איך להחביא עדשים טחונים בסיר פתיתים?

איך להחביא עדשים טחונים בסיר פתיתים?

שלום,

הבת שלי בת שנתיים, מאוד מאוד בררנית כשזה נוגע לאוכל. אחד הדברים היחידים שהיא מסכימה לאכול זה פתיתים. אני מצליחה להחביא בפנים דלעת באופן הבא:
מגרדת את הדלעת על החורים הכי דקים בפומפייה ומטגנת אותה. כשהיא רכה אני מוסיפה את הפתיתים, מוסיפה מים לפי הכמויות שכתובות על השקית והדלעת ממשיכה להתבשל יחד עם הפתיתים.
אני רוצה להוסיף עדשים כתומים לתוך הפתיתים כדי להוסיף חלבון.
ניסיתי לעשות את זה באופן הבא:
חתכתי דלעת לקוביות, ובישלתי אותה במים יחד עם חמש כפות של עדשים כתומים, למשך 20 דקות. סיננתי את המים והעדשים נהיו לבנים, נראה כאילו נשאר מהן רק הקליפה (?). טחנתי את הדלעת עם העדשים עם בלנדר מוט, והכנסתי לסיר עם קצת שמן. ואז הוספתי את הפתיתים (חבילה שלמה) והכנתי כמו שפירטתי למעלה.

הבעיה היא שזה יצא לא ממש טעים, ועם מרקם מאוד מוזר (כנראה הוספתי יותר מדי עדשים) והבת שלי לא ממש הסכימה לאכול את זה.

יש דרך נכונה יותר להוסיף פנימה עדשים כתומים טחונים?

תודה!
 

yair_bar

New member
מנהל
לא בטוח שטחינת העדשים נכונה

אם תבשלי את העדשים הכתומות עם הפתיתים הן אמורות להתפרק כמו בקיצ'רי.
&nbsp
בכלליות עדשים קצת קשה להעלים.
&nbsp
אם את רוצה חלבון הייתי מנסה אולי לערבב ביצה מקושקת עם הפתיתים או לגרר חלבון של ביצה קשה מעל הפתיתים
&nbsp
דבר נוסף הוא לחתוך טופו לקוביות קטנות מאד ולטגן עם מעט רוטב טריאקי ולערבב עם פתיתים מוכנים
&nbsp
עוד אפשרות לערבב עם גבינה לבנה וגם להמיס מעט גבינה צהובה כמו מוצרלה למשהו שיהיה דומה לריזוטו פתיתים. יכול להיות שהקטנה תאהב
 
ביצה היא דווקא אוהבת ובדר״כ אוכלת אחת בבוקר

אז קיוויתי לסוג אחר של חלבון.
תודה רבה!
 
תודה.מכירה כבר את כל העצות שיש לאינטרנט להציע.

אוכלים מאז ומתמיד ארוחות משפחתיות ברוגע, ממשיכים להציע את האוכל הבריא ואוכלים אותו בעצמנו מדי יום, ניסינו להכין איתה את האוכל אבל אין לה עניין בזה. כל יום אני מכינה אוכל טרי ובריא בידיעה המוחלטת שהיא תאכל ממנו רק את מה שהיא תמיד אוכלת (ובדרך כלל זה החלק הפחמימתי). ובכל זאת אני לא מראה לה את התיסכול אלא רק מראה שמחה (לא מוגזמת) כשהיא כן מנסה לטעום משהו חדש (שזה נדיר).
&nbsp
הלכנו לדיאטנית (שטענה שכל עוד היא במשקל תקין, הכל בסדר). התעניינו גם בקשר לתזונאית, אבל הן היו ממש יקרות, ואני באמת לא יודעת עד כמה יש להם לחדש לי כי כבר קראתי המון בנושא וניסיתי הכל. אולי ננסה בכל זאת.
 

TCHM

New member
במקום "להחביא" כדאי להוסיף ירקות עשירים בחלבון...

שילדים כן אוהבים כמו תירס, אפונה, חומוס, שעועית, אדממה...שלמים
ומבושלים.
אני לא אוהב שמנסים ל"עבוד" על ילדים בהסוואת רכיבים במקום לנסות
להוסיף להם מוצרים טעימים, בטוח שיאהבו מי מהם.
 
אני גם לא ״אוהבת״.

בארוחה הזאת של הפתיתים יש גם אפונה שהיא כן אוהבת, וגם עוף (שהיא לא אוכלת).
והיא אוכלת גם תירס (בארוחות אחרות). חומוס, שעועית ואדממה היא לא אוכלת, כמו גם תפוחי אדמה, אורז, עדשים, מג׳דרה, עוף, קציצות הודו, ובערך כל מה שאני מציעה לה.
אם לא אגניב בתוך הפסטה פסטו גם ברוקולי, ולא אשתול בתוך הפתיתים את הדלעת, היא לא תאכל ש-ו-ם ירק מבושל.
ואני מציעה לה *בכל ארוחה* דברים שאני רוצה שתאכל. לקחה שנה שלמה, שבה הצעתי לה ביצה קשה מדי בוקר, עד שהיא הסכימה לאכול את הביצה (ורק את החלבון של הביצה). היא פשוט לא אוכלת שום דבר פרט לקבועים שלה, לא חשוב איך אגיש וכמה אנסה.
&nbsp
אז התגובה שלך הרגיזה אותי קצת, אבל אני יודעת שזה מכוונות טובות.
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
לא לכעוס. כולם פה באמת עם רצון לסייע

מקווה שחלק מהרעיונות שקיבלת פה יסייעו.
&nbsp
עוד דבר קטן, עד כמה כרגע את מתוסכלת - דברים כאלה לעתים משתנים מעצמם. וזה נכון גם לכיוון ההפוך.
&nbsp
מקווה שיהיה שיפור ותאכלו ליהנות כולם מאוכל טעים ובריא
 

נטעליג

New member
עדשים כתומות שלמות או שבורות? (סתם מעלה רעינות:)

אולי תכיני מעט מרק כתום מתובל כמו שאת אוהבת, עם בלי תוספת של שמנת חלבית או סויה\קוקוס (אם מותר) ותמזגי מעט על הפתיתים או תבשלי את התיתים חצי-בישול וכמה דקות להם לספוג קצת מהמרק (רק להשגיח שלא יהפוך ליציקה).
 

מאקי

New member
לא ממש בטוחה כמה חלבון נשאר לאחר כל הבישול הזה.....

תכלס ילדים יש להם עיניני אוכל..וכמה שמראים להם פחות שזה מקום התמודדות זה עובר למקום אחר.
הבכור שלי אכל שנה רק צהוב. לא צהוב לא אוכל.
והסתדרנו
היום הוא אוכל הכל.
מציעים להם ..עושים את זה טעים ..ומחכים בסבלנות
הנה משהו על כמה עדשין היאתצרום בשביל המכסה היומית..ו..ניסית פעם סייטן?
וההמלצה שלנו הייתה לשים להם כחטיף..חומוס מבושל. ילדים מאוד אוהבים חומוס ..ולאכול גרגירי חומס..אפילו קערה זה מקור מצוין להרבה דברים.
http://veg.anonymous.org.il/art4.html
בהצלחה.
והמון בריאות.
 
למעלה