento kaj forlasis lin kaj lian patrinon sola en la mondon. Sen monon kaj parencojn, krom ricxa, aroganta avino kiu malkonfesas ilin ili penas ripari kaj komancas denove.
Sed gxi farigxas pli kaj pli malfacila. La avino jxetas ilin de la hejmo kaj ili trovas ilin mem en la strato, kaj la malgranda Vilhelmo trovis lin mem sen lernejo por iri tien. Alisa, lia vidvino patrino sercxas por laboro kaj provas doni al shian infanon la plej bonan ke sxi povas.
Kaj kiam vivo sxajnas koloniigxas, cxio renversas.
Kion oni povas doni dum li havas nenion? Kiel homoj povas kontinui kiam ili perdas cxion?

אם מישהו יטרח לקרוא את זה-אז הרבה תודה מראש!

DoronModan

New member
כמה תיקונים

סך הכל די טוב כהתחלה
הנה כמה תיקונים קטנים
Malgranda Vilhelmo - la לא צריך
Li marŝis kun sia patrino
lia patrino petis, iras ecx pli rapide - irante
"Pan-jo!" li nomis lauxte- vokis
forlasas sxian manon - forlasante
li diris defiante, rifuzas iri - defie, rifuzante
kiam lian patron mortis - lia patro mortis

Idit47

New member
הי, תודה!

תודה רבה על הזמן שהקדשת לקרוא את זה, ועוד לתקן אותי, ממש מעריכה את זה!
"רצה" לתקן את זה...
Dankon!

DoronModan

New member
בשמחה. כמו שכתבתי זה די טוב

אך עלי להעיר, שלא תיקנתי הכל.
אולי עוד מישהו יוכל להשלים את המלאכה.
סך הכל בשביל מתחילה זה באמת יפה.

mucxjo

New member
קצת באיחור - עוד כמה הערות

הערה ראשונה - מקסים. אכן התחלה חזקה מאוד. בנוסף למה שדורון כבר ציין אוסיף 2 הערות קטנות :
לגבי : vi ne volas ke avino koleros al nin
בד"כ al משמש יותר כ "אל" במשמעות של ממקום אחד אל המקום השני , אבל אפשר גם לכתוב את זה קצת אחרת. באספרנטו אנחנו יכולים לשנות (או לגוון) את המשמעות של המילים ע"י שימוש בתחיליות וסיומות. סיומת מעניינת היא -ig שמשנה בעיקר פעלים ומוסיפה משמעות של לגרום לי . כך שאם koleri זה לכעוס או לרגוז אז kolerigi יהיה להכעיס או להרגיז ואז נוכל לכתוב את המשפט שלך כי : vi ne volas kolerigi avino או אם נרצה להדגיש את ה"ביחד" אז :
ni ne volas kolerigi avino
לגבי : Kiel homoj povas kontinui
בד"כ באספרנטו לא משתמשים ב kontinui במובן של להמשיך אלא יותר להתמשך ( דוגמה מ vortaro net : la kolekto kontinuas de la unua jaro ĝis hodiaŭ)
כשמדובר על להמשיך כמו במשפט שלך איך אנשים יכולים להמשיך וכו' עדיף להשתמש בפועל daŭri , וגם כאן מקובל בהקשר הזה להוסיף את הסיומת ig - ( לגרום ל... ) ולרשום kiel homoj povas daŭrigi ( למשל כאן לגרום לחיים להתמשך ) אבל שוב התחלה מאוד מרשימה.

Idit47

New member
Dankegon!

אני לא יודעת איך אני קוראת את זה רק עכשיו... הסבר מושקע ומפורט, אהבתי. תודה רבה!

ההסבר על הסיומת gi ממש מרתק ורציתי רק לשאול למה במשפט התיקון
Vi ne volas kolerigi avino שכתבת, אין n בסוף המילה avino.
אה, וגם תודה על המחמאות...;)

mucxjo

New member
nedankinde

שזו הצורה האספרנטית של תשובת "על לא דבר" , ואם "נפרק" את המילה נקבל : ne שזה לא , danki - להודות ind- עוד סיומת חביבה שמציינת משהו כמו צורך כך שכל המילה היא בעצם "אין כאן משהו שצריך להודות עליו"
סך הכל בפורום מספיק שיכנסו שניים שלושה שירשורים על הודעות חדשות יותר כדי שהודעה כלשהי כמעט תעלם, לכן קשה למצוא ולהגיב.
ואפרופו השאלה שלך - יכול להיות שאכן יש מקום לאקוזטיבו ב avino ( נשמע אף הגיוני שיהיה ) - אף אחד לא מושלם ...

Idit47

New member
הי

הי, פעם ראשונה אני יודעת מה המשמעות המילולית של nedankinde בצורה שהסברת

אספרנטו לא מפסיקה להפתיע אותי עם הלוגיקה הפשוטה אבל המתוחכמת שלה. ההלחם של המילים, הדקדוק, התחביר.... לכל דבר שם כמעט יש משמעות (חוץ מהשורש של המילים שברובו נלקח משפות אחרות)

יואפ78

New member
תוכנת tajpi

שלום עידית,
חבר שלח לי את התוכנה הזאת והיא באמת מפריעה לכתיבה באנגלית.
אני מצאתי דרך שאולי קיימת גם אצלך:
הסמל של התוכנה מופיע אצלי על המסך הראשי וגם פעמיים בשורה התחתונה הכחולה למטה, היכן שמופיעים סמלי התוכנות בקטן.
כדי לכתוב אנגלית ללא הפרעות אני מתמקמת על סמל ה-tajpi מצד ימין, לוחצת על כפתור ימין בעכבר ובשורה התחתונה לוחצת eliri. הסמל מצד ימין נעלם אך
סמל התוכנה מופיע עדיין מצד שמאל וגם על המסך.
בצורה זו אפשר לכתוב באנגלית ללא הפרעות.
אני מקווה שהסברתי ברור.

Idit47

New member
הי, ממש תודה!

זה עבד! תודה רבה!
אגב, את יודעת למה אני מצליחה לכתוב עם זה ĉ אבל לא ux? (כלומר, זה לא משנה לי אוטומטית לאות עם כובע)

Namiro

New member
גם אני משתמש בתוכנת tajpi

והיא ידידותית מאוד: היכנסי למסך ההגדרות (עכבר ימני על הסמל בשורת המשימות למטה מימין במסך, ובחרי agordi שזה "לכוון" באספרנטו. נפתח מסך הגדרות. ניתן לבחור שפת ממשק אספרנטו או אנגלית (בבחירה בדגל מימין למטה). יש הרבה אפשרויות. סמני רק את שתי האפשרויות שלידן כתוב ctrl ו-alt. אז לכתיבת סימן מיוחד עליך להקיד על האות הרצויה יחד עם ctrl ו-alt. זה הכל. לא יופיעו סימנים מיוחדים אחרי h או אותיות אחרות, ובכך נפתרת הבעיה שהעלית.
אני מצטרף לברכות קודמי - ברוכה הבאה. את מוזמנת להביט באתר verkoj.com - הוא אמנם באספרנטו, אבל יש בו דף למתחילים עם הפניה מהעמוד הראשי. אתר נוסף שיכול להאיץ לך את לימוד המילים (5000 המילים הנפוצות באספרנטו לפי שכיחותן) עם משפטי דוגמה והשמעה קולית - vortojn.com. באתר זה התרגום באנגלית.
בקורס האחרון שהעברנו בתל אביב פתחנו אתר דומה בעברית ללימוד מילים, עם כ-600 המילים שנלמדו בקורס, עם משפטי דוגמה והשמעה קולית - את מוזמנת להסתכל ב- http://verkoj.com/vortoj
בהצלחה!
!Sukceson

Idit47

New member
הי, Namiro

תודה רבה על ההדרכה והקישורים!
נכנסתי לאתרים הנ"ל והם נראים מעולים. אוהבת את הפורום הזה! Dankon!
אגב, איך כותבים "תודה רבה" באספרנטו, אבל משהו שישמע כאילו "thank you VERY much" ולא סתם "dankon"?

למעלה