איך להיפתר מריח של צבע על עץ

Shy127

New member
איך להיפתר מריח של צבע על עץ

בניתי לבן שלי מעקה למיטה מעץ אורן וצבעתי אותו בצבע על בסיס טמפרטין ולאחר הייבוש צבעתי בלכה שקופה שבועיים לאחר הצביעה ועדיין יש ריח מחריד מהמעקה ואיני יודע איך להיפתר ממנו. אשמח אם למישהו יש עיצה (לא מתכוון להוריד את הצבע ולצבוע שוב בצבע בריאותי) תודה שי

yulevi

New member
אין הרבה אפשרויות

אחת האפשרויות להוציא את המעקה למספר ימים למקום פתוח ומאוורר

arsar

New member
איך להיפטר מריח צבע-שמן על עץ?

הפתרונות הבאים הם מה שקוראים "של הסבתא". הם בדרך כלל נותנים תשובות טובות. 1. פזר כמה צלוחיות (קערות מרק) בחדר ומזוג לתוכן חומץ לבן. השאר את החלונות פתוחים. לאחר כשלושה ימים כנראה שהריחות ייעלמו. אם לא - החלף את החומץ והמתן עוד יום-יומיים. 2. הכן כמה שקיות נייר חום. מלא אותן בפחם-עץ - בערך 2-4 ספלים. פזר אותן בחדר. המשך לפי הנאמר במקרה החומץ. ברוב המקרים שאני זוכר זה עבד מצויין! בהצלחה.

Shy127

New member
הריח הוא מהצבע של המהמעקה

אני חושש מזה שהבן שלי נושם את הריח הזה כל הלילה לא יודע מה ההשלכות של זה.... המעקה שהה בחוץ מעל שבוע לאחר הצביעה אבל עדיין הריח נוכח

arsar

New member
מעקה או מדרגות - אותו הטיפול!!!

ושים לב - הריח אינו בריא!!!

arsar

New member
טרפנטין ודומיו נחשבים כיום

לשאינם בטוחים! לא "ירוקים"! בארץ עדיין משתמשים בחומרים נדיפים אלה אך הם בהחלט מזיקים. הפגיעה שלהם, כשאין נוגעים בהם פיזית - אולי רק בשימוש ארוך טווח - פוגעת בדרכי הנשימה. יותר מזה איני מוסמך לענות. בכל מקרה - כאבא לילדים - לא הייתי משאיר את בני לישון בחדר עם ריח כפי שאתה מתאר עד לתפוגתו המלאה.

milch

New member
אני לא מבין אותך

מצד אחד אתה דואג לבריאותו של הילד (כך אתה טוען), מצד שני אתה ממש לא מוכן להחליף את הצבע. לא מן הסתם התקן האירופאי לא מאפשר שימוש בכל הצבעים מהסוגים האלה. הצבע שלא יגרום נזק, היחיד שמאושר על-פי תקנים במיוחד לחדרי ילדים, זהו צבע על בסיס מים. שייף את כל המעקה, או בנה חדש וצבע עם צבעים על בסיס מים + לקה על בסיס מים. הצבעים האלה הם בד"כ אקריליים ולכן מעט יותר יקרים. הכי חשוב, הבריאות של הילד. אם היה ילד שלי, לא הייתי מתחיל עם צבעים שלא על בסיס מים. בהצלחה!!!

arsar

New member
כיוון שהדאגה לילד היא החשובה - הרי

שתשובה זו היא היחידה המתאימה לך!

max63

New member
איזה תקן אוסר על שמוש בצבעי מדלל בחדרי ילדים?

זה תקן ארופאי או ישראלי? מה מספרו?

max63

New member
לא כל כך...

ההפנייה היא לרשימת כל התקנים הנוגעים לצבע. אין ברשימה תקן המתייחס לפריטים הבאים במגע עם ילדים. התקנים מתייחסים רק לתכולת עופרת והם מיושנים שכן עופרת כבר לא קיימת בשום צבע בייתי באחוזים משמעותיים.איכות הסביבה זה נושא מעניין וחשוב אבל לא רלוונטי לצביעה בתוך הבית, עם הדגשה על ידלים.

arsar

New member
מקבל את דבריך ואומר כך: לא ערכתי כל ---

מחקר מעמיק בנושא. אבל- כיוון שכולנו לא נרצה לפגוע בילדים, וביניהם גם אני כמובן - מספיק לי הערות והצעות שאני שומע מכל מיני מומחי צבע בארץ ובחו"ל, דהיינו: כיום כשיש כל מיני צבעים מצויינים שלא על בסיס שמן - אצבע צעצועים, רהיטים וחדרים לילדים - רק בצבעים שעל בסיס מים. אולי זה לא מספיק מדעי, אבל פשוט אני אישית לא נכנסתי לענין זה לעומק. אולי פעם, כשיהיה זמני בידי.

arsar

New member
ובנוסף -

המשרד להגנת הסביבה קבע: "צבעי שמן הם צבעים רעילים, שתהליך ייצורם מלווה ביצירת מזהמים, כגון תחמוצות ומתכות כבדות"

L P 1

New member
פספסת!! אתה חייב להוריד את הצבע ולצבוע בצבעים

על בסיס מים. יש פוליאור על בסיס מים ואפשר גם לוותר על ציפוי הלכה השקופה. אתה יכול גם לבחור ורנית בגוון מתאים. בכל מקרה צבעים על בסיס טרפנטין מריחים על פני זמן רב יות מאלו על בסיס מים.

chupchikit09

New member
נכון. לא צובעים בצבעי שמן חדרי ילדים ובכלל

יש היום פוליאור על בסיס מים והוא מספיק טוב. אין צורך להשתמש בצבעי שמן שאין להם תו תקן ירוק.

למעלה