איך להמנע מעור רפוי בירידת משקל דרסטית?

bendreaming

New member
איך להמנע מעור רפוי בירידת משקל דרסטית?

שלום למנהלי הפורום, אני בחור בן 24, התחלתי לפני כחודש וחצי שינוי חיים בליווי דיאטנית וחדר כושר, וירדתי עד כמה 9-10 ק"ג בשישה שבועות (המשקל ההתחלתי היה כ-135 ק"ג, ואני מעוניין להגיע ל-70-75 ק"ג בסופו של דבר). אני מאוד מעודד מהתוצאות, לא מרגיש רעב (למרות שאני אוכל קצת פחות ממה שאני אמור לאכול, נראה לי), שומר על תזונה מאוזנת ובריאה ומתאמן בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע (שעה של אירובי, והתחלתי השבוע גם קצת פעילות אנארובית לבניית שריר). העניין הוא שאני מתחיל לראות סימני מתיחה בעיקר באיזור הבטן ומתחת לחזה, ואני מודאג מהאפשרות שלאחר הירידה יישארו לי עודפי עור מיותרים. איך אני יכול לוודא שמה שאני מוריד הוא שומן ולא מסת שריר (LBM) ואיך הייתם ממליצים לי להמשיך כדי לרדת במשקל בצורה המקסימלית, בלי להזדקק אחר כך לניתוח פלסטי להסרת העור העודף. תודה!

לחתוך בשומן החי

שלום רב, הליווי המקצועי הוא מאוד חשוב וזה יעזור לשמור אותך בגבולות נכונים ובקצב ירידה רצוי. אם תרד באופן מתון אני מניח שאפשר יהיה למזער את תופעת העור הרפוי שבכל מקרה תהיה. מאחר שאתה בחור צעיר והעור שלך עדיין אלסטי וגמיש יתכן וניתן יהיה לצמצם את התופעה. מאחר שיש לך עודפי משקל גדולים הירידה כרגע תהיה במסת השומן. במקביל יש כמובן לבצע פעילות כוח על מנת לתחזק את מסת השריר שלך אבל הדגש המרכזי הוא ליצור גרעון קלורי יומי שיוביל לירידה מתמדת במאגרי השומן. לאחר תהליך ההסתגלות יהיה כדאי להעלות את המינון האירובי ל-5-6 פעמים בשבוע. בהצלחה!

bendreaming

New member
אני במעקב של דיאטנית פעם ב-3 שבועות...

ואני לא חושב שאני ממהר :p

אם תעשה בדיקות רפואיות כלליות

גם הדיאטנית תוכל לתת לך תזונה מתאימה יותר. וגם אתה תהיה שקט יותר.

למעלה