איך לדבר בעזרת המוח?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
איך לדבר בעזרת המוח?

כאשר אנחנו מדברים, המוח מקודד תאי עצב בהתאם להברות הדיבור. מחקר חדש שנעשה בטכניון הצליח לפענח את ההברות מתוך הפעילות העצבית החשמלית במוח וכך בעצם יכול לאפשר בעתיד למשותקים "לדבר".
המחקר, אשר נעשה בהובלתו של פרופ' שי שהם, הצליח לגלות שישנם איזורים ספציפיים במוח אשר נדלקים בהתאם להגיית הברות שונות. אוכלוסיית המחקר היתה קבוצת נבדקי אפילפסיה שהושתלו אצלם אלקטרודות בתוך המוח. כך הצליחו החוקרים לסדר באופן מתמטי את האופן שבו מיוצגות התנועות במוח.
האלגוריתם הזה יכול בעתיד להביא ליצירת ממשק מוח-מכונה ולהחזיר את הדיבור לאנשים משותקים (locked-in syndrome).

קישור לידיעה-הטכניון

תסמונת הנעילה- locked-in syndrome

magal101

New member
הבנתי שזה נעשה בעזרת EEG

אין סיכוי לעשות את זה בעזרת fmri או mri? דרך אגב האם יש מצב שה-MRI הענק שאנחנו רואים היום יהפוך להיות קטן יותר? מה מונע את זה ממנו?

magal101

New member
כמה קטנים?

כאלו שאפשר לקחת הביתה?
אתה יכול להביא דוגמה למכשיר קטן כזה- הרי צריך להתגבר על כל הקטע של יצירת המגנט- יש לך אולי
מקור שמסביר איך מתגברים על זה?

deathcaster

New member
תגובה

טכנית כן, אתה יכול לקחת אחד כזה הביתה, אבל תצטרך אמבולנס בשביל זה, כמו שיש בניידת ה-MRI הנייד שיש בדרום הארץ היכן שאין הרבה מתקני MRI נייחים, חפש על זה באתרי חדשות זה פורסם לא מעט.
אין לי מקור שמסביר על כך.

magal101

New member
לא התכוונתי לזה...

ראיתי את ה-MRI הנייד, הוא ענק (פשוט הכניסו MRI רגיל למשאית, מה שנותן איכות בדיקה לא ממש טובה), מה ששאלתי
הוא לגבי MRI קטנים יותר, כמו מכשירי האולטראסאונד החדשים שאפשר לתפעל עם מחשב נייד ומתמר- האם הצליחו להתגבר על בעיות של יצירת שדה מגנטי וכדומה או מתקדמים בכיוון הזה
ליצירת MRI קטן יותר?

deathcaster

New member
תגובה

אני מכיר MRI בגודל של מקרר סטודנטים, יש כזה בפקולטה לרפואה בטכניון.

כך שאני מניח שהתשובה היא כן.

למעלה