איך להיות מאושרת ?

דרדיי15

New member
איך להיות מאושרת ?

איך אני יכולה להחזיר את האושר לחיי אני מרגישה שכבר כלום לא מסתדר לי ואני רוצה לחזור להיות מאושרת איך אני יכולה להחזיר לי את המצב רוח

הי דרדיי.....

קצת קשה לתת עצות מעשיות מבלי להכיר אותך.
אם את אומרת שאת רוצה לחזור לאושר, סימן שאת יודעת מה הוא. זו כבר התחלה טובה.
בכל אופן ברמה הבסיסית, נסי להיזכר מה הם הדברים שאת אוהבת לעשות. אם תחזרי לעשות ולו אחד מהם, סביר להניח שתרגישי טוב יותר.
נסי לזהות מתי והיכן נעלם לך האושר. אם תוכלי לחזור למקום הזה ולנתח אותו, אולי תוכלי לראות בו נקודות אור שיעזרו לך לשנות משהו בחייך.

אחד הכללים בשביל לצאת ממצב שתקועים בו, הוא לעשות משהו באופן שונה. אם כל מה שאת עושה לא מסדר, אז עשי משהו אחר ולא במטרה שהוא יסתדר.

אחד הכלים לריפוי הוא קבלת והכרת המחלה. אם תוכלי להיות בקבלה של מצבך ותוכלי להביט עליו מהצד, תוכלי לצאת ממנו למסלול חדש. אני יודע שאלו רק מילים, אבל אולי עם קצת עזרה מקצועית תוכלי לעשות זאת.

ברמה מעט עמוקה יותר - כל מצב שיש לנו משרת משהו בנפש ובנשמה שלנו. אם את יכולה לקבל את הרעיון הזה, אולי תהיה לך הקלה בקבלת המצב שלך ובקבלת עצמך. אם תוכלי להבין מה המצב שלך יכול לתת לך, תוכלי לקבל את מה שהוא מציע ולצאת נשכרת ממנו. נכון שגם אלו רק מילים "חכמות" וכשנמצאים במצב לא טוב, קשה ליישמן, אבל שוב, אדם מקצועי אולי יוכל לעזור לך.

נכון שבמצב בו הכל לא הולך, אז הכל לא הולך, אבל מתישהו אולי תעשי צעד אפילו לא צפוי, שיכול לשנות לך הכל.
העניין הוא הצעד הקטן הראשון.

אפשר לכתוב עוד הרבה מילים, אבל כהתחלה נסי לתת לעצמך משהו שאת אוהבת לעשות וממלא אותך.
וחשבי אולי על עזרה חיצונית.

נכנסתי במקרה (או שלא
) לרגע לפורום. סביר להניח שאכנס רק אחרי החג, אלא אם שוב יהיה איזה מקרה.

אני מאחל לך המשך

הרגישי חופשיה לשאול ולכתוב כל תהייה שבליבך ובמחשבתך.

ינוקא1

New member
לקחת פרופורציות לחיים . . .

האם באמת "כלום לא מסתדר" ?

האם אין מה לאכול ? אין היכן לישון ? אין בריאות ? אין אנשים שאוהבים אותך ? . . .

כמעט תמיד הרוב דווקא "כן מסתדר" , רק שיש לנו נטיה לשים לב למעט ש"לא מסתדר" ולהיות עצובים בגלל זה - שלא בצדק.

אבל אם כל יום לפני שהולכים לישון נגיד תודה על מה שיש ולא על מה שאין , גם מה שאין יתחיל להסתדר . . .

קיבלת תשובות מעולות מצחי ומיוסף.

אני לא יודע אם זאת התשובה שאת צריכה.
אני לא יכול לדעת.
אבל את יכולה לדעת.

ואם אף אחת מהן לא היתה התשובה שאת צריכה, אז...
אולי תוכלי לתת לעצמך את התשובה שאת רוצה וצריכה לשמוע?

מאחל לך למצוא את האושר שלך. את עצמך. אותו הדבר.

dawadi

New member
היות ובאמת קיבלת תשובות מעולות

אנסה רק לעזור לשים אותן בתבנית ישימה.
נסי לקחת כמה דקות לעצמך ובהן לכתוב בקצרה בטבלה:

טור 1: מה אני עושה ביום יום?
טור 2: מה אני רוצה לעשות ביום יום שאני כן עושה?
טור 3: מה אני רוצה לעשות ביום יום שאני לא עושה?
טור 4: מה מהדברים שהייתי רוצה יש לי כיום?
טור 5: מה מהדברים שהייתי רוצה אין לי כיום?

עכשיו אפשר לרשום:
מה מניע את מה שכן קורה?
מה מונע את מה שלא קורה?
מה יכול אולי לגשר על הפערים?

זה כלי ראשון לעשות סדר וליצור מפה להמשך הדרך, עם התשובות שכתבו כבר פה מעלי.

המון אהבה!

למעלה