איך להגביר את ה-Wifi?

Alex Knight

New member
איך להגביר את ה-Wifi?

שלום,
יש לי ראוטר של בזק שמחובר למחשב נייח עם כבל. הראוטר והמחשב יושבים בחדר שהוא נחשב לחדר מוגן/ממד. העניין הוא שלפעמים ה-Wifi נאבד בטלפונים ניידים ומחשבים ניידים, כנראה בגלל שהראוטר יושב בחדר מוגן.
השאלה היא איך אני פותר את הדבר הזה? יש אפשרות להגביר את ה-Wifi? צריך לקנות איזשהוא מכשיר שמגביר? עדיף מבזק או מסתם חנות? והאם זה יעזור או שצריך ראוטר נוסף?
תודה.

Alex Knight

New member
איפה אני משיג כבל ארוך כזה?

הכבל שכרגע מחובר למחשב הוא די קצר, איפה אני משיג כבל ארוך.
והאם אפשר לקנות מגביר או משהו כזה שישב בסלון שיגביר את ה-Wifi בבית ולהשאיר את הראוטר בממד?

rafid1

Active member
מנהל
כאן למשל

https://is.gd/vJzg57 או באיביי...
ברגע שהנתב בממד - הבטון+ברזל ממסכים את השידור. השחלה בתעלה זה עניין חד פעמים שיצדיק את עצמו. כמובן, שמיקום הנתב עצמו בחוץ - עדיפה. אז הכבל ישמש - לכיוון פנים...

Alex Knight

New member
ואם אני שם מגביר?

להעביר כבל זה קצת בעייתי. אם אני ישים מגביר WIFI של TP-link או משהו כזה מחוץ לחדר (אבל די קרוב אליו) זה יכול לעזור?

Alex Knight

New member
מה זה קו ראייה?

הכוונה היא שאין שום קיר/דלת שמפריעה בין הנתב והמגביר?

Alex Knight

New member
אז כן, יש דלת/קיר

חשבתי לשים את המגביר ממש מחוץ לחדר, אבל זה יהיה מעבר לדלת של חדר הממד. האם זה יעזור לשים מגביר אם עדיין יש דלת?

rafid1

Active member
מנהל
כאן נגמרת התיאוריה ומתחיל הניסוי ותהייה

רק כשתבדוק תדע באמת... קח סיכוי או שלא (עם כבל). זו בחירה שלך...

Alex Knight

New member
מה לגבי העברת וייפיי דרך חשמל?

הייתי בחנות היום לבדוק מגבירים, והמוכר הציע לי משהו שלא כזה הבנתי. אבל זה 2 מכשירים שאחד הוא ליד הראוטר והשני מחוץ לחדר, והוייפיי עובר דרך חשמל או משהו. זה מוכר?

rafid1

Active member
מנהל
כן, זו חלופה לכבל רשת...

(יקרה יותר ?) עדיין תצטרך מגבר/AP בצד השני
יש כמה סקירות באתר הפורום.

Alex Knight

New member
לא הבנתי

האם אני אצטרך עדיין לקנות מגבר Wifi? אז מה הטעם לקנות את המכשיר שמעביר Wifi לחשמל? מה הוא עושה בדיוק?
החלופה הזאת יקרה יותר או זולה יותר? אני מבין שהרעיון של כבל רשת הוא הדבר הטוב יותר, אבל אני מעדיף לא להעביר כבל זה קצת לא נוח.
דרך אגב, זה משנה אם בסלון יש לי Yes? אין שם איזה כבל רשת או משהו כזה?

rafid1

Active member
מנהל
כן. מה הטעם? לחסוך השחלת כבל רשת החוצה...

שנבין, אתה שואל *אותי* מה יש *אצלך* בסלון?...
ואם לא הבנת, אז שוב, לאט, זו המרת כבל רשת לעל חשמל, לא WIFI. אני מבין שלא הספקת לקרוא את הסקירות באתר הפורום ואולי גם להבין...

למעלה