תודה. אני אישית שוחחתי עם מגדלי רקפות
(עבדתי במהלך חיי בשלוש משתלות, אחת מהן מאד גדולה ומפורסמת, משתלת יגור) ולפי טענתם אין שחר לטענה הזו. רקפת בסביבה חמה מידי, ימיה קצובים בכל מקרה (בית סגור למשל, ובטח שבית מחומם) וקוביות קרח לא יעזרו. רקפת בחוץ ממילא סביבתה לא מושפעת מקוביה אחת (או שתיים, או שלוש-ארבע) מבחינת סביבת האקלים שלה. הם טוענים שזו אגדה/עיצה אורבנית שאין בה שום תועלת משמעותית, שנולדה בישראל. החיסרון שהם טענו שיש בעיצה הזו הוא שאם מניחים את הקוביה על הפקעת או במגע עם עלה תתכן כווית קור ואז ריקבון. זו היתה השערה של אחד מהם. כולם הסכימו (וגמני מסכימה איתם) שחשוב מאד להקפיד על תדירות השקייה לא גבוהה מידי, דהיינו להניח למצע להתייבש כמעה בין השקייה להשקייה. כשמשקים-רצוי להשקות בעודף, ולוודא הרטבה של כל המצע בעציץ. אני מגדלת שנים רבות כל שנה רקפות בבית בחדר עם חלון פתוח ולא מחומם (חדר רחצה) וכן בחוץ בצל. ההצלחה טובה. והן מחזיקות חודשים רבים. יש מהן שלעתים צולחות את הקיץ עם פריחה מעטה ביותר החל ממאי, ומתאוששות קצת יותר בסתיו. אני מעדיפה להחליף את הצמחים כל שנה מחדש. מהנה לקנות רקפות במבצע חצי מחיר ביגור, חגיגה לעיניים ולאף (אבל צריך חברות במועדון הלקוחות).