איך לדעתכם הגיע ראובן למצב הזה

איך לדעתכם הגיע ראובן למצב הזה

כלומר, איזו תכונה עיקרית באופי שלו גרמה לעולם שלו להראות כך, מנותק ממשפחתו, מאוהב במטופלת, מלא כעסים... האם זה רק מאורעות מקריים, או שיש משהו בולט באופי שלו (לאו דווקא שלילי) שעיצב את הדברים ככה?

נעמי 1

New member
זה לא איך ראובן...

זה איך התסריטאי לקח את זה לשם. זה כל השוני - סוני.

אה, התחקמות

ברור שמדובר בסידרה שיש לה תסריטאים וזה לא המציאות... עדיין אנחנו מתייחסים לדמויות כאילו היו אמיתיות, בגלל שיש קרבה בין הסידרה למציאות, דברים שקורים בסדרה קורים גם במציאות, ומעניין לנתח את זה. מי שרוצה כמובן.

giladon2

New member
קשה לענות על שאלה כזו

בגלל שאנחנו זוכים להכיר את ראובן בנקודת זמן מסוימת ואנחנו לא יודעים מה הוא עבר עד היום ואיך צמחה האישיות שלו עד לרגע זה (נשמע פלצני
). מה שכן אנחנו יודעים זה שראובן הוא לא הפסיכולוג המושלם, יש לו הרבה מאבקים עם עצמו, כמו לרובנו וכמה שהוא לא ינסה הוא עדיין לא יכול שלא להראות אותם למטופליו .

עדיין

יש הרגשה שתעלה בסידרה איזושהי תובנה גדולה בקשר אליו שתסביר הרבה דברים... אפשר לנסות לנחש אותה

giladon2

New member
אתה מוזמן לנסות זה יכול להיות

מעניין, כי לי אין שמץ איפה להתחיל

או קיי...

רק כהתחלה - נראה לי שיש לו קטע של סוג של אוטיזם (כמובן לא אוטיזם ממש) במקום להתמודד עם החיים הוא מעדיף ליצור "עולם מושלם" אשר חדר הטיפול זה המימוש שלו... שמתם לך איך הוא אובסיסיבי בקשר לנקיון של המקום, והבידוד שלו? בעצם במקום אוטיזם אפשר לקרוא לזה - נרקיסיזם, הוא רוצה לשקף את עצמו כדמות מושלמת. ככה הוא רואה את עצמו דרך העיניים של המטופלים. עכשיו מתברר למה הזעזוע הגדול של ראובן מידין - גם מההתערבות שלו בחיים הפרטיים - הוא מהפגישה הראשונה עירב בן מישפחה של ראובן - מה שגרם לראובן אי נוחות, ואחר כך האי נוחות בעניין של הרומן של ידין ונעמה נבע גם מההתחלה של הסדקים של העולם המושלם הזה, התחלה של העירוב בינו ובין העולם האמיתי. והשיאים - כשנעמה רצתה לשירותים, וכמובן כשידין הכניס לתוך החדר את כל הסיבוכים שראובן נכנס אליהם בחייו האישיים. בקיצור - נרקיסיזם.

שרונסקי

New member
מעבר להגדרה, יש משהו בדבריך

ראובן צריך להיות משמעותי וחשוב למטופלים שלו, ומנותק מהחוויות הרגשיות בבית שלו, שימו לב שלביתו יש בעיות ולא שמנו לב בנתיים שהוא עושה עם זה משהו. לא יודעת ממה זה נהיה, מה מאוים בו מקשר, אולי הפחד שייוצר שוב תלות כזו שבה הוא מטפל בעולם - באשתו ובילדים, כפי שטיפל בהוריו, נושא מאד דרמטי מבחינתו, הרי. ואז, הוא אכן נהיה מטפל, אבל בגבול ובתשלום. בפורמליקה

מעניין

אבל עדיין - הוא שואף להיות מאהב של מטופלת, ובאיזשהו אופן לטפל בה מעבר לפורמליקה.. יכול להיות שהוא התאהב בדמות של עצמו כפי שמשתקפת בעיניים המעריצות של נעמה?

mkarin

New member
לדעתי, אין ספק שזה כך.

גבר בגיל 52 שאישה בת 35 מתעניינת אחרי הרבה זמן, ולא בתור מטפל - אלא בתור גבר. אם אינני טועה, זה אף נאמר באחד הפרקים.

שרונסקי

New member
מעבר להגדרה, יש משהו בדבריך

ראובן צריך להיות משמעותי וחשוב למטופלים שלו, ומנותק מהחוויות הרגשיות בבית שלו, שימו לב שלביתו יש בעיות ולא שמנו לב בנתיים שהוא עושה עם זה משהו. לא יודעת ממה זה נהיה, מה מאוים בו מקשר, אולי הפחד שייוצר שוב תלות כזו שבה הוא מטפל בעולם - באשתו ובילדים, כפי שטיפל בהוריו, נושא מאד דרמטי מבחינתו, הרי. ואז, הוא אכן נהיה מטפל, אבל בגבול ובתשלום. בפורמליקה

על תקן סניגורית של ראובן

(ולא שאני מצדיקה את התקיפה, חלילה) שכל אחד מכם יחשוב איך הוא היה מרגיש לו אדם שהוא מצוי עמו בקשר נניח עסקי, נניח- המוסכניק שלו (סתם לדוגמא), היה מרגל אחריו מעבר לגבולות הקשר. איך הייתם מרגישים לו המוסכניק היה מספר לכם באיזה מלון בדיוק מצויה אשתכם עם המאהב, ההרגלים המיניים של הבת ומצבו הרפואי המדוייק של אביכם? אני הייתי מרגישה שאין לי בעולם הזה פינה אחת להיות בה בטוחה. מפחידדדדד. "האח הגדול " עוקב. ומי זה בעצם "האח הגדול"? בנאדם, שבסך הכל ראובן מנסה לעזור לו. מאד הערכתי את ראובן דווקא על השאלות שפוצצו את ידין. הוא ניסה בכל כוחו להשאיר את השיחה במרחב הטיפולי, מה הקלינט צריך. ותאמינו לי- קליינט לא מפיק כלום מריגול אחרי המטפל. רק איזשהו סיפוק אבל לא שינוי אמיתי. ועכשיו שאלה לפורום: האם ריגלתם באיזשהו אופן אחרי המטפל שלכם?

תשובה חולנית

תראי... הייתי מאוהב במטפלת שלי, אשר לא רק שהיא גרה בשכונה שלי, גם הייתי יכול לראות את האור שלה במטבח ישר מהחדר שלי. כלומר זה היה רחוק, מרחק של איזה 500 מטר, אבל היה פשוט אפשר לראות שהאור דלוק. אז היו הרבה לילות שהיא לא הלכה לישון עד 3-4 בלילה ואני לא הייתי נרדם עד שהאור היה כבה (בסוף בטח זה בעלה שנשאר ער)... בנוסף, ביום כיפור בבית כנסת השכונתי ראיתי בחורה צעירה, ראיתי אותה עם הגב אלי, ושמתי לב שהשיער שלה מתעקל בקצוות שלו בצורה מאוד מוכרת, כמו המטפלת שלי... ביררתי עליה, וכן, זאת הייתה הבת שלה. וכן ממש רציתי להיות חבר של הבת שלה... אבל ממה שביררתי עליה, היה לה שם של סנובית כזאת, והדבר האחרון שרציתי זאת עוד דחיה, מהבת שלה!

למעלה