איך להוריד יישוםשעולה בזמן הבוט בטק

טל_V

New member
איך להוריד יישוםשעולה בזמן הבוט בטק

איך אני מסיר פעולה של יישום שעולה בזמן שהלינוקס עולה? אז ככה, התקנתי שרת לינוקס מנדריק 8.1 עם ממשק טקסטואלי (אין X). כאשר הגדרתי את האינטרנט, הכנסתי בטעות את האפשרות להתחבר לאינטרנט בזמן שהלינוקס עולה. מכוון שהחיבור לא מוגדר כמו שצריך זה פשוט נתקע ולא ממשיך הלאה. ניסיתי לתקן את זה בעזרת הלינוקס קונף, במצב safemod אבל הוא כל הזמן נתקע. לכן חשבתי להיכנס לקובץ קונפיגורציה ולתקן ידנית משהו יכול להגיד לי באיזה קובץ אני יכול לטפל בבעיה ? טל

ezaton

New member
לינוקסקונף?

כמו להרוג יתוש עם מרגמה 48... השיטה פשוטה: בלילו תרשום linux 1 (כן, כן, לינוקס אחד) - אתה תעלה במצב משתמש בודד למטרות תחזוקה. כשהמערכת עולה ככה, אין שום שירות רץ. עלית? יופי. חפש לך משהו שנראה מתאים בספרייה: etc/rc.d/rc3.d/ (שים לב - הכל שם קיצורי דרך). מחק את האלמנט הבעייתי (פשוט רק את הלינק, לא את המקור), ואת כל אלו שלא תרצה שיעלו (בנוסף) - את ה rawdevices, לדוגמא, ויש אחרים. שים לב שעליך לעשות זאת בשיקול דעת (מחקת, שילמת, ובזבז זמן בהחזרה). זהו. קצר ולעניין. חפש מידע נוסף על SysV Ez

ezaton

New member
נו, מאיפה לי לדעת?

לא התקנתי מנדרייק 8.2 (ניסיתי בהתקנת רשת, אבל הוא עף מהר מאוד, וסירב לעבוד). Ez

טל_V

New member
עם איזה עורך לערוך ?

האמת שאני מצליח להפעיל רק את VIM ו- VI ואני לא ממש יודע איך אני עורך אתו.

mavor

New member
הכי פשוט

יש לך (אני משער) את MC שזה נורטון כוממאנד לLINUX תפעיל ומישם תסתדר נדב

טל_V

New member
אין לי את MC

זו ממש מתחילה להיות בעיה שום דבר חוץ מה VI לא עובד ב felsafe אגב, נדב אין לך איזה אינסטנט מסנג´ר ? אולי דרך שרת ה IRC שלך ? טל

R750-Girl

New member
מה אתה מנסה לערוך?

אתה צריך למחוק לינק מסויים... אם אתה רוצה - אני בICQ 21621636 רינת

טל_V

New member
אני מנסה להוריד הגדרה

הגדרתי בלי כוונה שהמחשב יתחבר לאינטרנט בזמן שהוא עולה .. מיכוון שלא הגדרתי את האינטרנט והמודם כמו שצריך זה נתקע בשלב הזה .. מיכוון ששום כלי שאני מכיר לא עובד במצב "בטוח" אני לא יכול לשנות את ההגדרה. ואני אף פעם לא עבדתי עם VI טל

mavor

New member
סדר בבלגן

אתה לא צריך לערוך קובץ פשות להכנם לספריה /etc/rc3.d ולמחוק את הקישור INTERNET נדב

טל_V

New member
אתה גדול !

נכנסתי לספריה: /etc/rc3.d/rc3.d שם מחקתי את : S11internet והכל הסתדר .. ! עכשיו יש לי כמה בעיות אחרות, אני מקווה שאני יסתדר עם זה :) טל

ezaton

New member
זה לא מה שאני אמרתי?

לא אמרתי לשנות קובץ הגדרות, אלא אמרתי למחוק קיצור דרך... דיי ברור, לא? Ez

טל_V

New member
האמת, מה זה משנה . .העיקר זה עובד

עכשיו מישום מה המודם לא מסתדר לי וזה מודם חומרה. האמת שהבורד הזה הוא בורד שצריך לעשות ממנו מזון לצמחים ע"י גריסה בבלנדר, אבל מיכוון שזה הבורד השני הכי טוב שיש לי, אני עדיין נותן לו לעבוד (עד שימאס לי:). הבעיות שלו: לא ניתן לחבר כונן A, משהו כנראה נשרף בית הסוללה של הבורד שבור .. שמתי סוללה חדשה, הדבקתי אותה עם סלוטייפ, אבל היא כנראה נגמרה .. מכרו לי סוללה יותר ישנה מהבורד :) לכן לא ניתן לשמור את ההגדרות של ההארדיסק ולכן כל פעם שאני מפעיל את השרת המדהים הזה, אני מחכה קצת ואז לוחץ F1 והכל מתחיל לעבוד :)

mavor

New member
תקפוץ

אלי אים הלוח אני אלחים לך סוללה חדשה (מהאריזה) ותוכל להביא לי באותה הזדמנות את הכפפות שדיברנו מה הבעיה עם המודם ?? נדב

טל_V

New member
אז ככה

המודם .. אני לא יודע מה הקטע שלו .. אני עוד צריך לבדוק אולי הוא לא מחובר טוב .. לגבי הכפפות אתה רציני . .עכשיו אתה נזכר מחר יהיה כבר חמסין (:) אבל אם אתה רוצה אני יקפיץ לך זוג .. :) טל

ezaton

New member
ניסית לחבר את הכונן כ B

ולהחליף ב bios? או שהבקר הלך? Ez

beitar

New member
מה הבעיה לעבוד עם VI ?

אז ככה, זה הבסיס ביותר: vi filename פותח את העורך עם הקובץ הרצוי. העורך הזה עובד בשני מצבים: מצב של כתיבה ומצב של כתיבת פקודות. בהפעלה הראשונית, העורך עובד במצב של פקודות, ולכן לא ניתן לרשום כלום. כדי לעבור בין המצבים צריך ללחוץ על המקש Insert אחרי שתלחץ עליו, למטה יהיה רשום: -- INSERT -- מה שאומר שאתה במצב עריכה / או אם תרצה כתיבה של טקסט בעורך. אתה יכול לכתוב / לשנות את מה שכתוב בקובץ, כשתסיים, תעבור למוד של הפקודות (שוב, לחיצה על Insert) ואז תוכל לבצע את הדברים הבאים: :w מאפשר לך לרשום את השינוים בקובץ.... :w filename שומר בקובץ בשם אחר ששמו filename :wq זה שומר את הקובץ ואז יוצא החוצה :!q זה יציאה מהעורך ללא שמירת השינוים. ויש עוד מיליון ואחד אפשרויות (כמו /"some" יחפש את המילה some בתוך הטקסט שבעורך... (אפשר גם regexp כמובן וכו´). אני חושב שכל איש לינוקס, חייב להכיר את העורך הזה, בעיקר בשל כך שהוא זמין בכל מערכת יוניקס/לינוקס אוליי, והוא באמת עושה את העבודה היטב !

למעלה