איך להכין יען?

מעושן

New member
איך להכין יען?

האם חייבים כמו עופות אחרים להגיע לרמת וול דאן? או שאפשר להכין כמו סטייק סינטה על האש ומבחינת יישון האם יש צורך ליישן אותו?
 

צלשף

New member
אינני יודע איזה נתח נמצא ברשותך אך ככלל

מתייחסים כמו לפילה בקר, או במחבת עם חמאה או במחבת גריל לצריבה עד דרגת מדיום, אפשר לשלהב בעזרת אלכוהול ולהוסיף למיצים שנגרו מעט ליקר קסיס, או ליקר דובדבנים, לצמצמם ולצקת מעל, לפזר פלפל שחור גרוס ומעט מלח גס, בהצלחה.
 

prizman

New member
למעשה מלבד פילה יען

שאותו מכינים מדיום רייר ורוטב מתוק קצת באמת מתאים לו לא ניתקלתי מעולם בחלקי יען אחרים. מה באמת עושים עם שוק יען? עם כבד יען אני מניח שהייתי מצליח להסתדר, גם עם קורקבן יען בהנחה שיש לה. צוואר יען למרק? די מעניין לדעת מה עושים עם 100 ק"ג של עוף, פחות או יותר.
 

צלשף

New member
הנה כמה עובדות על בשר יען

רוב הבשר שנקרא פילה יען מגיע מהירכיים שהוא הבשר הכי רך, ביען גם בשר הגב והצוואר רכים, החלק הרך למחצה נמצא בשוק והוא יותר מתאים להמבורגרים לדוגמא. אין כמעט בשר באזור החזה ומה שישנו מתאים לטחינה, לגבי שאר החלקים הכבד מזכיר בטעמו את כבד הבקר כמו כן הלב. בשר הצוואר מפורק מהעצמות ומתאים גם להקפצה וגם לתבשילים, אז כאשר רשום על אריזת הבשר פילה יען, הנתח הינו דומה בצורתו לנתח פילה הקלאסי שאתה מכיר מדובר בבשר ירך.
 

prizman

New member
תודה על המידע

באמת שלא היה לי מושג. איכשהו דווקא היענים הצליחו תמיד לחמוק ממני.
 
למעלה