איך לדאוג לאיטום הגג?

lo1981

New member
איך לדאוג לאיטום הגג?

בביניין שלי 3 קומות. 2 דיירים בכל קומה. אני גר בקומה העליונה ומעוניין לאטום את הגג. קניתי את הדירה לפני כשנה, והגג לא עבר זיפות לפחות 10 שנים. השכנה שליידי אינה מעוניינת לאטום את הגג שלה. ועד הבית גרה מתחת לשכנה ליידי. היא חולת סרטן ולא מעוניינת לריב. מבחינתה (ציטוט:" אני רוצה שקט ושלום, אני מבקשת דמי ועד בית נמוכים שיספיקו להוצאות חשמל וניקיון".)
--
פניתי ל- 2 השכנים מתחתי, אחד נתן את הסכמתו ובתנאי שגם השני ישלם. והשני, דיבר איתי פעם אחת. אמר שיחשוב על זה. ומאז הוא לא עונה לטלפונים/הודעות. (במשך שבועיים).

מה אני יכול לעשות? אני חייב לאטום את הגג (לפחות את החצי שלי).
תודה רבה

כנסי בבקשה

תראי עד כמה שידוע לי חל חובה על כל הדיירים להשתתף בעניין של איטום הגג אם יש נזילה לדירות שגרים מתחת לגג אם במידה ואין לך נזילה כלשהיא מהתקרה וכה' אז אין טעם לאטום רק אם יש נזילה בכל מקרה אם במידה ואחוז מסויים של השכנים מסרב אז אפשר לתבוע

לנו היה סיפור כזה עם שכן והלכנו לעו"ד

שכתב מכתב ובו כתב שנגיע תביעה לאחראי על הבתים המשותפים, השכן מיד שילם.

lo1981

New member
תודה על התשובות. אבל אם אני עושה חצי גג

אני מבין שלא אוכל לתבוע את 2 השכנים מתחתי..
ולעשות גג שלם ולתבוע 5 שכנים, זה גדול עלי (ובייחוד שהשכנה לידיי לא רוצה לאטום את החלק שלה).
אגב, השכן שלא מוכן לשלם, הוא עו"ד וזו דירה להשקעה שלו, ואני מניח שהוא בקיא בסעיפים הקטנטנים בשביל להתחמק מתשלום. (למשל הוא יכול לטעון, למה לא עשית אסיפה? למה רק חצי גג? או עוד דבר שלא עלה על דעתי ולכן אני רוצה להתכונן אליו מראש)

זמי

New member
חייב לפעול לפי החוק

נציג נבחר של ועד בית חייב להבין שעליו לפעול לתחזוקה שוטפת כמו שיפוץ הגג.
מדובר בתחזוקה שוטפת שלא צריך לכנס אסיפה בשביל ביצועה.
הוועד מחוייב לבצע זאת אחרת שיפנה מקומו.
אם נציג הוועד סרבן שים מודעה על הלוח ובה תודיע כי אם לא יתנו כל הדיירים חלקם בשיפוץ אתה תבצע את העבודה ותתבע אותם ובמקביל לדרוש מינוי ועד חדש.
מציע לך להביא 3 הצעות מחיר ולהוכיח כי הדבר חיוני ידחוף.
&nbsp

למעלה