איך להיות חזן (אשכנזי)?

ספרנו1

New member
איך להיות חזן (אשכנזי)?

ניחנתי ביכולות ווקליות מרשימות (עליהן אני מקבל מחמאות מזדמנות), ואף שמעולם לא למדתי פיתוח קול או משהו כזה, אני מאמין שאם אשקיע אני אוכל להתחזן. מה גם שגדלתי בבית דתי ועד גיל 19 (כיום גילי 25) הייתי הולך בכל שנה לבית הכנסת ואני זוכר הרבה מהלחנים, המנגינות והטקסטים בתפילה.

אומנם כיום אני לא דתי, אבל אני כן מחובר ברמה הרוחנית לטקס התפילה עם השירה שבו והמסורת. אני יודע שבבתי כנסת קונסרבטיבים ורפורמים פחות מדקדקים בזיקה לדת, וההגדרה לדתי היא יותר פלואידית.

אני מאמין שאם אקח את זה ברצינות כפרוייקט זו תוכל להיות גם קריירה חלקית, ומקור פרנסה בזמן הלימודים לתואר השני שאני צפוי להתחיל בעוד כשנה וחצי (טבעה של העבודה-מיעוט ימי עבודה בשנה ושכר מתגמל-יכולה להתאים לי, כי יהיה לי תואר שני עמוס מאד).

לכן אשמח לשמוע על כיוון התחלתי הן במישור של השגת תעודת חזנות אשכנזית שיכירו בה בבתי כנסת בארץ ובעולם, והן פיתוח קול נלווה שנועד לשמור על מיתרי הקול שלי לטווח הרחוק.
תודה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אנא הפנה את שאלתך לפורום "לשאול את הרב":

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/681[/URL]

ספרנו1

New member
תודה על התשובה לגבי פיתוח קול

חשבתי שאולי יש מורים שמתמחים בפיתוח קול עבור מתחזנים או פרט אחר שכדאי לדעת בתחום ספציפי זה.
לגבי שאל את הרב, מדובר בפורום שמרני המנוהל על ידי רב אורתודוקסי ולא ייראו בעין יפה את הודעתי

trilliane

Well-known member
מנהל
נראה לי שפיתוח קול הוא פיתוח קול... אם יש מורים מיוחדים

צריך לחפש אותם במגזר, אני מניחה.
לא ברור לי למה שהרב יראה בעין לא יפה שאלה של גולש המעוניין להיות חזן.
אתה בסה"כ מבקש הפניה / הכוונה, אתה ממש לא צריך לפרט או לתת לו דין וחשבון מי אתה או מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול.
&nbsp
אם אתה רוצה לפנות לגורמים לא אורתודוקסיים, פנה לתנועה המסורתית ("קונסרביטיבים") או לתנועה ליהדות מתקדמת ("רפורמים"). לשתי התנועות יש אתרי אינטרנט ואני בטוחה שתמצא שם אפשרויות ליצירת קשר.

trilliane

Well-known member
מנהל
לגבי פיתוח קול, פשוט שיעורי פיתוח קול... זה לא זול

אבל לא חסרים מורים. בד"כ אפשר למצוא פרסומים בלוחות מודעות בשכונה, וכמובן באינטרנט – גוגל, יד2 ועוד.

למעלה