איך לדעתכם יראו חייזרים?

Mordant

New member
איך לדעתכם יראו חייזרים?

למרות שהכותרת אינפנטילית במקצב הדיון יעסוק בנושא די רציני. בפורום הזה אתם דנים כל הזמן באפשרות אם יש, או אין חייזרים. ואם יש אז למה הם לא מתגלים בנחיתה ליד הבניין של האו"ם. השאלה שלי, היא, במידה ויש חייזרים איך הם יראו? האם הפיזיולוגיה שלהם תהיה כל- כך שונה מזאת שלנו, שלא נוכל להבין שהם בכלל חיים. כלומר, תארו לכם קליעי ברק שהם יצורים תבונתיים. או שמא היצורים האלה הם דומים לנו עם כמה הבדלים מינורים, כמו שמתוארים "האפורים" בתרבות הפופ? לפי דעתי, מכיוון שבכדה"א התפלגות היצורים כל- כך שונה קשה להאמין שבכוכב אחר, בתנאים שונים משלנו יתפתחו יצורים שהם דומים לנו. זה מתווסף לתיאוריה העכשוית שלא קיימות מערכות שמש הדומות לשלנו בכל הגלקסיה הידועה. המחשבה שהם דומים לנו נובעת מזה שכדי לבנות, להרים, לנוע וכדומה, צריכים שיהיו חלקי גוף דומים לשלנו. כלומר, לדוגמא כדי להרכיב משהו ביעילות צריך אגודלים נגדים ומספר מסויים של אצבעות. זאת הנחה שגוייה, מכיוון שזה אפשרי להרכיב דברים גם עם טנטקולים. בנוסף לזה שחיים, לפי תיאורית האבולוציה, מתפתחים בהתאמה לסביבה שלהם, והסיכויים שאותו סוג של יצור יווצר בסביבות בעלות תנאים במקצת שונים, או אף זהים כמעט שואפים לאפס. בגלל זה אני חושב שבמידה ויש חייזרים הם יהיו מאוד שונים מאיתנו. מקווה שהדיון הזה יתפתח.

Gilliana

New member
בעיקרון...

יכולים להיות גם כאלה וגם כאלה - גם מאד דומים לנו וגם מאד שונים מאיתנו. אם ניקח בחשבון שהאדם בסופו של דבר התפתח מהזוחלים, הרי שלא מן הנמנע שבעולנות אחרים נמצא דווקא את הזוחלים כצורת החיים התבונית למשל. בשורה התחתונה - קשה לערוך ספקולציות והכל אפשרי.

Mordant

New member
לדעתך...

זה הגיוני שקיימים יצורים כמו האפורים? הם יותר דומים לנו פיזית מאשר קופי אדם, אלה שנחשבים הכי קרובים בכדה"א אלינו.

Gilliana

New member
למה לא?

כל צורת חיים כמעט הגיונית. דרך אגב - לגבי האפורים - בכלל לא בטוח שמדובר בצורת חיים טבעית, מאד יתכן שמדובר באנדרואידים משוכללים שנוצרו ע"י היצורים למטרות חקר ונשלחו לתור את החלל החיצון.

חפY

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif רעיון מצויין ומעניין !

בקשר לאפורים

ככל היודע לי, מדובר במקור ביצורים מאוד דומים לנו, שבגלל מלחמה גרעינית מאוד גדולה, היו חייבים לשנות את עצמם מבחינה גנטית, לסוג של יצורים שישרדו תנאים קשים, כמו קרינה, חוסר באור שמש וכו'. מכאן גם המראה שלהם, בעיקר של העיניים, והגוף הרזה והשברירי. הם סוג של יצורים מאוד לא מפותחים, האמת פרימיטיביים, רק עם טכנולוגיה מתקדמת.

Gilliana

New member
ומניין המידע הזה בדיוק?

ואיך יכול להיות "פרימיטיבי עם טכנולוגיה מתקדמת?" איתך הסליחה - אבל זה מזכיר לי משפט של הכדורגלן אלון מזרחי שאמר "אנחנו עם הראש למטה אבל עם הפנים למעלה..."

מניין המידע?

מכל מני אתרים. אני לא מתיימר לדעת אם הוא נכון או לא, סתם כדרך אגב הבאתי אותו. חלק מהמידע הוא כביכול מאנשים שנחטפו על ידם, וראו למשל איך הם מזינים את עצמם (יש להם סוג של נוזל חלבוני שנספג דרך העור שלהם, כי אם תשימי לב אין להם פה). התכוונתי שהם פרימיטיביים מבחינה פיזית בעיקר, וגם דרך המחשבה שלהם. הם עושים מה שאמרו להם לעשות, כך שסתם לדוגמא אם הם יחטפו אותך (חס וחלילה
) ובהנחה שהם לא ישתקו אותך, ולא תקפאי מפחד, ותתחילי לעשות כל מני דברים שהם לא ציפו להם, הם לא ידעו מה לעשות, וזה ילחיץ אותם.

Gilliana

New member
אף פעם לא שמתי לב שאין להם פה

אבל בוא נעזוב את זה רגע - הייתי אומרת שמה שאתה אומר רק מחזק את ההשערה שמדובר ברובוטים ביולוגיים ולא ביצורים של ממש.

כן, הם סוג של משהו רובוטי, אולי

לא מבחינה פיזית, אבל הם מאוד "רובוטיים" במחשבה שלהם.

קשה לדעת...

רוב הסיכויים שהם יהיו דומים לנו אם יש להם גוף פיסי ובינה, כי ביקום שלנו יש סדר מסויים עם חוקיות, יש דברים שניתן לראות שהם משותפים לכל מהפרטים הקטנים ביותר ועד לגדולים ביותר כמו צורת הספירלה: ממבנה האטום, עד לצורת גדילה של צמחים, חלזונות ורכיכות אחרות דומות, מבנה של סופות טורנדו והוריקן, צורת ההתרוקנות של מים בכיור, שטף מגנטי, מבנה הגלקסייה שלנו ואחרות ועוד...

DeniDen

New member
אבל תמיד ש"מצלמים" חיזר ..

אז למה אין עליו בגדים?! אם הם כאלה מתקדמים הם היו צריכים לגלות כבר את הבגדים..?

Gilliana

New member
איפה כתוב ש...

... קידמה = בגדים??? אולי אנחנו המפגרים בכך שעדיין לא נפטרנו מהבגדים - חשבת על האפשרות הזו פעם?

ronAdmin

New member
ישנה שאלה אחרי שיכולה אולי לעזור

שאלתם את עצמכם פעם למה אנחנו שונים במראה שלנו מאנשים בצד המזרחי של העולם? לדוגמא הסינים או יפנים או בכלל רוב אנשי המזרח אינם גבוהים ומבנה הפנים שלהם שונה משלנו אנשי המערב. אז אולי כך גם אותם יצורים שונים אחד מהשני בגלל מקום מחיתם ותנאים בהם חיים כמו כוח המשיכה של הכוכב, או סוג החמצן שנושמים, או בכלל האור שבאים במגע איתו ועוד משתנים רבים...אהה.

הכוונה היא

היא לא להסתובב ולחיות ללא בגדים כלל, כי כמו שאמרת יש נסיבות כמו חורף. המטרה היא להביא לתודעה להתגבר על החומריות, ואחת הדרכים היא ללמוד לחיות ללא כל מני בגדים בומבסטיים (לא צריך להגזים. אם יוצאים לאן שהוא אז למה לא). אנשים מבזבזים יותר מדי כסף על בגדים, פשוט סתם. :-|

אפשר לומר שחומריות = נסיגה

לא הבגדים עצמם. כשמתחילים לקנות אין סוף בגדים, ואין בזה שום תועלת, אז אולי כאן הנסיגה, אבל בגדים לפעמים זה טוב, וגם יפה

חפY

New member
לא לשכוח ש...

אנחנו יכולים להעריך פחות או יותר מה קורה בגלקסיה שלנו. אבל מה באשר לגלקסיות אחרות ? שם בטוח יש חיים תבוניים? איך חייזרים נראים שם? אני לא בטוח שאני רוצה לדעת.

למעלה