איך להאכיל חתולה שבערך אומצה

kurt2000

New member
איך להאכיל חתולה שבערך אומצה

הי,
אשתי החליטה לאמץ גורה (לפי הוטרינרית היא בערך בת 3 חודשים). היא רוצה שהיא תגור בבית ואני לא רוצה אותה בכלל. החלטנו שנינו להתגמש. מצד אחד נביא לה אוכל ומצד שני היא תיהיה בגינה שלנו ולא בבית. כרגע היא ממש לא יוצאת מהחצר. הבעיה העיקרית היא שאנחנו מוציאים לה אוכל ואוכלים לה את זה חתולים אחרים וגדולים שכבר הבינו שתמיד יש שם אוכל. אז אני חושב שוב להתפשר להכניס אותה לבית לאיזה 3 פעמים ביום שתאכל ואז להוציא אותה.
סליחה על הבורות אבל זה נשמע הגיוני?
תודה

Yukita

Active member
מנהל
אפשר לגדל בחוץ אבל זה לא מיטבי

כבר גילית בעצמך שגורה קטנה מתקשה לעמוד, על שלה לבד. הרי במצב, טבעי, אמא שלה היתה מגרשת כל מי שמאיים על הגורים שלה.
&nbsp
מעבר לזה, הסיכונים בחוץ רבים. סיכויי הישרדות בחוץ לאורך זמן תמיד נמוכים יותר מאשר בבית. אם אתה יכול להתגמש עוד, להבין שמדובר בבת חסות שזקוקה לכם ושחתולה אחת היא לא כל הגורים - ותתן לה לחיות בבית, תעשה עימה חסד גדול.
&nbsp
אבל כן, אפשרי לגדל בחוץ. רובנו עושים זאת כשאין ברירה, לא סתם כי לא בא לנו להכניס הביתה. צריך לייצר ולשים בחוץ מחסה איכותי שגם יביא בחשבון תנאים של חורף ולהשאר איתה בזמן האוכל.
&nbsp
אפשר להכניס, הביתה לאוכל, אבל חתולים ברובם לא אוכלים ארוחות שלמות אלא נוטים לנשנש מנות קטנות כל היום. תצטרכו לעקוב ןלראות שהיא אוכלת מספיק, ובהחלט עדיף פשוט לתת לחיות בבית. מים טריים צריכים להיות זמינים תמיד.

voyager2005

New member
תוציאו לה אוכל ותשמרו עליה בשעה שהיא אוכלת

הסיפור שלי קצת דומה. בשלב ראשון, החתולה היתה בחוץ וקיבלה אוכל בחוץ תוך שמירה. האכלתי מספר פעמים ביום, ואחרי שהיא גמרה לאכול, סילקתי את האוכל. בשלב שני, שמתי את האוכל בחדר שירות, והשארתי את הדלת פתוחה. זה היה יותר מוגן, אבל מידי פעם נכנסו גם חתולים אחרים ולחתולה שלי מאוד קשה לאכול כשיש חתול אחר בסביבה. בסוף, שמתי דלת חתולים לחדר שירות, וכך רק החתולים שלי (נוספה עוד גורה בדרך) יכולים להיכנס, ואפשר להשאיר שם אוכל ללא חשש.
&nbsp
אם אתה לא סגור על חתולה בבית, אל תרגיל אותה לאכול בבית. את החתולים שלי אני מאכילה כמעט אך ורק בחדר שירות. יש לי עוד חתול שאני מאכילה בחצר, והוא אף פעם לא נכנס הביתה.
&nbsp
יכול להיות שיהיו עוד פשרות בהמשך... אבל אל תתפשר על משהו שיגרום לך להעיף את החתולה. עדיף חתולה שאוכלת בחוץ, מחתולה שמוסרים תוך כמה חודשים.

למעלה