איך להגן על זכות יוצרים על רעיונות

megil

New member
איך להגן על זכות יוצרים על רעיונות

שלום רב לכם, אני מעצבת פנים בתחילת דרכי כעצמאית וזקוקה לעצות מקצועיות בנושא הגנה על רעיונות ותמחור השכר עבור מכירת הרעיונות. 1. פיתחתי כמה רעיונות מקוריים לרהיטים מתוחכמים לחדרי ילדים ונוער ובניתי מודלים מוקטנים שאני מעוניינת להציג בפני גורמים מסחריים. שאלתי: איך ניתן להבטיח לי זכויות יוצרים על הרעיונות? האם יש דרך למנוע אפשרות שאותם גורמים לא יאמצו את הרעיונות שלי בלי לתגמל אותי? האם מקובל להכין זכרון דברים או חוזה לפני הצגת הדגמים והמחשת הרעיונות? 2. איך אפשר לתמחר את השכר המגיע לי עבור פיתוח הרעיונות והמודלים במקרה שייעשה בהם שימוש מסחרי? האם נהוג וכדאי למכור זכויות בלעדיות או שעדיף להציע אותם לכמה גורמים שונים? אני אמורה להפיגש בקרוב עם גורמים מעוניינים ומבקשת להגיע מוכנה עם התשובות. אודה לכם מאוד על הדרכתם.

roy27hfa

New member
דבר אחד בטוח

אין זכויות יוצרים על רעיונות. אם את מספרת רעיון למישהו תודאי שניתן לסמוך עליו.

jimibar

New member
יש יצורים כאלו שעושים את הדבר הזה

וקוראים להם עורכי דין ?!?!

megil

New member
ויש יצורים שלא יודעים לענות לעניין

ומוכרחים להראות את זה?

אני מציעה.../images/Emo97.gif../images/Emo97.gif

1.קשה מאוד למעצבים להבטיח את רעיונותיהם וזו אחת הבעיות. אני מציעה לך ראשית ללכת לפגישה בליווי עו"ד.כן,תמצאי מישהו צעיר, בתחילת דרכו או איזה קרוב משפחה ותציגי אותו כשותף אסטרטגי שלך.זאת מכיוון שרוב החברות עוסקות אף הן בםיתוח רעיונות כל הזמן ולא מוכנות לחתום על כלום.דהיינו, הם מפחדים שיחתמו לך על משהו שהן עצמן עוסקות כרגע בפיתוחו. כמו כן את יכולה לרשום מידגם על אלה ולדבר על כך שרשמת על זה מידגם. הכיני מבעוד מועד צילום של האובייקטים וסכמי עם הלקוח הפוטנציאלי ,כי בתום הפגישה,לאחר שיראה את המוצר, הוא יחתום על כך שראה את הנ"ל. החתימי אותו על גבי ההדפסה של המוצר.(לא חייבים משהו מתוחכם מידי,מספיק הדמיה ממוחשבת -מודפסת וכו'). 2. לגבי השכר שמגיע לך,תנסי לבדוק כמה שעות עבדת על כך וכן מה ערך המוצר הזה בשוק. כדאי לסגור לקבל אחוזים ממכירות- אם זו חברה גדולה ואם לא,אז כמה אלפי ש' יכולים לספק כהתחלה...בכל אופן,אם לא ממש קונים ממך את העיצוב, לא הייתי מבטיחה בלעדיות לאף חברה. 3.אם זה משהו כ"כ מיוחד,למה שלא תעשי ותמכרי לבד? שיהיה בהצלחה, יפעת שגב מנהלת הפורום

למעלה